Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Indie: Setki tysięcy bez dachu nad głową

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

nie elita

po hindusach żałoby tu nie będzie, za duże golce były

autor: derwisz, data nadania: 2010-04-15 12:50:08, suma postów tego autora: 219

Daj spokój derwisz

jakby zginęło 80 Polaków nie stojących na czele państwa, też nikt za granicą nie robiłby żałoby. Jeżeli każda większa katastrofa czy śmierć większej ilości osób na świecie miałaby być powodem żałoby w innych krajach, to chyba trwałaby ona cały rok. Poza tym nie udawaj, że ty tak solidaryzujesz się i żałujesz wszystkich ofiar z całego świata, to dopiero hipokryzja :P

autor: Crystiano, data nadania: 2010-04-15 14:12:29, suma postów tego autora: 1590

derwisz

zapominasz, że światem rządzą jednak panowie i że wszytko, również uroczystości żałobne, podporządkowane są ich interesom. Nas co jakiś czas wzywają tylko do urn, byśmy wrzucili do nich napisane przez nich karteczki.

autor: steff, data nadania: 2010-04-15 16:49:50, suma postów tego autora: 6626

nie uznaję klasowej hierachii ofiar

Po prostu uważam żałobę lewica.pl po prezydencie, generałach i biskupach za kuriozum

Bliższy mi daleki hinduski robotnik niż polski generał. To takie ABC socjalizmu.

autor: derwisz, data nadania: 2010-04-15 17:23:30, suma postów tego autora: 219

Derwiszu,

jak umiera Twój sąsiad, nawet, gdy go nie cierpiałeś, to jakoś to zapada w Twej pamięci na chwilę dłużej. Natomiast, gdy umiera ktoś na drugim końcu miasta, kogo kompletnie nie znałeś, to jesteś bardziej o0bojętny na jego śmierć. Tyle.

autor: Poprawny kulas, data nadania: 2010-04-15 20:40:13, suma postów tego autora: 200

znowu klasowa kwestia

Kaczor mieszkał w pałacu a ja nie jestem jego sąsiadem z Hotelu Bristol (to tuż obok Pałacu Namiestnikowskiego) - także kulą w płot. Niech jego bogaci kumple płaczą.

autor: derwisz, data nadania: 2010-04-16 00:17:45, suma postów tego autora: 219

Dodaj komentarz