Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Belgia: Kontrowersyjny rysunek (akt.)

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

czemu nie było informacji

że włoska komunistyczna gazeta tez zamieściła satyryczny obrazek drwiacy z tej tragedii?

autor: Dobrodziej Pracodawca, data nadania: 2010-04-14 18:56:16, suma postów tego autora: 2714

taaaa

By nie wysilać się na jakieś błyskotliwości: ciekawe, czy owa Gazet van Antwerpen zamieściłaby podobny rysunek, gdyby rozbił się samolot np. izraelski?

autor: Bury, data nadania: 2010-04-14 18:56:53, suma postów tego autora: 5751

i jeszce to

"ogranicza się do sprawdzenia, czy rysunek nie zawiera treści rasistowskich lub nie narusza dóbr osób prywatnych."

Oczywiście, "rasa" to jedyna świętość której wolność słowa nie obejmuje.

autor: Dobrodziej Pracodawca, data nadania: 2010-04-14 18:58:15, suma postów tego autora: 2714

Rysunek jest rasistowski,

bo orzeł jest czarny!
Można obejrzeć Klebaniuku?
.

autor: Hyjdla, data nadania: 2010-04-14 19:17:44, suma postów tego autora: 5956

Hyjdla do mnie przemówiła!

Jak miło :)
Obrazka nie zamieściłem, bo może być w nim wyczytana obraza symboli państwowych (karana!). Wpisanie hasła z obrazka po polsku wyrzuci parę stron z redaktorami odważniejszymi ode mnie. Radzę się jednak pospieszyć, bo te doniesienia znikają ;)

autor: Jarosław Klebaniuk, data nadania: 2010-04-14 19:45:07, suma postów tego autora: 436

DP

Widocznie dla tych, którzy naokoło trąbią o rasizmie, "rasa" jest czymś naprawdę ważnym.

autor: Bury, data nadania: 2010-04-14 19:52:16, suma postów tego autora: 5751

Jeżeli ten czarny orzeł symbolizuje to,

czego się domyślam, to nie ma podstawa do protestu, bo rysunek po prostu wyraża prawdę o Polsce. co nawet dzisiejsze wydarzenia poświadczają. A prawda choć boli, nie powinna oburzać.

autor: steff, data nadania: 2010-04-14 20:11:04, suma postów tego autora: 6626

Z tego źródła wynika że przeproszono

http://www.rmf24.pl/raport-lech-kaczynski-nie-zyje-2/kaczynski-fakty/news-gazet-van-antwerpen-przeprasza-za-karykature,nId,272668

autor: Crystiano, data nadania: 2010-04-14 20:38:55, suma postów tego autora: 1590

przejrzałem on line gazetę antwerpską,

także przez wewnętrzną wyszukiwarkę, sprawdzając zarówno w wersji podstawowej, czyli niderlandzkiej (de adelaar is geland), jak i niemieckiej (der adler ist gelandet), a dodatkowo również w angielskiej (choć nie wiem, co ona by tam robiła) i nigdzie nie ma czegoś takiego.

Może jakiś link?

autor: Bury, data nadania: 2010-04-14 20:44:28, suma postów tego autora: 5751

to chyba bezczelnosc i arogancja

samego siebie adorowac mianem dobrodzieja?
a co na to inni robole?
w szczegolnosci swoi wlasni. bo ja o swoich bylych suchochlebodawcach mam ambiwalentne zdania: przewaznie wypasieni bywali( na twarzy i w brykach ) - to pieknie - ale jednoczesnie miewali ( i maja ) powazne problemy z wyplacaniem wyplat, rzetelnym uiszczaniem ubezpieczen a czasem z wyparzeniem swojej twarzy ( ze tak sie godnie wyraze ) - szczegolnie w sytuacjach gdy taki czy inny robol zaczyba sie domagac swych tzw praw i sprawiedlywosci!
hhhh!

autor: robol, data nadania: 2010-04-14 21:22:08, suma postów tego autora: 52

robol

"to chyba bezczelnosc i arogancja
samego siebie adorowac mianem dobrodzieja?"

Czy ja wiem? Moim zdaniem robie coś dobrego dla ludzi dajac im pracę, stąd i dobrodziej. Fałszywa skromność to też przejaw pychy. A że arogancja? Cóż, lewica w kółko trąbi ze reprezentuje robotników, mimo że robotnicy jakoś nie specjalnie chcą takich reprezentantów. Niech każdy bije sie we własne piersi.

"a co na to inni robole?"

Każdy ma prawo do własnego zdania.

