Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Oświadczenie Polskiej Partii Pracy w sprawie ataku na Flotyllę Wolności

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Blokada Gazy

służy zatrzymaniu dostaw broni

autor: ABCD, data nadania: 2010-06-01 15:57:05, suma postów tego autora: 20871

dla zachodniego odbiorcy

Oświadczenia PPP dzielą się na te dla odbiorców rodzimych i paryskich.

Oświadczenia w Polsce to obchody żałoby po Kaczorze, wizyty na pogrzebach Szmaji i Jarugi, deklaracje przyjaźni dla SLD.

A dla Paryżewa nadal radykalne piruety.

autor: derwisz, data nadania: 2010-06-01 17:10:39, suma postów tego autora: 219

./..

ABCD, nie wiem czy sklepikarki palestyńskie mają akurat Bronia na imię.

Jedno się jednak zgadza. Żadna "Bronia" nie ma normalnych dostaw i w ten sposób izraelski reżim skutecznie "zapewnia" Palestyńczykom więzionym w getcie Gaza puste półki i niedobory praktycznie wszystkiego.

Jest to też niebywała okazja do rozkradania nielicznych transportów przez rozpasanych żołdaków reżimu izraelskiego, co zdarza się niestety często.

autor: Miś_Bucharin, data nadania: 2010-06-01 17:22:32, suma postów tego autora: 3566

:-)

Nie wiem co jest w oświadczeniu, przeszedłem od razu do komentarzy. Ale tego nam brakowało i na to czekał ruch pokojowy - Oświadczenie PPP!
Słuszną linię ma nasza lewica.pl

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2010-06-01 17:34:45, suma postów tego autora: 6205

Blokada Gazy

służy eksterminacji Palestyńczyków.

autor: rote_fahne, data nadania: 2010-06-01 17:49:12, suma postów tego autora: 1805

jaką broń

można wykonać z cementu ?

autor: Zły Szelong, data nadania: 2010-06-01 17:53:44, suma postów tego autora: 87

Blokada Gazy

służy zniewalaniu półtora miliona ludzi, zrzucaniu ich na kolana, barbarzyńskim wymuszaniu, by Żydów uznawali za swoich panów. A Zachód od dziesiątek lat to toleruje ... przypisując sobie jednocześnie miano obrońcy praw człowieka. Hipokryzja, od której rz-ć się chce.

autor: steff, data nadania: 2010-06-01 18:40:31, suma postów tego autora: 6626

to oczywiście bzdura

ale nasuwa się pytanie dlaczego jedno państwo ma prawo blokowac drugie
zablokujmy więc Izrael żeby zablokować dostawy broni.

autor: kontras, data nadania: 2010-06-01 18:48:25, suma postów tego autora: 1774

Blokada

Blokadą należy objąć Izrael, głównego posiadacza, użytkownika i handlarza bronią, który nawet z rasistowskim reżimem w RPA wchodził w układy. Wtedy Bliski Wschód będzie stabilniejszy i bardziej pokojowy.
Cieszę się, że lewica.pl zaciemniła stronę. Skoro czczono polityków RP w taki sposób, to pomordowanym ludziom dobrej woli należy się to podwójnie. Cześć ich pamięci!

autor: demokrata, data nadania: 2010-06-01 19:59:59, suma postów tego autora: 316

Izrael

pokazał kolekcję broni skonfiskowanej na statkach pacyfistycznego konwoju.
Oprócz pałek i noży są tam granaty i koktajle Mołotowa.

autor: ABCD, data nadania: 2010-06-01 20:42:35, suma postów tego autora: 20871

aby nikt do nikogo nie strzelał, należy rozbroić także Izrael

.

autor: nana, data nadania: 2010-06-01 20:55:19, suma postów tego autora: 4653

...

...a także innych artykułów pierwszej potrzeby. Blokować mogą bez końca, a "rząd i tak się wyżywi". Ot, humanitaryzm!

autor: Poprawny kulas, data nadania: 2010-06-01 21:10:55, suma postów tego autora: 200

W postaci wózków inwalidzkich

i tym podobnych śmiercionośnych wehikułów.

autor: bolo, data nadania: 2010-06-01 22:30:08, suma postów tego autora: 4522

andrzej gwiazda chwalił się, że instruował stoczniowców

jak robić koktaile Mołotowa i rzucać nimi w gmachy rządowe, choć partia bynajmniej nie trzymała Polaków w gettcie i nie urządzała rzezi w rodzaju operacji płynny ołów.
Ponoć za karę wylano go po roku z pracy.
I dlatego upadł socjalizm, a Izrael trzyma się dobrze.
abcd po prostu wyciągnął z tego wnioski i wie, że trzeba trzymać ze złymi bo ci są silni, a słabym biada.

