Skoro media wciskają ludziom kit o "zielonej wyspie"...
Przekonują o tym ostatnio struktury świętokrzyskiej "S" wespół z "pracodawcami"...
http://www.praca.wnp.pl/swietokrzyska-solidarnosc-promuje-elastyczne-formy-zatrudnienia,105442_1_0_0.php
że to tracą pracę nieudacznicy i roszczeniowcy, by gospodarka mogła powrócić do szybkiego wzrostu;)
nowy niezależny kandydat na prezydenta, którego właśnie odkryłem w necie. Nie chce Kononowicz, trzeba poprzeć Włosa, który każdemu da zarobić o czym informuje już na swojej stronie ;-).
A jakież to urocze, że Włos jest kompletnie łysy!
I program ma, że ho ho!
http://www.romanwlos.xwp.pl/
Przydałby się tu taki Łupan. Przynajmniej uczciwy.
http://www.youtube.com/watch?v=-EK9dQamYag&feature=player_embedded
Uelastycznienie prawa pracy, obniżka podatków, ograniczenie barier biurokratycznych. Nic nadzwyczajnego, za to zadziała.
Z "zielonej wyspy-Irlandii nas niedługo wyciepną... została tylko mapka wymalowana przez "sądaże" i rosnące PKB z najsilniejszą walutą świata.
.
ale podpis za zarąbisty, widziałeś? "Ł" jak funcior, "S" jak dullar. A w środku goły null. Taka optymistyczna ta parafa jak Zielona Polska na Czerwonym Morzu i jak złotówka warta pięćdziesiąt groszy albo złoty pięćdziesiąt... zależy jak na nią patrzeć - od strony kantu czy głaszcząc rewers pod włos a awers z włosem...
.
Westmanie, czy w ciągu ostatniego miesiąca przepisy prawa pracy się usztywniły, wzrosły podatki i "bariery biurokratyczne"? To jednak nadzwyczajne, że bez tego wzrosło bezrobocie. Nie powinno ;-)))
[warmińsko-mazurskim (21,6 proc.), zachodniopomorskim (18 proc.), lubuskim (17,4 proc.)]
Zatem wedle mediów Polska A, tereny byłego "zaboru pruskiego" (he, he).
Nie "skoro media wciskają kit", bo dzisiejsze media właśnie od tego są, dokładnie po to istnieją, lecz skoro ludzie są tak głupi że uważają pracowników mediów za mądrzejszych od siebie samych i dają sobie ów kit wciskać.
Po prostu przyjmij że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.
jest jednak taka że wiele osób rezygnuje z pracy aby skorzystać z pomocy na założenie własnej firmy, bądź przekwalifikowania ;) nie ma się czym podniecać... niestety.
Czemu lewicowi populiści sami nie pozakładają firm by pozatrudniać tych wszystkich bezrobotnych??? Tylko byście na przedsiębiorców narzekali, zamiast samemu tworzyć miejsca pracy.
I taka małą sugestia napisana nawet przez wybiórczą
Otóż w Polsce już 1,5miliona polaków pracuje bez etatu są to głównie ludzie pracujący na tzw.umowe o dzieło(ja np.też pracuje na taką umowe).
Zaskoczyło mnie to że Gazeta wybiórcza nie pochwaliłą tego lecz skrytykowała?
Czyżby wyborcza zaczełą powoli krytykować liberalizm?
Twoj typ, byznesmyn pelna gymbą;)
http://wiadomosci.onet.pl/2146753,11,senator_pis_na_ubranie_k8230_9_tys_pis_to_proba_zrobienia_afery,item.html
http://www.tygodnikpodhalanski.pl/www/index.php?mod=news&strona=1&kat=&id=&typ=&id=8169
"Ja też byłem przedsiębiorcą, a nie jakimś politykiem nienormalnym. I wiem, co wszystko kosztuje i co to pieniądze zarabiać. Ja też muszę jakiegoś pilnować interesu, bo ja za chwilę nie będę miał na kampanię wyborczą pieniędzy. Bo z tych, co dostaje z Senatu, to są k… psie pieniądze. Na paliwo dla mnie i na garniturek".
"Na ubranie k…. 9 tys., a teraz to nawet zaczęli mi płacić po 8 i pół. Straszne pieniądze. A za trzy roki to auto zajeździsz. To jest urągające dla parlamentarzysty. Takie moje zdanie jest. A jaki k… pokój mamy. W jakich warunkach trzeba mieszkać. To k… bezdomni w Niemcach mają lepsze warunki" - kontynuuje parlamentarzysta.
---
Przypominam, ze w Polsce parlametarzysta ma 4x srednia, a w wielu krajach duzo bogatszych od Polski to 2x, 1.5x.... i tak tym wieprzom spoleczenstwo polskie placi za duzo, za to nic!, jeszcze maja specjalne dodatki, przywileje etc.., im wszystkim chuj pomylil sie z ogorkiem z tego nadmiaru, zapomnieli komu sluza, ze bycie wybranym to przywilej, ale sluzenia spoleczenstwu i wyborcom... dlatego musze jeszcze przemyslec moje kandydowanie hmm... w Nowej Zelandii:)
[Czyżby wyborcza zaczełą powoli krytykować liberalizm? ]
gdyby nie odpisy podatkowe przedliby bardzo cieniutko... ludzi w sytuacji gdy brakuje na chleb i maslo nie stac na gazete, a na czyms trzeba oszczedzac, gazety, ksiazki ida na pierwszy ogien.., sami wciaz namawiali ludzi do oszczedzania na swoich lamach... :)
Sugerujesz, Westmanie, że w serwilizmie wobec kapitału trzeba się posunąć tak daleko, aż doprowadzi się do rozlewu krwi?! No, no, kto by się spodziewał, że jesteś tak prorewolucyjnie usposobiony ;-)
---
Miśku Zet. Lepiej zapytaj czemu nasi dzielni kapitaliści zajmują się wciąż jakimiś lumpengescheftami, zamiast prowadzić porządne firmy, w których pracownik zarabiałby na tyle przyzwoicie, żeby mógł sobie odłożyć co nieco, na jakąś własną działalność...
