Znamienne. W tym dniach po Polsce krąży też "wystawa", autorska jakichś zygotolubnych katolików, składająca się z billboardów z Hitlerem i zakrwawionymi płodami (prawdopodobnie poronionymi w naturalny sposób). Propagowanie wizerunku twórcy zbrodniczej ideologii, epatowanie przypadkowych ludzi (w tym małych dzieci) makabrycznymi widokami, propaganda nienawiści wobec osób o odmiennych poglądach (US-ranych ludzi często zachęcająca do samosądu na "zbrodniarzach", czekamy na polskich bohaterów)... Czy i na to znajdzie się prokuratorski bat?
Egzaminowali ich z lewicowości. Niech się wykażą. Może pozwoli im to odzyskać zaufanie tych, których zawiedli.
Te 4% poparcia wyborców zrzuci się na kryptonit :)
Ci baronowie od 20 – 30 lat niszczyli obywatelskie postawy młodych pokoleń dla własnych krótkowzrocznych biznesów. Są konstruktorami społeczeństwa obarczonego rezygnacją i biernością polityczną, która to otworzyła przedpole dla agresywnego obcego kapitału z ogromną ilością wszelkiej maści typami, zwanymi biznesmenami. Co ma dzisiejsze pokolenie za korzyść z wolności, kiedy nie ma własnego mieszkania, albo musi koczować na zmywaku w Londynie? Kto ma pracować w Polsce na emerytury własnych Ojców i Matek ?
Mam pytanie - czy nie uważacie, że w Waszej notatce trochę proporcje szwankują. Dowiedziałem się z niej jak byli ubrani i co powiedzieli dwaj działacze MS. Niewiele natomiast przeczytałem na temat spotkania i kwestii na nim poruszanym. Mimo braku sympatii dla polskiego Kennedy’ego chciałbym wiedzieć czym próbuje porwać zagubiony elektorat. Tę sprawę również przemilczały inne media. No i na koniec czy promocja organizacji nie powinna mieć rozsądnych granic?
jakie krótkowzroczne interesy??
Przecież oni są ustawieni na kilka pokoleń !
Czy głównym celem Młodych Socjalistów jest zwalczanie SLD? Rozumiem że Premier-Pinocchio im nie przeszkadza?
Gdyby w dniu wyborów prezydenckich Młodzi Socjaliści spotkali się w knajpie by wspólnie opijać którąśtam rocznicę założenia ich organizacji, to opis właśnie tego wydarzenia zdominowałby artykuł o wyborach na lewica.pl. Tak to niestety bywa, gdy myli się rolę dziennikarza z politrukiem.
tak naprawdę ten minerał nazywa się Jadaryt, ale ze zdobyciem go mogą być kłopoty, bo z tego co wiem występuje tylko w Serbii, a tam jak wiesz z powodu Kwacha i Łobuzka popierających bandyckie naloty koniosrajów na braci Serbów mamy totalnie przechlapane....
daj się wypłakać chłopakom. Powstali na gruncie rozpadu w młodzieżówkach SLD-UP w czasach gdy rządzili. Myśleli biedni że wystarczy być - i wyborcy sami przyjdą. Okazało się jednak że wyborcy - nawet lewicowi - ich olali. Pozostała więc już czysta, zwykła wredota. Ja nie mam? Inni niech też nie mają.
W notatce starano się wyciągnąć jak najwięcej z wielce "treściwych" wypowiedzi Szmajdzińskiego. ;-)
Ci co myślą, że im starczy na kilka pokoleń - mylą się !
Z jednej strony mają wielkie korporację zagraniczne, które na pewno zadbają i ich majątek w negatywny sposób. Z drugiej strony następna rewolucją na pewno obedrze ich ze skóry!
Do adriana: za to SLD ma same sukcesy w utrzymaniu przy sobie wyborców :) Ho ho ho! Szkoda tylko, że kiedyś mówiono, że betonowy elektorat SLD to 15%... SLD nawet beton ważący parę ton potrafi zgubić :)
może się też wykruszyć :)
Sama stronka jest super. Każda kreatura majaca podobny dorobek powinna mieć taką.