autor: kontras, data nadania: 2010-06-01 23:50:30, suma postów tego autora: 1774

ABCD

Imponujący arsenał !! Takiej amunicji jeszcze nie posiadał nikt od czasu kiedy to na brytyjski korpus kolonialny napadli pigmeje uzbrojeni w trawę i owoce mango

btw. III Rzesza też miała mocne dowody na atak na radiostację w Gliwicach

autor: Zły Szelong, data nadania: 2010-06-02 06:24:36, suma postów tego autora: 87

+

Rote, stwierdzam u ciebie pozytywną ewolucję w kwestii palestyńskiej. Serio. Szacunek.

autor: Angka Leu, data nadania: 2010-06-02 08:38:32, suma postów tego autora: 3102

Wiarygone newsy dla ABCD

Irak ma bron masowego rażenia.
Husajn wpuścił inspekcję, al e ta nic nie znalazła bo broń ukryto.
Odnaleziono ukryta broń masowego rażenia w Iraku.
Operacja w Iraku ma na celu przyniesienie obywatelom wolności i demokracji.
Palestyna to kraj zamieszkiwany przez terrorystów.
Należy blokować Strefę Gazy bo tam przemycana jest broń.
"Konwój humanitarny" wiózł broń dla terrorystów, nie był to więc atak lecz samoobrona. Skoro tak twierdzi Izrael to musi być prawda.
Księżyc to zielony ser.
Jam jest Pan, Bóg wasz, każde moje słowo to zdroje prawdy.

Jacusiu, jak dalej będziesz bluźnił to pan doktor każe zabrać ci komputer.

autor: red spider 666, data nadania: 2010-06-02 09:00:49, suma postów tego autora: 1549

Abcd

A czy nie uważasz, że jakąkolwiek broń mieliby na swoich statkach ci ludzie (kastety, pałki, koktajle malinowe - przypomnę, że po 13 grudnia władza tez pokazywala takie znaleziska i też jej za bardzo nie wierzyliśmy), to Izraelowi nic do tego, bo to wody międzynarodowe. A gdy najbardziej brutalna armia świata, dokonuje bezprawnego abordażu, każdy ma prawo się bronić i w takiej obronie, bo chodzi o własne życie, nawet zabić uzbrojonych przestępców.

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2010-06-02 10:09:29, suma postów tego autora: 6205

ABCD

skoro uważasz gazetę wyborczą za wiarygodne źródło w sprawie konfliktu palestyńsko-izraelskiego, dlaczego nie uważasz tego dziennika za skarbnicę wiedzy jeśli chodzi o tragedię z 10 kwietnia ?

autor: Zły Szelong, data nadania: 2010-06-02 10:18:57, suma postów tego autora: 87

red spider,

dzięki za kulturalną polemikę.
Pogadajmy rzeczowo:
- czy islamiści z konwoju nie mieli broni?
- czy nie zaatakowali nią żołnierzy izraelskich?
- czy do Gazy nie przemyca się broni (jeśli nie, to skąd Hamas ją bierze?)

autor: ABCD, data nadania: 2010-06-02 10:42:23, suma postów tego autora: 20871

Ciekawe czy

ABCD mysli że ziemia jest płaska

autor: Antyliberał, data nadania: 2010-06-02 11:27:10, suma postów tego autora: 1302

......

Lewicowość tego portalu przejawia się jedynie w bezgranicznej miłości do palestyńskich terrorystów-cała ta akcja z konwojem ewidentnie zamierzona widać że organizatorzy liczyli na rozgłos opinii międzynarodowej i go uzyskali-ale na więcej niech nie liczą-a skoro troszczycie się "lewicowcy" o biedne i uciskane dzieci palestyńskie, zatroszczcie się może o polskie, bo biedy u nas tez nie brakuje; ale jak pisałem wyżej wasza lewicowosc ogranicza się do jednego;))

autor: seweryn28, data nadania: 2010-06-02 11:58:08, suma postów tego autora: 1

ABCD cd

Ogromnie mnie cieszą takie wpisy ABCD. moim zdaniem wychodzi w nich zasłużenia na osobę, której poglądów nie należy brać poważnie w żadnej sprawie. Jeśli w sprawie tak oczywistej jak polityka Izraela wobec Palestyńczyków tak brzmi jego zdanie, to chyba jasne jest, że i w innych sprawach jego oświadczenia, komentarze, docinki wychodzą z podobnych pozycji politycznych i przejawiają podobną jakość intelektualną. Pozdrawiam jacka zychowicza i życzę mu dalszych, równie owocnych wpisów, które sprawią, że po hasle "jarosław kaczyński jako nadzieja lewicy" już zawsze będzie następował gremialny wybuch śmiechu.

autor: Moshe, data nadania: 2010-06-02 13:53:00, suma postów tego autora: 106

Sewerynie 28 masz rację

"cała ta akcja z konwojem ewidentnie zamierzona". Oczywiście, że była zamierzona a nie spontaniczna. Nie da rady tak jednego dnia zebrać leków, żywności, materiałów budowlanych itd. To trzeba przygotowywać pewnie przez wiele tygodni.
W tym sensie masz rację - akcja była zamierzona i nie przypadkowa.
Ale i tak nie rozmiem do czego zmierzasz? Jaka powinna byc ta akcja pomocy głodzonym ludziom? Przypadkowa? Na zasadzie przechodziłem z tragarzami? Przepływałem z materiałami budowlanymi to wpadłem?
A może pomyśl jeszcze raz zanim popełnisz drugi komentarz na tym portalu?

