W samochodzie na parkingu przed centrum handlowym w Opolu znaleziono ciało znanego historyka dr. Dariusza Ratajczaka, oskarżonego przez "Gazetę Wyborczą" o "kłamstwo oświęcimskie". Prawdopodobnie popełnił samobójstwo. Po nagonce rozpętanej przez "GW" mężczyzna stracił pracę na Uniwersytecie Opolskim. Jego życie rodzinne i zawodowe obróciło się w ruinę. Stracił rodzinę i dom, mieszkał w samochodzie.
http://www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20100618&typ=po&id=po42.txt
Nie na temat, ale chyba jakoś jednak blisko.
takie "praktyczne", jak karta kredytowa, z możliwością dokonywania operacji finansowych przez internet przy pomocy czytnika, który należałoby nabyć oddzielnie, ale za to kod iluś tam cyfrowy byłby z a d a r m o ! O 16h pani z radosnym uśmiechem zachwycała się och! ach! jaki to będzie świetny dowodzik, ale już o 22h do tych radosnych wiadomości dodano, iż jeżeli ktoś chciałby dokonać zakupów przez internet, to będzie sprawdzone (automatycznie?)czy ma on na koncie kasę i jeśli nie, to nie kupi nic. (Patrząc w drugą stronę może to też służyć bardzo wygodnie do wpędzania ludzi w długi i dokonywania na nich przez to szantażu) Niby logiczne, ale jakże łatwo ludziom niewygodnym dla systemu tu założyć blokadkę, a tam odstrzelić zerko i potem po wielu miesiącach udowadniania, że delikwent nie jest wielbłądem przeprosić i cóż... dodać to zerko i zdjąć blokadkę. Pomijając już fakt, że wszystkie działania dokonane przy pomocy tegoż dowodziku mogłyby być praktycznie gromadzone w jednym miejscu i gotowe do odczytania w każdej chwili. Pomijając już fakt, iż wobec każdego korzystającego z takiego cuda można by zastosować jakiś zgrabny programik klasyfikujący i człowiek by nawet nie wiedział, że należy do ogromnej grupy meneli zwyczajnych przeznaczonych do utylizacji. Ponoć cała ta zabawa po to, by "fałszerstwa dowodu tożsamości nie były możliwe". A kto jeszcze fałszuje dowody osobiste i na co mu to?
U nas na numerek z nowym dowodem jeszcze pewnie nie czas. Więc chwilowo będą sprawdzać z urzędu, kto na co chory. Czy sraczki wywołane cudami postępu w zachodniej medycynie też będą zaliczane do chorób? - biorą je przecież już niemal wszyscy, te "bifido bakterie", żeby brzuch po tych genetycznie zmienianych świństwach nie był wzdęty. Co i rusz w każdej tv panie zachwalają niby spożywcze środki, po których mogą zrobić kupę. Dziwne, że mężczyźni jeszcze tego nie reklamują. Czyżby byli mądrzejsi i mieli w sobie więcej przyzwoitości? Gdyby te zachwalane środki miały ŻYWE KULTURY BAKTERII to po jednej już dobie tych "kultur" byłyby kwintyliony jakieś albo i więcej, i taki produkt nie nadawałby się do spożycia, bo by śmierdział z powodu rozkładu. Bifido bakterie to te, co są w dupce końcowej. Więc praktycznie wystarczy nie myć rączek po wytarciu pupki po wypróżnieniu i już mamy gratis te pożyteczne żyjątka wszędzie! I sraczkę na trzeci zagon, jak to drzewiej mówili na wsi. Więc czy także wypróżnianie będzie rejestrowane w urzędach? Czy będziemy to sami zgłaszać? Czy może każdy dostanie kontrolera, co mu zajrzy gdzie trzeba? Ale kto skontroluje kontrolera? Inny kontroler? A tego? Jeszcze inny? I tak w nieskończoność zamiast pracować będziemy sobie zaglądać tam, gdzie słońce w Europie nie dochodzi. Też mi postęp! Też mi nowoczesność! Phiii...
Dobry news i komentarz, służby nie mogą mieć nadmiernie rozbudowanych i niekontrolowanych zewnętrznie uprawnień.
Ale dziwi mnie to, że Redakcja Lewica.pl nie chciała już zamieścić mojego newsa na temat nowych przepisów Kodeksu Karnego, zaostrzającego kary dla czynnych pedofilów-molestantów oraz wprowadzającego "chemiczną kastrację" tychże. Generalnie uważam, że leczenie farmakologiczne przestępców seksualnych, którzy na dodatek zagrażają dobru dzieci, jest trafnym pomysłem - Redakcja najwidoczniej uważa, że jest to temat "tabu", o którym nie można nawet informować (choć zrobiły to już niemal wszystkie media w Polsce).
powinna jeszcze zawierać szczegółowe wytyczne odnośnie powstania drugiej Berezy, wtedy Nas wszystkich pozamykają i bedą mieli spokój i nic juz nie stanie na przeszkodzie by wszystkim żyło się lepiej.
Jego poglądy mnie nie obchodzą, ale nie PRZERAŻA was ta śmierć?
Nie jest to zmyłka pisowska, bo rząd to PO? Nie chce mi się wierzyć, że robią konkurencję dla policji. Jakaś konkurencja szpitalnicopodobna ma być?
Poglądy Ratajczaka są mi dość odległe, a precyzyjniej - ten zakres tematyczny mało mnie interesuje, prawdą jednak jest, iż zniszczono Człowieka za to, że miał odwagę głosić przekonania inne niż chcą tego rządzący. W takich układzie Dariusz Ratajaczak staje w jednym rzędzie z np. ks. Jerzym Popiełuszko.
PS.
Aha, gdyby ktoś sądził, że to manipulacja Naszego Dziennika - w podobnym tonie mówią o tym zdarzeniu także inne serwisy.
to jest właśnie to, co chce osiągnąć obecna władza: ludzie mają się czuć bezsilni, osamotnieni, bez szans na pomoc od kogokolwiek, ponieważ udzielenie jakiejś pomocy oznacza zaryzykowanie własnej egzystencji, więc nikt tego nie robi. Poza tym niemal wszyscy mają za mało, by się dzielić, ale mimo to nie są w stanie się zjednoczyć, by wspólnie problem rozwiązać. Śmierć tego Człowieka jest niezwykle tragiczna - umrzeć samotnie wśród tłumu ludzi jest bardzo przykre. Jeżeli nic się nie zmieni w naszej świadomości, to wszyscy będziemy odchodzić w niesławie w ten sam sposób, choć z rzekomo innych powodów.
Odnośnie Ratajczaka gdy już było mu b. źle w życiu tj. zarabiał około 600 zł miesięcznie jako stróż nocny czytałem jakiś czas temu nie wiedziałem że aż tak go wyrobią.
Oprócz nagonki liberałów szokuje również jak olała go opcja polityczna która hołduje takim poglądom.
To chyba oczywiste
- liberałowie w trzy d..., nie ma co. Bardzo "przyjazne państwo" mamy.