Może się mylę ale ta partia powstała po klęsce SLD i oddaniu w władzy PiS'owi ,no cóż trudno miejmy nadzieję ,że połączą się z jakąś inną organizacją .
Co do samej decyzji przynajmniej nie poparli Bronisława Komorowskiego (co uczyniła chyba jedna z post sldowskich partyjek )
Unia Lewicy III RP początkowo była pomyślana jako ruch (na przełomie 2004 i 2005 r.), a później jako partia (maj / czerwiec 2005 r.) alternaywna dla SLD, powstała na fali ostrej krytyki Sojuszu, który nie zreazlizował swojego programu i zawiódł elektorat lewicowy. Jednak od krytyki UL szybko przeszła do porozumienia z SLD i jej kandydaci wystartowali z list tej partii w wyborach parlamentarnych w 2005 r. UL miała swojego posła (-posłankę - jak kto woli) na przełomie IV i V kadencji Sejmu oraz wicepremiera w rządzie Marka Belki - Izabelę Jarugę-Nowacką.
A od porozumienia SLD-PiS bardziej obawiałbym się tego na linii SLD-PO.
Czyli od czerwca 2010 nowe rozumienie raison d'etre "lewicowej lewicy" polega na podejmowaniu decyzji o nieudzielaniu poparcia? To po cholerę te partyjne wegetacje?
Ciekawe, że w tej informacji jest mowa o Napieralskim, ale ani słowa o kandydacie środowiska PPP S80. Boją się Ziętka, oj boją...
a czemu mają się go bać?
Boją się skoku na głęboką wodę. A właśnie to oznaczałoby poprzeć Ziętka. Boją się być lewicą. Ba, boją się być partią polityczną. Zawracanie głowy!
a może boją się skoku do basenu bez wody?
Sam jesteś basen bez wody.
się zatrzęsła.
kto się przezywa...
No widzisz! Wreszcie, po tylu latach zrozumiałeś jak to działa! Dla mnie bomba, bo to oznacza, że nawet prawie pięćdziesięciolatka można jeszcze troszkę podchować. Gdzie Wagner nie może tam Bombę pośle.
Całusek w Abecaczka nosek :)
Peace, bejbe (nie PiS!)
Jarkacz wezwał do zakończenia wojny polsko-polskiej, więc ja proponuję zakończyć wojnę ABCDowo-bombową.
Może i nosferatu wypali fajkę pokoju?
"Ciekawe, że w tej informacji jest mowa o Napieralskim, ale ani słowa o kandydacie środowiska PPP S80. Boją się Ziętka, oj boją..." a jakiej paki gdy mowa o popieraniu czy nie popieraniu lewicowego kandydata, ktoś miałby mówić o kandydacie KPN i ZChN? Wytłumacz mi to panie Kowal..ski?
Wojnę można zakończyć. Ale jako, że jesteś w niej agresorem - jak Izrael, USA, Polska czy NATO - to musisz zrobić coś, co zadośćuczyni społeczności Lewica.pl za moralne spustoszenie, jakie siałeś przez parę lat. Przeproś, uderz się w pierś, pokłoń. Napisz, że żałujesz wszystkich oszczerstw i prowokacji, jakich się dopuściłeś. Wtedy możemy uznać to za początek procesu pokojowego. To jak? Wycofujesz wojska czy pozostajesz jastrzębiem w gołębich piórkach (czytaj: szkodliwym trollem w masce erudyty)?
???
podtrzymuję ofertę fajki pokoju dla nosferatu.
Izrael był "agresorem"?
Bo takie opinie o Izraelu spotkałem ostatnio w PRL-owskim Żołnierzu Wolności.
:)
Chyba najlepszą rekomendacją lewicowości Unii Lewicy jest to, że odżegnuje się od popierania wszystkiego, co ma w nazwie "lewica"... a nią nie jest!