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2010-06-02 14:12:24, suma postów tego autora: 6205

Sewerynie

A na czym polega według Ciebie lewicowość, jeśli upominanie się o tych, których zamknięto do "Gazu", lewicowym nie jest?

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2010-06-02 14:22:49, suma postów tego autora: 6205

ABCD

"czy islamiści z konwoju nie mieli broni?"

po pierwsze, dlaczego używasz słowa islamiści, mając zresztą w tym złe intencje, bo dla Ciebie oznacza to to samo co terroryści. A toryści (nie mylić z torysami, ale z terrorystami kojarzyć wskazane) wyznający ideologię rasistowskich podbojów boga wojny jahwe to w czymś są lepsi?
Czy to działacze humanitarni na wodach międzynarodowych weszli z bronią na izraelskie kanonierki, czy może jednak odwrotnie? Co ci do tego co mieli na swoim pokładzie do obrony choćby przed piratami czy innymi bandziorami z izraelskiego wojska, humanitarni aktywiści na wodach międzynarodowych? Powtarzam - wodach miedzynarodowych!

- czy nie zaatakowali nią żołnierzy izraelskich?

Jeszcze raz pytam czy ci pokojowi aktywiści wdarli się na te żydowskie statki i zaatakowali bezbronnych śpiących siepaczy, nazywanych komandosami? Czy było odwrotnie? Czyje statki napadły na czyje? To chyba oczywiste, kto się bronił. Też bym się bronił gdybym pływał po morzu śródziemnym moim jachtem i jacyś faszystowscy komandosi chcieliby na wodach międzynarodowych wejśc na mój pokład. A Ty co byś zrobił?

- czy do Gazy nie przemyca się broni (jeśli nie, to skąd Hamas ją bierze?)

A co ma piernik do wiatraka? Ja zapytam czy do Izraela przemyca się broń konwencjonalną i jądrową? (jeśli nie to skąd Izrael ją bierze?). Kupuje od USA? Ok. Hamas też gdzieś kupuje, bo nie słyszałem by kradł. Są jeszcze jakieś różnice w sytuacji tych dwu krajów?

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2010-06-02 14:33:48, suma postów tego autora: 6205

./..

Ministerstwo Głupich Kroków ma nowego urzędnika. Pierwszy jego publiczny komentarz, jaki spłodził, dotyczy tematu, którego nie uważa za najważniejszy (-:

autor: Miś_Bucharin, data nadania: 2010-06-02 16:06:46, suma postów tego autora: 3566

Spojrzałem na wszystkie newsy

dotyczące protestów przeciw bandyckiemu izraelskiemu atakowi na ten Konwój Wolności. W żadnych z protestów nie wzięła udziału korporacja wyborcza PPP. Takiego protestu też sama nie organizowała. Uważam więc, to moje zdanie, że ich oświadczenie w żadnym razie nie powinno zostać opublikowane (oświadczenie MS czy PPS owszem tak), bo samo przez się sugeruje, że ta korporacja też coś organizowała i cokolwiek robi. A z tego co widzę chyba wszystkie protesty organizowała MS i PPS. To moja propozycja do redakcji. Nie publikujcie oświadczeń organizacji, które tylko oświadczają. Korporacja ta jak dobrze wiemy wyłącznie tym się zajmuje.
Publikujcie oświadczenia, które są tylko dodatkiem do realnych działań. Ich zwieńczeniem, a nie początkiem i końcem. Jak ktoś tylko oświadcza to za przeproszeniem niech spada z takim nic nie wartym oświadczeniem. Tak będzie uczciwiej.
Korporacja ma do 20 czerwca dostęp do TV i wystarczy, że w tym krótkim czasie tam się promuje udając, że coś robi. Wkrótce po tym terminie jak dobrze wiemy znikną z tv i tylko tu pozostaną ich oświadczenia. Znikną by wyskoczyć ponownie jak królik z kapelusza w czasie wyborów samorządowych z Ziobrą i Tuskiem na czele list.
Ten portal moim skromnym zdaniem powinien być inny. Powinien informować a nie dezinformować. Wystarczy już nam GW.

