Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Węgry: Negacjonizm Holokaustu prawnie zakazany

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

[coraz liczniejsza na Węgrzech społeczność żydowska]

Jak to "coraz liczniejsza"? Zwykle dana populacja zwiększa swą liczebność albo przez wyższy przyrost naturalny, albo poprzez migracje. W jaki sposób występuje to na Węgrzech?

autor: Bury, data nadania: 2010-03-10 16:17:10, suma postów tego autora: 5751

Bury

Może Węgrzy żydowskiego pochodzenia znów zaczynają identyfikować się jako Żydzi? Nie wiem tego, ale zakładam że ich tożsamość kulturowa uległa osłabieniu, a teraz staje się silniejsza. Bo wątpię, żeby mieli wyższy przyrost naturalny niż etniczni Madziarzy albo masowo migrowali do Węgier.

A co do samego prawa - jestem przeciw. Mimo wszystko, to ograniczanie wolności słowa.

autor: zxcv, data nadania: 2010-03-10 16:25:16, suma postów tego autora: 47

Prawo zabrania

A wiec Holocaust uzyskal range dogmatu.

autor: krysz, data nadania: 2010-03-10 16:57:09, suma postów tego autora: 157

,,,

mam pytanie czy Tomasz Kranz kierownik Działu Naukowego Państwowego Muzeum na Majdanku jest negacjonistą czy też nie?
http://wyborcza.pl/1,75478,3081342.html

..."Według Tomasza Kranza, kierownika Działu Naukowego Państwowego Muzeum na Majdanku, w obozie zginęło jednak ok. 59 tys. Żydów oraz ok. 19 tys. obywateli innych narodowości, głównie Polaków i Białorusinów. Swoje ustalenia Kranz opublikował w najnowszych"...

autor: Ramones, data nadania: 2010-03-10 17:54:41, suma postów tego autora: 595

kiedyś...

Pod jakimś artykułem traktującym o rewizjonistach, wymieniłem kilka nazwisk, kilka wyroków i jedno pobicie przez "nieznanych sprawców". Wszystko do zweryfikowania. Każdy by sobie sam ocenił czy się należało czy nie, ale osoba pełniąca w tym czasie dyżur moderatorski uparła się nie puszczać mojego komentarza. Na formę uważałem wyjątkowo wiedząc, że sprawa kontrowersyjna. A tutaj taki news...

(ciekawe czy przejdzie)

autor: Panek, data nadania: 2010-03-10 19:21:39, suma postów tego autora: 896

Mnie

tez sie nie podoba, ze moje posty nie ukazuja sie.
To jest minus dla tej strony.

autor: krysz, data nadania: 2010-03-10 23:03:04, suma postów tego autora: 157

./..

Minus? Raczej kompromitacja. Zwłaszcza, że cenzura jest dość wybiórcza i np. nie miała nic przeciw publikowaniu tekstów w których robotnicy występowali jako "śmierdzące nieroby", albo "ciemny motłoch", choć taka dyskryminacja jest ponoć regulaminowo zakazana...

autor: Miś_Bucharin, data nadania: 2010-03-12 02:14:57, suma postów tego autora: 3566

Dodaj komentarz