Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Wojciech Orowiecki: Tania śmierć robotnika

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

nikt nie komentuje

a to dobry tekst i w calej polsce tak wlasnie wygladaja inwestycje budowlane po przetargach, od drog i autostrad, az po stadiony, dume, stadion narodowy! he...

autor: dyzma_, data nadania: 2010-03-08 00:16:48, suma postów tego autora: 2960

dyzma

A już myślałem, że tekst, którego przedmiot powinien być stanowić szczególną troskę lewicowców, zostanie nawet przez nich niezauważony. Co prawda niewiele ale jednak. No cóż, takie są walory tego portalu.

autor: steff, data nadania: 2010-03-08 16:00:16, suma postów tego autora: 6626

brak komentarzy

A kto to ma komentować? O czym może tu napisać dobrodziej pracodawca albo cud22, ze cudu nie było?

autor: bobimi, data nadania: 2010-03-08 20:40:09, suma postów tego autora: 35

stadion NARODOWY

Ja mogę napisać, że to jest po prostu przerażające. To przez takie historie nie jestem fanem takich pojęć jak mobilność, innowacyjność czy racjonalna efektywność, bo ich jedynym synonimem jest wyzysk. Codziennie ściska mi gardło jak jeżdżę obok Stadionu i o tym myślę. Najbardziej wymowne jest chyba to, że pracownikom budowy Stadionu Narodowego kazano pracować za normalne stawki 11 listopada, a w tej sprawie interweniowały nawet nie media lewicowe, tylko już... TVN Warszawa.

autor: czerwony łunio, data nadania: 2010-03-09 17:13:58, suma postów tego autora: 164

czerwony łuniu

święta prawda. Na robotniczych trupach, znoju i pocie wznosi się pomniki próżności burżuazji i elit rządzących.

Ja bym wolał pomnik sprawiedliwości społecznej i autentycznej troski o los bliźnich w postaci mieszkań wybudowanych za pieniądze z tych j***nych stadionów. Likwidacja bezdomności (nie bezdomnych) byłaby o wiele większym powodem do dumy wśród innych krajów niż jakieś tam stadiony.

autor: fancom, data nadania: 2010-03-10 00:47:48, suma postów tego autora: 1427

Dodaj komentarz