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2010-06-03 01:02:02, suma postów tego autora: 6205

SiM

Z ciekawości - jakie Twój kandydat zajął stanowisko w sprawie napaści na konwój?

autor: bolo, data nadania: 2010-06-03 09:25:31, suma postów tego autora: 4522

bolo

ja nie mam kandydata, nikomu kampanii nie opłacam i nie liczę na swój udział w kancelarii któregoś z prezydentów. A do momentu wrzucenia kartki do urny mogę się zastanawiać kogo skreślić.
W tej chwili jest to Napieralski. Nie jest on mój, tylko w tej chwili doszedłem do wniosku, że na niego oddam głos. Bo moje to są moje 4 litery. I jak obserwuję moje otoczenie, takich jest coraz więcej. Moje dorosłe już dzieci twierdzą (w zasadzie o polityce nie rozmawiam z nimi), że oni też tak zrobią, podobnie jak ich rówieśnicy (20 latkowie), wśród których, znów jak one twierdzą, staje się on coraz bardziej popularny, bo młodzież widzi w nim reprezentację swych interesów. Mówię szczerze i samego mnie to zdziwiło.
Ale wracając do Twojego pytania. Jeśli Napieralski ma jakieś zdanie na temat tej napaści, to niech sobie o tym napisze na stronie SLD, swojej własnej, albo na swoim blogu.
Jeśli zorganizował jakąś pikietę czy demonstrację, niech o tym napisze lewica.pl. W przeciwnym razie, w żadnym wypadku. To proste.
A jak tak Cię to bolo ciekawi, to wejdź na jego strony i się dowiedz, czy wydał nic nie warte oświadczenie czy nie wydał?

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2010-06-03 10:29:17, suma postów tego autora: 6205

Sierp

"W żadnych z protestów nie wzięła udziału korporacja wyborcza PPP. "

Kłamstwo czy brak wiedzy? Lepiej przeczytaj wszystko raz jeszcze.
W ilu protestach wziął udział wieczny malkontent sierp i młot i może to udokumentować?

autor: Ostap_Bender, data nadania: 2010-06-03 12:18:26, suma postów tego autora: 1002

Ostap

Przeczytałem jeszcze raz i korporacji wyborczej PPP znów nie widzę. Chyba, że były jakieś akcje na świecie, bo Tutejszy dział świat rzadko czytuję. Wolę wieści z pierwszej ręki.
"Wieczny malkontent", co może byś raczył zauważyć, nie domaga się by jego oświadczenia publikowano.

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2010-06-03 18:25:49, suma postów tego autora: 6205

Ostap jeszcze jedno

Powiem Ci dlaczego w żadnych protestach Was nie ma. Bo Was w ogóle nie ma. nie macie ludzi ani struktur. Możecie zrobić raz w roku demonstrację w sprawach związkowych, ale już niekoniecznie w sprawach szeroko pojętych praw pracowniczych. I na taką demonstracje, przecież stricte związkową, przyjdą związkowcy, bo to jest w ich interesie i jest zgodne z celami związku. W innych sprawach możecie wydawać tylko oświadczenia, bo nie macie ludzi by cokolwiek zorganizować. Nawet pierwszy maj macie co roku żałosny.
Tu Wasz prezio walczy o prezydenturę, ale nie moze byc obiektywnie prezydentem Polaków, bo reprezentuje tylko interesy biurokracji związkowej, a swoje własne przede wszystkim. To jest właśnie nieusuwalna wada chorego pomysłu - partii związkowej. Tego nie da się połączyć. To będzie też przyczyną wyniku JPŚP II w granicach błędu statystycznego

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2010-06-03 19:39:53, suma postów tego autora: 6205

pytanie

Dość powszechne jest przekonanie, ze jesli Napieralski nie uzyska wyniku w granicach 10% to pożegna się z fotelem przewodniczącego. I całkiem możliwe, choć mu tego nie życzę, tak może być. Tak oczywiście może się stać w "niedemokratycznym" SLD. Takie wotum nieufności to całkiem normalna rzecz w niemal każdej partii. Pewnie nawet w NOP. Napieralski ryzykuje całą swoją karierą. Ale mnie interesuje czym ryzykuje Zietek i jakie czekają go konsekwencje gdy się kolejny raz zblamuje? Jak zareagujecie Wy, członkowie PPP, gdy społeczeństwo kolejny raz pokaże ( a to jest więcej niż pewne) temu oszołomowi wała? co się stanie w "lewicowej" partii PPP, gdy Ziętek nie przekroczy 1%? Ktoś będzie śmiał zapytać? Rozliczyć? Przecież to chyba naturalne?
"Szefie, może ty jesteś do bani i przez ciebie ciagle przegrywamy? Może byś waść wstydu oszczędził i wrócił do palenia opon?".
Jeśli nie stać Was na to, to sami sobie odbieracie prawo krytyki innych partii, łącznie z SLD, w którym każdy przewodniczący, który się nie sprawdził, może wypaść z gry. I nieistotne tu teraz czy "męczą murzynów".
Pytam retorycznie Ostapie. Chyba nie oczekuję odpowiedzi, bo brednie typu, że za mało szefunia w mediach pokazywali (myslę, że im mniej opowiada głupot, tym na lepszy wynik może liczyć), ale juz następnym razem to wiadomo! Takie żałosne brednie już mnie męczą.
Masz jakieś zdanie na temat tego, co trzeba zrobić z wiecznie przegrywającym szefem?
Zanim zaczniesz na mnie pluć. Pomyśl przez chwilę, co możesz Ty osobiście w tej antydemkratycznej i chorej partii (jeśli nie można odwołać szefa to nie można nic), a potem dopiero pluj.