Oczywiście 10% poparcia to nic w porównaniu z 0,02% jakie zdobyła PPS w ostatnich wyborach :)
Jeżeli SLD kruszy się beton - to na PPS ludzie chyba głosują z przypadku idąc twoim tokiem myślenia.
poza tym... jakie to PPS ma sukcesy w utrzymywaniu przy sobie elektoratu? Przecież żadnego nigdy nie miała...
i co tu media "głównonurtowe" (a swoja drogą to od kiedy media się dzielą na główno i niegłówno nurtowe) miały komentować - happening i dwa zdania wypowiedziane przez nieistniejącą pseudolewicową organizację, która związała się z partią, która w sondażach jest nieobecna od... momentu ich wymyślenia i prowadzenia.
odkąd czytam komentarze i informacje (niektóre rzecz jasna) na lewicy.pl ogarnia mnie na przemian śmiech i żenada. Wy Prawdziwa Lewico, skoro was tak SLD interesuje, że nie potraficie o niczym i nikim innym dyskutować i was tak SLD namiętnie zajmuje, to może się zapiszcie do tej organizacji albo od razu do Młodzieży Wszechpolskiej.
Akurat PPS ma piękną i bogatą historię. Z kolei liberałom z SLD poleciłbym zapisanie się do PO albo UPR, aby była jasność w temacie.
ma historię nie tyle bogatą co nędzną, szczególnie po 89 roku i jeszcze słowo o jasności w temacie - PPS jest dla SLD tym czym UPR dla PO
A SLD jest dla wielu osób z radykalnej lewicy "lewym skrzydłem" PO.
wybacz - ale akurat kilkaset osób nie będzie decydowało o tym co lewicą jest a co lewicą nie jest.
moze i ma nędzną tylko trzeba sie zastanowic dlaczego , moze dlatego ze SdRP ukradła majątek nalezny PPS , a agenci skutecznie z miłośnikami SLD rozbijali struktury wewnętrzne , moze dlatego że blokowano odrodzenie PPS wszelkimi możliwymi metodam , moze dlatrego ze PZPR-owcom z SLD nie na reke była by partia socjalistyczna .
...rządziło i pokazało, że są to rządy szkodliwe dla społeczeństwa. Jeśli ktoś widzi tylko własny zad, to z pewnością będzie preferował taką "skuteczną" partię, a gardził kanapami. Na pseudo prawicy jest to samo.
akurat z Odyseuszem się w 100% zgadzam. To że grupka PPSu twierdzi, ze SLD to nie lewica, to nie znaczy że tak jest. Odmiennego zdania są chociażby miliony Polaków na SLD głosujących.
Zaś do Padre:
co Ty pierprzysz! Jaki majątek PPS SdRP ukradła?! SdRP dostała po PZRP majątek ... stary budynek przy Rozbrat.
PPS sam się podzielił i zniszczył, a zacznijmy od tego że go od kilkudziesięciu lat nie było. A lata kiedy cokolwiek (podkreślam cokolwiek) znaczył to moment realpolik tej partii u bogu i za pieniądze SLD. To tak dla jasności jakby ktoś miał zamiar podobne, co Padre, bzdury wypisywać.
proszę zapoznaj się z raportem o likwidacji PZPR a potem , pisz swoje wulgarne wypociny , język jakim się posługujesz , jeśli jest adekwatny do stanu twej wiedzy i kultury , to cóż jest mi porostu przykro nie jesteś partnerem do jakiejkolwiek rozmowy.
A radze sięgnąć do "źródeł" i spytać o SdRP i PPS p.Oleksego i p.Kwaśniewskiego
SLD zmonopolizowało lewą stronę sceny politycznej, ale - jak mniemam - nie na zawsze. Wyborcy głosują na SLD często z braku widocznej, naprawdę (a nie tylko - deklaratywnie) lewicowej alternatywy.
Sam byłem pośrednio zmuszony, aby tak postąpić w ostatnich wyborach do Parlamentu Europejskiego - szukając na listach SLD jakiegoś choćby w minimalnym stopniu lewicowego polityka (padło na Senyszyn), jednak gdyby PPS zarejestrowała listy w wymaganej liczbie okręgów - to już prędzej na nich oddałbym swój głos.