"bo ja o swoich bylych suchochlebodawcach mam ambiwalentne zdania: "

Ja mam kiepskie zdanie o niektórych pracownikach, ale nie pytluje w kółko ze wszyscy pracownicy to złodzieje i obiboki. W końcu niektórzy są bardzo w porządku.

autor: Dobrodziej Pracodawca, data nadania: 2010-04-14 22:16:06, suma postów tego autora: 2714

Do tego ludzkim głosem, Klebaniuku (*_*)

Obejrzałam to "dzieło" dzięki lince, którą KrystJanek podesłał...
Szydzenie ze śmierci w tak beznadziejny sposób to specyficzne poczucie humoru, ale świadczące o tym jak "szanowali" naszego Prezydenta w "europie" (nasze meNdia wmawiają nam "zagraniczny" podziw, uwielbienie i dostojeństwo), a także jak "lubią" Polaków i Polskę w ogóle...
Ja przesadną patriotką nie jestem, widzę nasze wady i je wyśmiewam, co nie znaczy, że nie wkurza mnie ten bohomaz. Jak bym miała teraz tego "artystę" pod ręką, to zeżarłby przy mnie oryginał "dzieła", potem ukręciłabym mu jaja i spuściła w haźlu...
.

autor: Hyjdla, data nadania: 2010-04-14 23:16:31, suma postów tego autora: 5956

...

"czemu nie było informacji że włoska komunistyczna gazeta tez zamieściła satyryczny obrazek drwiacy z tej tragedii?"

A jaka to "komunistyczna gazeta" zamieściła taki rysunek?

autor: ancymon, data nadania: 2010-04-14 23:21:35, suma postów tego autora: 621

ancy

gazeta l’Unità

autor: Dobrodziej Pracodawca, data nadania: 2010-04-14 23:36:52, suma postów tego autora: 2714

Nie widze w tej

karykaturze czegokolwiek obrazoburczego.

autor: Giskard, data nadania: 2010-04-15 12:48:40, suma postów tego autora: 303

...

L Unita to niszowa włoska gazeta. Gazet van Antwerpen robi raczej za opiniotwórczą gazetę w Belgii...

autor: ancymon, data nadania: 2010-04-15 15:15:12, suma postów tego autora: 621

Bo oglądasz tę karykaturę przez lupę, Giskard,

i widzisz tylko pióra w orlim kuprze. Trza z daleka się przyjrzeć, z perspektywy...
.

autor: Hyjdla, data nadania: 2010-04-15 16:05:58, suma postów tego autora: 5956

ancymon

na portalu lewica.pl pojawiają sie felietony o sikaniu i informacje o wystąpieniach ugrupowań które mają 7 członków, to jest nieco donioślejsze zdarzenie. A 60 tysięcy nakładu to nie jest bardzo mało.

autor: Dobrodziej Pracodawca, data nadania: 2010-04-15 17:20:35, suma postów tego autora: 2714

ancymonie, prostaczku... czuj się zaszczycony,

że obcujesz na lewica.pl ze Złodziejem Pracozdziercą, który codziennie wertuje L'Unitę zaczytując się nią w oryginale, rzecz jasna.
Od czasu do czasu raczy skomentować krótkie "felietony o sikaniu i informacje o wystąpieniach ugrupowań które mają 7 członków" sążnistymi omówieniami, które starczyłyby na kilka kolumn L'Unity...
Kiedyś, kiedy nikt nie chciał z nim dyskutować dyskutował sam ze sobą czyli Światowym Mścicielem. To nawet troll nie jest - to palant skończony...
Teraz niektórzy dają się wciągnąć w rozmowę z idiotą...
.

autor: Hyjdla, data nadania: 2010-04-15 18:05:37, suma postów tego autora: 5956

...

> A 60 tysięcy nakładu to nie jest bardzo mało.

We Włoszech jest.

autor: ancymon, data nadania: 2010-04-15 20:19:06, suma postów tego autora: 621

oj

Trochę krytyki i śmieszków z nas, nie zawadzi, byle wyciągać wnioski z samych wydarzeń, a nie kręcić ziemniakiem. W końcu był wypadek autobusu we Francyji, wina kierowcy Polaka. Była Casa, wina pilota Polaka, no i Tupolew wina chyba pilota/patrioty Polaka. Jest się nad czym zastanawiać. Badanie OB i ciach. Tak udaje mi się przypominać to słowo. Najlepiej zakryć nieudolność i wstyd huczną żałobą. No wstyd, normalny wstyd.

autor: prezio, data nadania: 2010-04-15 22:09:25, suma postów tego autora: 878

Hipokryci

Ciekawe, czemu polski prawicowy establiszment nie był taki wrażliwy, gdy opublikowano w Danii rasistowskie karykatury Mahometa - zasilające islamofobiczny stereotyp muzułmanina - terrorysty. Ciekawe, czemu teraz Rzeczpospolita nie wydrukuje tego zabawnego obrazka w imię "wolności słowa". Dlaczego? Dlatego, że Rzeczpospolita stanowi nieodłączną część rasistowskiego systemu prowokowania ludności muzułmańskiej a o "wolności słowa" przypomina sobie tylko wtedy, gdy trzeba dokopać muzułmanom. Jej "wolność słowa" nie dotyczy żartów z polskiego nacjonalizmu.

autor: demokrata, data nadania: 2010-04-16 17:38:45, suma postów tego autora: 316

Prawda,

demokrata.

autor: Getzz, data nadania: 2010-04-18 18:05:15, suma postów tego autora: 3554

L` Unita

nie jest już gazetą komunistyczną, tylko socjaldemokratyczną.

autor: Getzz, data nadania: 2010-04-18 18:07:49, suma postów tego autora: 3554

Dodaj komentarz