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2010-06-03 21:06:20, suma postów tego autora: 6205

sierpie

SLD jest może i niedemokratyczne, ale to inna bajka.
PPP to wzór konspekt partii wodzowskiej i jak sobie wyobrażasz,że niby co ?, wodza rozliczać będzie jakiś członek ???
to tak jakby za lata głodu,obozów i niewoli zwykły północny koreańczyk chciał dziś rozliczyć KIMa.
zgadnij jakby taki obywatel KRL-D skończył.
więc nie pisz proszę więcej bzdur typu rozliczenie Ziętka po przegranych wyborach przez członków PPP, bo to nigdy nie nastąpi.
nadejdą kolejne wybory i kolejny start PPP, wynik marny,znów wybory i znów start i wynik marny i tak jak w reinkarnacyjnym cyklu , narodziny i śmierć,narodziny i śmierć i tak przez wieczność.

autor: no pasaran, data nadania: 2010-06-04 07:52:47, suma postów tego autora: 329

ABCD

A to popatrzyles byles na ten film, co Izreal pokazal? Smieszne. Oprocz tego, co tam bylo, byla tam tez proca i sloik pelen pieczolowicie wyzbieranych do niej kamieni. Gadzet ten mocna poddaje w watpliwosc, czy pokazano faktycznie przedmioty skonfiskowane na statku. Dziwne izrealscy propagandziscie pozwolili sobie na taka wpadke przy wyborze filmiku, ktory chca pokazac. Ale no coz pospiech jest zlym doradca. Z tym, ze jesli jestes adwokatem str. izrealskiej to lepiej o tym nie wspominaj, moze sie przeoczy.

Taaa jasne- dostawy broni, Eurpojeczycy przesiaknieci duchem romatyzmu, holubia sobie obraz Palstynczykow walczycych kamieniami przeciw czolgom i postanowili im dostarczyc jeszcze jedna proce i uzbierane wlasnorecznie kamienie. Na szczescie Izraelscy komadosi dostawe procy zablokowali. Byly straty w ludziach, ale oplacilo sie.

