Oficjalnie oczywiście bo nieoficjalnie rzadza tam camorra
NARÓD WŁOSKI nie po to jednoczył się w XIX wieku, by teraz jacyś czwartorzędni kandydaci do porządzenia sobie próbowali rozbijać Italię. Szkoda, że nie ma dziś kogoś, kto pokazałby tym demopajacom ich miejsce.
A i tak rozkład sił rządzących Włochami od dłuższego czasu jest taki:
http://img338.imageshack.us/img338/9052/ktorzadziwlochami.png
Ale lewica trzymi z tymi matołami
Przeglądając portal lewica.pl np co jakiś czas można natrafić na jakieś 4to rzędne partyjki popierające separatyzm
Z drugiej strony w dziseiejszych czasach istnieje cos w rodzaju mody na separatyzm
Pocieszam sie tym że żadna moda nietrwa wiecznie i ta też może niedługo pojdzie tam gdzie jej miejsce czyli na śmietnik historii.
Gdyby to odemnie zależało to ja juz dawno tym separatstycznym matołom bym pokazał gdzie ich miejsce...
Bury ha sempre ragione :)
Czy dotyczy to też partii otwarcie katolickich?
Między inni ci, którzy mówią o "narodzie weneckim" albo o "niepodległości" dajmy na to Dolnego Śląska (he, he).
.
Z Bogiem bracie.
Niepotrzebnie próbujesz lokować mą skromną osobę na pozycjach, z którymi nic mnie nie łączy. Ja nie bronię Kościoła, lecz po prostu prawdy. Ona zaś jest taka, że dziś Kościół nie stanowi żadnego poważnego zagrożenia (co niedawno wyjaśniał Miś Bucharin). Gdyby Kościół w jakikolwiek sposób nastawał na Wolność i godność człowieka, to możesz być pewny, że stanę w pierwszym szeregu jego wrogów.