co to znaczy przekupić ? Talibowie jakieś faktury wystawią ?
Pośrednicy będą pośredniczyli za free ? Będą jakieś umowy podpisywane z talibami ?
Pamiętacie co powiedział tow. Stalin o wyborach ?
Nie ważne kto jak głosuje, ważne kto liczy głosy.
www.cud2.blogspot.com
aleksander wielki nie podbil afganistanu.bylo tak jak cisza mowi a nawet gorzej.to ze rok studiowales historie nie robi cie jeszcze autorytetem.co do malowania figurek.moj syn ma ogromna kolekcje figurek z warhammera i ja tez czesto z nim maluje.praca zegarmistrzowska i bardzo relaksujaca.polecam.
oj syn ma ogromna kolekcje figurek z warhammera
------------------------------------------------
Szkoda, że nie Wermachtu tj. najlepiej ubranej armii II wojny światowej.
Co do moich studjów to ich różnorodność świadczy o mojej omnipotencji intelektualnej a autorytaryźmie.
www.cud2.blogspot.com
hmm nie tu wsadzilem gdzie potrzeba.dotyczy to drugiego postu o afganistanie.
hmm nie tu wsadzilem gdzie potrzeba.dotyczy to drugiego postu o afganistanie.
----------------------
renomowani absolwenci renomowanych studjów nie s takimi problemami sobie radzą bez problemu. Na tym przykładzie najlepiej widać różnice po między płatnymi zaocznymi studiami a solidnym dziennym wykształceniem.
www.cud2.blogspot.com
jak widac masz bardzo slabe pojecie o polityce.zadnego o negocjacjach szczegolnie delikatnych i utajnionych :)
"Zlego nas od zbaw i wodz nas nie na pokuszenie" - George Orwell, "Corka proboszcza". Pozdrowka dla Pazghula!
jak widac masz bardzo slabe pojecie o polityce.zadnego o negocjacjach szczegolnie delikatnych i utajnionych :)
------------------------------------------------------
Całe szczęście, że mamy Ciebie.
Ty Nam, po między jedną figurką warhamer a drugą wszystko wytłumaczysz.
Tak nie znam się za bardzo na negocjaciach ale właśnie dla tego mogę na to spojrzeć świerzym wręcz dziewiczym okiem w przecwieństwie do takich warhamerowskich speców od negocjacji jak Ty.
www.cud2.blogspot.com
jak Afganów ograć, by nad nim panować. Wierzę, że nikomu to się nie uda. Niech nadal doskonalą sami siebie i biorą przykłady od innych tylko takie, którą mogą dobrze służyć ich narodowi i kulturze.
nie chce mi sie nawet za bardzo odnosic do twoich insynuacji.ja skonczylem studia dzienne,jednej z najlepszych uczelni.z moich prac ucza sie takze studenci w polsce.nie widze nic zlego ze razem z synem siedze i maluje jakies figurki.telewizji nie lubie a czas poswiecony na wspolna zabawe i rozmowe z synem nie uwazam za stracony.tyo ze nie masz pojecia o polityce i hmm mechanizmie negocjacji nie jest niczym ublizajacym.ja np nie znam sie na balecie i gotowaniu bigosu nie wspominajac o pilce kopanej.
Nie potrzebnie odniosłeś moje wpisy osobiście.
Nie miałem zamiaru Cię dyskredytować.
Co do mnie to tak się składa, że po mimo tego, że praktycznie na niczym się nie znam dobrze, mam na tyle wysoki iloraz inteligencji, że umiem rozwiązać czy chodź z sensem wypowiedzieć się na każdy dowolny temat.
www.cud2.blogspot.com
ps. na studiach mieliśmy zajęcia z testów na iq.
i ja jako jeden z większych głobów w grupie otrzymałem najwyższy wynik. jako, że nikt nie mógł w to uwierzyć bo np. ludzie myśleli że ... ściągam , test został powturzony tj. pisałem go przy całej grupie i wynik miałem większy o 5 punktów niż poprzednio.