autor: yona, data nadania: 2010-06-04 12:30:36, suma postów tego autora: 1517

no pasaran

Ależ ja to wszystko wiem. Zadaję te pytania tylko retorycznie, prowokacyjnie. Z tego co widzę obaj wiemy czym jest PPP. Pewnie obaj potrafimy zmieniać zdanie i przyznać się do błędu. Zdania nie zmienia chyba tylko BB ;-)
Szlag mnie trafił jak oglądałem ostatnią Młodzież Kontra i padło pytanie o wyrok za łamanie praw pracowniczych, a ten człowiek zaprzeczał! Powiedział - mieli prawo iść do sądu to poszli i dostali odszkodowanie. Wszystko jest w porządku a sprawa zamknieta, a SLD męczy Afgańczyków... Ale on żadnych praw nie złamał! Jak można wypłacić odszkodowanie, jeśli nie ma pokrzywdzonych? Jeśli nie złamało się prawa? Szkoda, że ten chłopak nie wyciągnął jeszcze wyników kontroli PIP, które potwierdzają łamanie prawa przez Ziętka wobec wszystkich pracowników. Ciekawe co by na to powiedział?
Tak się może tylko łudzę, że nie wiedzą tego ci młodzi ludzie, którzy twierdząc, że są radykalnymi idealistami (niektórzy nawet przyznają się do trockizmu), służą człowiekowi, który nic wspólnego z tymi ideałami nie ma.
Sam nie jestem już rewolucjonistą, ale widzę wielką potrzebę istnienia prawdziwej i zdrowej partii robotniczej. To dla polityki i kraju byłby wieli pożytek. Tu się możemy różnić bo ja widzę też sens istnienia socjaldemokracji w szwedzkim stylu.
Ty zapewne gdy sam dostrzegłeś, że ta partia nie ma nic wspólnego, a wręcz jest zaprzeczeniem tych idei robotniczych, odszedłeś. Chyba sporo osób równie zawiedzionych odeszło. Część jednak chyba została i przyszli jacyś nowi naiwniacy. Mnie męczy pytanie - po co? Dla kariery? Nie uda się pod ty przywództwem, bo Ziętek ani nie umie ani nie chce żadnej partii budować, on chce tylko miejsce dla siebie w salonach, choć jak pisze przychodzi z prowincji. Nie przypomina się Dyzma? ;-) Poza tym to straszny cienias. Nie radzi sobie w dyskusjach z innymi ludźmi. Łatwo go zaginają, bo brak mu wiedzy i wykształcenia. To nie to samo co wrzask na demonstracji i palenie opon, w czym jest może nawet mistrzem. To przecież tylko korporacja wyborcza.
Pozostaje naiwność lub skrajny nieuleczalny oportunizm. Jak oni to godzą z ideałami, w które rzekomo wierzą? Nie mam pojęcia.
Znamy prawicową przeszłość PPP. Takie rzeczy można byłoby zapomnieć, gdyby nie ci sami ludzie, a zwłaszcza dokładnie te same metody i styl (zmieniły się tylko hasła, które jakąś miernotę miałyby doprowadzić do żłoba) zupełnie nie do zaakceptowania ani w lewicy rewolucyjnej ani reformistycznej.
Przyglądam się temu od dawna. Z moich obserwacji wyciągam wnioski, że ten człowiek swoją polityczną hucpą, szkodzi nie tylko Waszemu związkowi (teraz ten podwójny przewodniczący będzie już pewnie trochę lepiej rozpoznawalny - taki nowy Wrzodak - i jeszcze wiekszą niechęć wśród ludzi będzie budził. A i każdy protest, akcja, pikieta itd. Waszego malutkiego związku, będzie postrzegany przez pryzmat politycznych ambicji tego chorego człowieka. Z czasem zobaczycie jak nieodwracalne szkody uczynił Waszej sprawie, ale i całej idei związkowej. Szkodzi dokładnie tak samo jak Wałęsa i Krzaklewski. To ich kontynuator.
Każdy ma prawo startować w wyborach, ale ja uważam, że dla dobra związku, człowiek ten zanim wystartował, jeśli zależałoby mu na jego dobru, powinien zrezygnować z przewodnictwa w WZZ. Przypominam, że nawet piękny Maryjan po klesce wyborczej został rozliczony i skazany na związkowy i polityczny niebyt. Mozna pluć na Solidarność, ale nie można im odmówic pewnej przewag nad Waszym związkiem, czyli podstaw demokracji, które tam mimo wszystko istnieją. Trzeba się zdecydować, albo związek, albo polityka i własne ambicje. Nieraz różni ludzie składali zajmowany urząd gdy startowali w wyborach, by nie tworzyć dwuznacznych sytuacji i nie szkodzić temu czym do tej pory się zajmowali. Oczywiście, że zostałby z ręką w nocniku, po przegranych wyborach, bo ten co by go zastąpił w biurokratycznej strukturze WZZ już by go tam nie wpuścił. Po prostu tchórz. Chce trzymać dwie sroki za ogon.
Życze mu jaknajgorszego wyniku, choć wiem, że to nic nie da, bo ten facet nie odpowie za szkody, które związkowi wyrządza. I to jest właśnie to, co powoduje, ze jestem wrogiem tej "partii". Partie oparte o takie zasady działania, juz nawet nie wodzowskie lecz dynastyczne, nie mają miejsca bytu na lewicy. Po prostu nie! Nikt o lewicowych poglądach nie może kogoś takiego poprzeć. A mówimy o poparciu osoby, bardzo eufemistycznie mówiąc, kontrowersyjnej osoby, a nie niektórych słusznych haseł, które też głosi wyłącznie koniunkturalnie.
Napisałem, że nie mam problemu ze zmianą zdania. O PPP też bym zmienił zdanie, gdyby się ucywilizowała. Moja niecheć ma powód. Z punktu widzenia człowieka lewicy, bardzo poważny powód.
Z jednym się też pewnie zgodzisz. Wyobrażamy sobie zmiany w SLD, może na gorsze, może na lepsze. Pewnie na gorsze jak Napieralski przejedzie się na wyborach. Ale nie wyobrażamy sobie żadnych zmian w PPP. Czy nie czas na wnioski? Te zmiany wobrażamy sobie w PPS, NL (tam też swego czasu powstało kolegialne kierownictwo, bo z Ikonowicza też jest mały wodzuś), Racji itd. - każda z tych partii przeszła różne przetasowania i programowe zakręty. To przecież normalne. Potwierdza, że w żadnej z tych partii nic nie zależy tylko od jednego człowieka. A mimo wszystko bardziej szef od partii, niż partia od szefa. Dlaczego w PPP jest dokładnie odwrotnie? Moim zdaniem z powodu tej personalnej unii z Sierpniem i całkowitego uzależnienia tych młodziaków z PPP od górników, których wysłać gdzieś może tylko Ziętek. I tylko on płaci, dzieli i rządzi. To jest chore. O tym trzeba często i wszędzie pisać.

