Jak to "coraz liczniejsza"? Zwykle dana populacja zwiększa swą liczebność albo przez wyższy przyrost naturalny, albo poprzez migracje. W jaki sposób występuje to na Węgrzech?
Może Węgrzy żydowskiego pochodzenia znów zaczynają identyfikować się jako Żydzi? Nie wiem tego, ale zakładam że ich tożsamość kulturowa uległa osłabieniu, a teraz staje się silniejsza. Bo wątpię, żeby mieli wyższy przyrost naturalny niż etniczni Madziarzy albo masowo migrowali do Węgier.
A co do samego prawa - jestem przeciw. Mimo wszystko, to ograniczanie wolności słowa.
A wiec Holocaust uzyskal range dogmatu.
mam pytanie czy Tomasz Kranz kierownik Działu Naukowego Państwowego Muzeum na Majdanku jest negacjonistą czy też nie?
http://wyborcza.pl/1,75478,3081342.html
..."Według Tomasza Kranza, kierownika Działu Naukowego Państwowego Muzeum na Majdanku, w obozie zginęło jednak ok. 59 tys. Żydów oraz ok. 19 tys. obywateli innych narodowości, głównie Polaków i Białorusinów. Swoje ustalenia Kranz opublikował w najnowszych"...
Pod jakimś artykułem traktującym o rewizjonistach, wymieniłem kilka nazwisk, kilka wyroków i jedno pobicie przez "nieznanych sprawców". Wszystko do zweryfikowania. Każdy by sobie sam ocenił czy się należało czy nie, ale osoba pełniąca w tym czasie dyżur moderatorski uparła się nie puszczać mojego komentarza. Na formę uważałem wyjątkowo wiedząc, że sprawa kontrowersyjna. A tutaj taki news...
(ciekawe czy przejdzie)
tez sie nie podoba, ze moje posty nie ukazuja sie.
To jest minus dla tej strony.
Minus? Raczej kompromitacja. Zwłaszcza, że cenzura jest dość wybiórcza i np. nie miała nic przeciw publikowaniu tekstów w których robotnicy występowali jako "śmierdzące nieroby", albo "ciemny motłoch", choć taka dyskryminacja jest ponoć regulaminowo zakazana...