Jesli naprawde masz wysokie IQ - to nie polepsza sprawy, lecz ja pogarsza.
mala uwaga.zeby sie wypowiedziec lub rozwiazac jakis problem oprocz inteligencji potrzebna jest tez wiedza :)ja na 99.9999% wole sie nie wypowiadac poniewaz takowej mi brakuje.znam sie na archeologii i polityce(tej ostatniej poniewaz wyroslem w srodowisku mocno rozpolitykowanym)a takze na negocjacjach:)czesto w nich uczestnicze.znam sie takze na kobietach szczegolnie tych ladnych :)))
czytając Twoje posty chiała by się napisać : stary a ....
Prawda należy do tego kto potrafi ja głośniej wykrzyczeć.
Ewentualnie jest wyższy, ładniejszy, ma idealnie równe zęby i doskonale skrojony garnitur.
www.cud2.blogspot.com
Warhammer i inne bitewniaki podnosza poziom myslenia strategicznego, sa to wiec gry powiedzmy edukacyjne;) Choc finansowo to czystej wody konsumpcjonizm- mozna graz w takie gry bez figurek, a zaoszczedzona kase przeznaczyc na dzialalnosc, co polecam po sprzedaniu moich walecznych krasnoludow;)
a co do tematu- to nie moge sie doczekac patetycznych przemowien Obamy o pokoju, gdy zaplaca za ujscie z Afganistanu z twarza:) Moze dostanie drugiego Nobla? ;)
czytajac twoje posty chcialoby sie powiedziec iq jak iq ale ortografia...
nie wiem co ma prawda do polityki i negocjacji?idealista jakis?
goloneczka w miodzie...
idealista jakis?
---------------
Czy gdybym nie był idealistą to był bym na lewicowcem ?
www.cud2.blogspot.com
"Czy gdybym nie był idealistą to był bym na lewicowcem ?"
moglbys jakos jasniej napisac.za slabo znam polski zeby to zrozumiec.
Talibowie wiedzac ze USA w ciagu 2 lat opuszci afganistan po co mieli by negocjowac z okupantem? Ktory lada czas ma sie wycofac
Nie znam się na polityce i negocjacjach, a zrozumiałam wszystko, mimo że nie mam I@ rzędu naczelnego Cudoka. (I@ - dobrze napisałam, bo to właśnie ma Cudok)...
M.J. - bardzo celna uwaga, szczególnie ta dot. Nobla dla Baraka...
pazghulu kochany... Twoja polszczyzna jest super, to Cudok nie dorasta Ci do pięt... albo przesadził z trollowaniem i przerysował rolę, albo popija coś niesprawdzonego...
Pozdrawiam (*_*)
.
po to zeby zgarnac kase za spokojne wycofanie sie :)
Odpowiedz jest prosta- zawsze lepiej miec pare miliardow USD niz nie miec :)
Ja bym na ich miejscu wytargowal ile sie da, obkupil sie w bron i materialy wybuchowe, poczekal, az wyjada, a potem zgotowal kolaborantom maly afganski holocaust.
Gdybym oczywiscie byl talibem ;)
Ameryce przestje się opłacać, w dodatku przegrywają, więc łaskawie mogą się zgodzić na negocjacje... Ale tylko po cichutku, bo jak się wyda to będzie wstyd; jeszcze się okaże, że nie są tacy silni, jak wszyscy myślą, i co wtedy?
http://fakty.interia.pl/swiat/news/talibowie-zajeli-wazne-strategicznie-miasto,1510507
Tak to trochę właśnie wygląda...
Parę lat prowadzenia operacji w Afganistanie nie przyniosły oczekiwanych skutków.
Sprytny plan, byłbyś niezłym talibem ;)
Szkoda, że wcześniej nie zrezygnowali, jedna i druga strona sporo by zaoszczędziła, zarówno pieniędzy, jak i ludzi.