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2010-06-04 13:09:05, suma postów tego autora: 6205

sierpek

Sierpek, kpisz sobie? Zanim innym zarzucisz plucie, sam pohamuj swoje. Na żadnym proteście nie było PPP? I sprawdziłeś to nawet 2 razy? Oto dowód, że ściemniasz:
http://www.lewica.pl/?id=21774
Masz wspomniane o PPP w tekście, a nawet na zdjęciu flagi tej partii. Tak więc, po co te kłamstwa? Po co to plucie (twoja retoryka)? Kreujesz się tutaj na ostatniego sprawiedliwego, co chce walczyć ze "złym Ziętkiem", a sam co sobą reprezentujesz? Ja wiem, że masz konflikt osobisty z BZ, a teraz chcesz się mścić, ale w tak prymitywny sposób to przesadziłeś (nie próbuj nawet zaprzeczać, bo wszyscy i tak już wiedzą, że twoje pojawienie się w odpowiednim momencie "afery ze zwolnieniami" wraz z zaznaczeniem, że nigdy do żadnej partii nie należałeś, to kłamstwo i zachowanie na poziomie trolla internetowego o mentalności 15tolatka).
Bardzo dobrze, że wyszła sprawa udziału PPP w tych protestach, bo teraz każdy już może wyrobić sobie zdanie o temat twojego "obiektywizmu". Naprawdę, żenujące jest to twoje brnięcie w kłamstwo, że PPP nie brała udziału w żadnym z protestów. Temat, nie temat, grunt by bić w PPP.
Zmiany w PPP po wyborach. Fajny fortel erystyczny stworzyłeś z tym Napieralskim, gorzej że nie pasuje on do sytuacji. Napieralski wyleci jako, że ma wielką opozycję. Za to inne partie bez takiej opozycji liderów nie zmienią - nie zmieni WiP, PrawicaRP, SRP, PSL. W żadnej z tych partii lider się nie zmieni, bo jest rzeczą oczywistą, że jedynym wygraną tych wyborów będzie Komorowski. A to, czy będzie rachunek kampanii w PPP to jak rozumiem sam już stwierdziłeś i koniec. Ale co ciekawe, nigdy sam do żadnej partii nie należałeś, ale wiesz "jak będzie" dzięki boskiej iluminacji...! O problemach PPP można porozmawiać, ale nie z kimś, kto kłamie, byleby tylko opluć PPP (vide protesty pro-palestyńskie).

autor: Ostap_Bender, data nadania: 2010-06-04 18:41:52, suma postów tego autora: 1002

Bededer

Nie pitol się bzdur. Ja napisąłem, że nie widziałem, a nie że nie było tych dwu flag. Jesli były te dwie flagi no to były i przyjmij moje sprostowanie.
Po co miałbym kłamać jeśli każdy uważny czytelnik (ja nim nie jestem) może to doczytać? Nie zauważyłem. Wystarczy?
Ale co z tego?
Pojawienie się tych samych dyżurnych dzieciakow co w Mlodziezy Kontra z dwoma flagami (rozpoznaje twarze na tej malutkiej fotce), czyli całej tzw. Waszej młodzieżowki, z których nikt ryjka na pikiecie nie otworzył (ja szukałem wytłuszczonych nazwisk, bo tych newsów nie czytam, są nudne i a priori je popieram, bo dokładnie wiem co który kacyk powie) wiosny nie czyni i to za mało by było to warte oświadczenia na tym portalu. Nie ja o tym decyduje, to prawda ale wyrażam swoje zdanie. Skoro nie było oświadczeń NOP-u to i nie powinno być PPP. Koniec i kropka.
Wiem Ostapie jak będzie, bo i no pasaran, kiedyś bardzo oddany tej partii, gdy mu się wydawło, że jest to partia robotnicza, też tak twierdzi. Wiem bo to Wasze kuriozum obserwje już od kilku lat. I z podziwu nie mogę wyjść jak tak długo temu cwaniakowi udawało się kiwać ludzi na lewicy. I Wam też, bo lepsi od tego KPN-owca nie jesteście.

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2010-06-04 20:51:19, suma postów tego autora: 6205

aha

i nie truj o jakimś konflikcie moim z tym Waszym Zietkiem. Słowa bym z kimś takim nie zamienił. Moje zdanie i sądy o Was to nie żadna obsesja, tylko po prostu taka moja permanentna antifa, której i w realu nigdy nie opuszczam. Tak trzeba, dopóki to stąd nie zniknie.
I nie porównuj Was z innymi. JKM, kóry z szefostwa UPR, jakbyś może nie zauważył, został wywalony (nawet on nie jest nieusuwalny) i tak dostanie jakieś 4-5 razy tyle głosów, co Wasz absolutny outsider z prowincji. Tylko nie czepiaj się za prowincję - tak on sam o sobie powiedział na WP ;-)

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2010-06-04 20:58:59, suma postów tego autora: 6205

...

ciekawe, że wymieniłeś tylko te partie, a pominąłeś bliższe Wam znaczeniem sekty, , przynajmniej teoretycznie bliższe, które ja wymieniłem, a w ktorych władze się zmieniały.
Z tych co wymieniłeś:
WiP to bardzo młody ruch powstały wokół jednej osoby i stworzony przez tę osobe, więc tam się pewnie nic nie zmieni (zresztą zobaczysz, że co najmniej 4 razy tyle głosów ten oszołom dostanie niż wasz oszołom)
Prawica RP w stosunku do PPP też jest bardzo młoda. Też pewni wynik będzi kilkukrotnie wyższy
Samoobrona... no cóż wiadomo, macie wspólne korzenie w Bloku Ludowo-Narodowym. Co do ilości głosów, uwaga jak powyżej. Nikt się aż tak nie zblamuje jak Wasz pajacyk.
A co do PSL, to żebyś się nie zdziwił.
Ciekawe też, że porównujesz się do 2 partii skrajnie prawicowych, jednej neoliberalnej i jednej hmmm socjalliberalnej? To Twoje punkty odniesienia?

