jak gdyby chodziło o terrorystę aresztowanego przez USA.
Gdyby był to członek Hamasu aresztowany przez Izrael forum już by grzmiało...
rodem z TVN czy Gazety Wyborczej.Jestem antyamerykański i antysyjonistyczny a do Rosji mam dużo sympatii,jestem rusofilem.Wiele mi się nie podoba min. powrót do kultu carów ale z drugiej strony to Rosja 9 Maja w dzień zwycięstwa wspomniała o żołnierzach 1 i 2 Armii (l) WP.Tak to dobra wiadomośc dobra dla Rosjan,Czeczenów,Inguszy tych wszystkich którzy nie dażyli sympatią separatystów,islamistów.
W Polsce zapomina się że podczas tzw. I wojny czeczeńskiej po stronie wojsk rosyjskich walczyły formacje czeczeńskie podległe Tymczasowej Radzie Autonomicznej Republiki Czeczeńskiej w sile ok 3 000 bojowników czeczeńskich min. czeczeńskich afganców którzy byli przeciwni secesji i kumaniu się z islamistami,podczas II wojny czeczeńskiej prorosyjska milicja czeczeńska liczyła 15 000 bojowników.
Dziś Emirat Kaukazu to tacy talibowie.No cóż rusofob z PiSu czy Radia Maryja ma wiele wspólnego z talibem.
Może wreszcie na Kaukazie zapanuje prawo i porządek.Tylko Rosja może to zapewnić.
Skoroś rusofilem, to jak może ci się nie podobać "kult carów"?
skoro Rosja może zapewnić bezpieczeństwo na Kaukazie, dlaczego Amerykanie nie mogą tego zrobić w Afganistanie?
podoba się jedynie Rosja spod znaku Pawki Morozowa...
co ty powież,lepsze to niż zachwycanie się terrorystami.A Rosja to nie tylko carat,to Puszkin,dekabryści,narodowolcy,eserowcy,Ajwazow,rusofobiczne głąby tego nie wiedzą
dobrze ze go dorwali