Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Włochy: Wielki protest przeciwko rządowemu planowi oszczędności

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Ci ludzie zachowują się jak rozpuszczony

bachor w sklepie z zabawkami.

autor: Leopard, data nadania: 2010-06-27 13:11:49, suma postów tego autora: 431

.

Włoskie problemy zostawny Włochom, dadzą sobie z nimi radę. Z ich doświadczeń może skorzystamy za sto lat.

autor: Bury, data nadania: 2010-06-27 14:42:30, suma postów tego autora: 5751

Wiecej o tym, dlaczego Wlosi sie tak "dziwnie zachowuja".

Menegerowie zakladow fiata maja pomysl, jak zwiekszyc produkcje: chca za pomoca jakiegos systemu elektronicznego kontrolowac ruchy pracownikow podczas pracy. Genialni absolwenci zarzadzania (zapewne, znalam kilku studentow zarzadzania, wiec mnie to nie dziwi wcale) wyliczyli, ze zwiekszy to produkcje o 25 samochodow dziennie.

Przeciwko takim warunkom pracy protestuja pracownicy fiata we Wloszech.

Nie wiem, czy Wlosi sobie poradza. Nawet Grecy nie poradza sobie SAMI. Albo poradzimy sobie wszyscy i to w calej Europie, albo nikt.

autor: annawajda, data nadania: 2010-06-27 18:13:34, suma postów tego autora: 41

Annawajda: a co w tym takiego dziwnego? Tayloryzm

ma już ponad 100 lat.

autor: west, data nadania: 2010-06-27 19:48:47, suma postów tego autora: 6717

./..

Obyśmy z takich doświadczeń, jak te fiatowskie, o których pisze Anna, nie skorzystali nawet i za 100 lat!

Jak postanowimy sobie, że musimy "gonić Zachód", to zawsze będziemy o krok w tyle, to logiczne. Pytanie tylko po co to robić? Ja np. nie czuję potrzeby, żeby ktoś ze mnie robił Włocha, Szweda, czy Jankesa, bo mu się ubzdurało, że są to nacje "nowocześniejsze"...

autor: Miś_Bucharin, data nadania: 2010-06-27 20:24:36, suma postów tego autora: 3566

Imonujący rozmach walki o równość.

Kiedy Polaków poderwie on z kolan?

autor: steff, data nadania: 2010-06-28 10:45:25, suma postów tego autora: 6626

Dodaj komentarz