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2010-06-04 21:17:20, suma postów tego autora: 6205

Sierpek

I widzisz, jaki masz emocjonalny stosunek do sprawy. Trzy komentarze pod rząd, głupie błędy, kolejne nierzetelności w komentarzach - oto typowe zachowanie człowieka, który ma skrajnie emocjonalny stosunek do sprawy. Pisz więcej, wtedy będzie dla innych jasne, że prowadzisz tutaj osobistą wojenkę z BZ, z którym się pożarłeś, a którą warto w końcu zakończyć, bo ile można?

I co najważniejsze, na krytykę reagujesz pluciem (plucie na młodych członków PPP z MK przez... starego ramola?) i AGRESJĄ. Dwa razy "sprawdzałeś", czy PPP brała udział w protestach i DWA razy napisałeś, że nie brała i na tej podstawie uznałeś, że nie powinno być tutaj oświadczenia PPP. Gdyby chodziło o inną osobę, to uznałbym, że to przeoczenie, ale dla ciebie te komentarze to połowa życia (wystarczy porównać ilość moich komentarzy oraz czas mojego pobytu na forum - 2-3 razy dłuższy niż twój - z twoją ich ilością i czasem przebywania, by uznać, że masz skrajnie emocjonalny stosunek do tematu etc.). Przyznałeś się do nierzetelności, ale jednocześnie zrobiłeś to w sposób wyjątkowo agresywny; widać, że zabolało - nie udało się plucie na PPP. Gdybym nie zareagował, to bzdurny komentarz o "nie uczestnictwie PPP" miałby się całkiem dobrze. Dlaczego miałbyś kłamać? Bo prowadzisz prywatną wojenkę, bo masz skrajnie emocjonalny stosunek do sprawy. I jak widzę nadal piszesz kalumnie w najlepsze - na zdjęciu NIE WIDAĆ osób, które trzymają flagi PPP, widać osoby stojące obok, ale jak rozumiem twoje stwierdzenie, że "rozpoznałeś" na nim uczestników MK jest rzetelne, jest argumentem dla ciebie i można cie z tego rozliczać. Szkoda, że zaraz znowu usłyszę, że przecież "ja się ciągle mylę, nie umiem czytać i patrzyć ze zrozumieniem, więc weźcie się odwalcie ode mnie". Jednym słowem, jesteś na tyle nierzetelną i rozemocjonalizowaną osobą, że wypowiadasz się w sprawach o których nie masz zielonego pojęcia (co sam przyznałeś). Jak można w takich warunkach rozmawiać na poważnie? Nie będzie chyba przesadą, stwierdzenie, że zachowujesz się podobnie do tej bandy neoliberałów z Młodzież kontra (agresja i brak merytoryki). Wśród ludzi posiadających kulturę osobistą, kiedy przyłapie się ich na ewidentnej nierzetelności, ci nie tylko dokładnie sprawdzają, gdzie popełnili błąd, ale i nie reagują agresją na tego, co go zauważył - w przeciwieństwie do ludzi ze stosunkiem emocjonalny. Mam nadzieję, że widzisz pewne analogie ze sobą. Jeżeli ktoś nie zna sprawy to się zwyczajnie nie wypowiada albo robi to w sposób skrajnie ostrożny, by nie wyjść na łgarza. Chyba, że przyświeca mu ohydny cel.

I naprawdę, skoro już poświęcasz temu forum połowę życia, to przynajmniej czytaj dokładnie z czym polemizujesz, bo wmawianie mi, że napisałem, że Mikke jest dalej szefem UPR to kolejny przykład twojego łgarstwa/nierzetelności/rozemocjonalizowania (właściwe zaznaczyć kółeczkiem).

Dlaczego odniosłem się do tych partii, a nie do innych? To proste - małe partie mają podobne problemy techniczne, które lewicowa orientacja PPP jeszcze powiększa z faktu sporej niechęci społeczeństwa do lewicy (dzięki głównie Stalinowi, PZPR i neoliberalizmowi SLD, które popierasz). Nawet nieco większy PSL rzadko zmienia lidera.

PS: masz dziwnie podobny styl pisania (treść i forma) do jednego ex-członka PPP, który podobno robił wszystko dla sprawy, bez odpłatności, jak sam deklarował, ale potem się pokłócił z BZ i wyszło, że jednak działał dla kasy... Fajna zbieżność, prawda? ;-)

autor: Ostap_Bender, data nadania: 2010-06-05 08:15:42, suma postów tego autora: 1002

Dodaj komentarz