Najważniejszym problemem w głównym nurcie mediów były prawybory PO. Co prawda nawet sami członkowie tej partii w większości je olali ale media miały okazje na ich temat sobie po piać. Przy okazji przekonały się, że nie jesteśmy plasteliną i że naszych ocen, co jest ważne a co mniej, nie da się kształtować wg swoistego widzimisię. I to powinno cieszyć.
Dane GUS-u pokazują, że kryzys w Polsce dopiero się zaczyna. Wkrótce możemy być świadkami takiego obrazka - przywódcy UE robią sobie wspólną fotografię na tle "zielonej" Europy z jedną "czerwoną" wyspą - Polską.
Mamy ogromny (7-procentowy) deficyt budżetowy, wpływy podatkowe są dużo mniejsze niż zakładano, praktycznie zerowy (a jak się uwzględni inflację - ujemny) wzrost sprzedaży, a teraz dochodzi wzrastające bezrobocie. Jesień może być naprawdę ciekawa. Szczególnie gdy zaczną bankrutować szpitale, a w ZUS-ie zabraknie kasy na emerytury.
Dlatego rację ma np. Aleksander Kwaśniewski przekonując, że nic jeszcze w wyborach prezydenckich nie jest przesądzone i wszystko może się przez najbliższe pół roku zmienić.
[Twoj typ, byznesmyn pelna gymbą;)
http://wiadomosci.onet.pl/2146753,11,senator_pis_na_ubranie_k8230_9_tys_pis_to_proba_zrobienia_afery,item.html
http://www.tygodnikpodhalanski.pl/www/index.php?mod=news&strona=1&kat=&id=&typ=&id=8169
"Ja też byłem przedsiębiorcą, a nie jakimś politykiem nienormalnym. I wiem, co wszystko kosztuje i co to pieniądze zarabiać. Ja też muszę jakiegoś pilnować interesu, bo ja za chwilę nie będę miał na kampanię wyborczą pieniędzy. Bo z tych, co dostaje z Senatu, to są k… psie pieniądze. Na paliwo dla mnie i na garniturek".
"Na ubranie k…. 9 tys., a teraz to nawet zaczęli mi płacić po 8 i pół. Straszne pieniądze. A za trzy roki to auto zajeździsz. To jest urągające dla parlamentarzysty. Takie moje zdanie jest. A jaki k… pokój mamy. W jakich warunkach trzeba mieszkać. To k… bezdomni w Niemcach mają lepsze warunki" - kontynuuje parlamentarzysta.
---
Przypominam, ze w Polsce parlametarzysta ma 4x srednia, a w wielu krajach duzo bogatszych od Polski to 2x, 1.5x.... i tak tym wieprzom spoleczenstwo polskie placi za duzo, za to nic!, jeszcze maja specjalne dodatki, przywileje etc.., im wszystkim chuj pomylil sie z ogorkiem z tego nadmiaru, zapomnieli komu sluza, ze bycie wybranym to przywilej, ale sluzenia spoleczenstwu i wyborcom... dlatego musze jeszcze
przemyslec moje kandydowanie hmm... w Nowej Zelandii:)]
Strzał w stopę. :) PiS nazywany jest prawicą, ale ma lewicowe poglądy gospodarcze, wystarczy poczytać ich program i te bzdury o "solidarności społecznej", "państwie opiekuńczym", "sprawiedliwości społecznej", "społecznej gospodarce rynkowej", aż się nie dobrze uczciwym, cięzko pracującą ludziom robi, czytając o redystrybucji i inny kradzieżach w majestacie prawa.
@skutiw77
[Dane GUS-u pokazują, że kryzys w Polsce dopiero się zaczyna. Wkrótce możemy być świadkami takiego obrazka - przywódcy UE robią sobie wspólną fotografię na tle "zielonej" Europy z jedną "czerwoną" wyspą - Polską.]
Spoko, w innych krajach ue jest w końcu jeszcze większy socjalizm niż w Polsce, wyższe zasiłki, więc i większy deficyt i większe problemy.
[Mamy ogromny (7-procentowy) deficyt budżetowy, wpływy podatkowe są dużo mniejsze niż zakładano, praktycznie zerowy (a jak się uwzględni inflację - ujemny) wzrost sprzedaży, a teraz dochodzi wzrastające bezrobocie.]
Trzeba uciąć socjal, mniejszy deficyt, większa chęć do pracy, wraz z zmniejszającymi wydatkami można obniżyć podatki, uprościć przepisy i zatrudnianie ludzi, oraz zakładanie działalności gospodarczej stanie się bardziej opłacalne i prostsze.
[Jesień może być naprawdę ciekawa. Szczególnie gdy zaczną bankrutować szpitale, a w ZUS-ie zabraknie kasy na emerytury.]
W ZUS-ie nie zabraknie pieniędzy na emerytury, BO ZABRAKŁO ICH JUŻ DAWNO TEMU! Takie są uroki socjalistycznych rozwiązań.