Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Warszawa: Akcja Wielka Czerwona Kropka

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Akcja OK

Akcja OK jednak nic nie rozwiązująca i nie znacząca. Władze Carefure'a ładnie to rozegrały.

Ja proponuje socjalistom zacząc się zastanawiac nad tym jak zapewnic nowe miejsca pracy. Nowe miejsca pracy i przejęcie władzy na rynku pracy przez pracowników ureguluje takie sprawy lepiej niż jakiekolwiek kodeksy pracy czy prikazy państwowe.

autor: t34, data nadania: 2010-07-25 12:20:47, suma postów tego autora: 20

Akcja

Akcja miała by większy oddzwięk gdyby była zorganizowana jednoczesnie w wielu miejscach na raz

autor: bened, data nadania: 2010-07-25 13:05:01, suma postów tego autora: 145

@t34

Uważam, że w dobie społeczeństwa informacyjnego takie akcje mają sens. Informacja to dzisiaj potężne narzędzie i jedna z niewielu możliwości nacisku na firmy łamiące prawa pracownicze. Dla prywatnych przedsiębiorstw najważniejszy jest zysk, a każda negatywna kampania w nie wymierzona ten zysk pomniejsza.

"Nowe miejsca pracy i przejęcie władzy na rynku pracy przez pracowników ureguluje takie sprawy lepiej niż jakiekolwiek kodeksy pracy czy prikazy państwowe."

Zgadzam się. Proszę w takim razie o konkretny pomysł i realny plan działania.

autor: Maciek Łapski, data nadania: 2010-07-25 14:01:38, suma postów tego autora: 9

dobra akcja

tylko jezeli moge bez zlosliwosci doradzic, gdy piszecie:

"Akcję zorganizowała Konfederacja Pracy wraz z Młodymi Socjalistami, udział w niej wzięli również członkowie Inicjatywy Pracowniczej oraz Związku Syndykalistów Polski. "

dawajcie chociaz fotki gdzie jest wiecej aktywistow, niz organizacji:) Bo czytamy "4 organizacje"- a widzimy 3 aktywistow:)

autor: MJ, data nadania: 2010-07-26 18:07:19, suma postów tego autora: 1280

:)

Przede wszystkim osób, które wzięły udział w akcji było kilkanaście, a po drugie akcja było przeprowadzona na terenie marketu w związku z czym cały czas chodzi za mną ochroniarz (byłam jedyną osobą z aparatem) i groził, że jeżeli nie schowam aparatu to mi go zabierze i wyrzuci mnie ze sklepu. Więc zdjęć jest mało właśnie głównie z tego powodu. Ciężko więc wybierać i przebierać w fotkach w takiej sytuacji, nie uważasz? :)

autor: Emzet, data nadania: 2010-07-26 20:30:18, suma postów tego autora: 4

to dobrze

że ktoś robi akcje uświadamiające i broniące praw pracowniczych, jednak rzeczywiście lepiej byłoby zorganizować to w wielu miejscach na raz, zadbać o większy rozgłos medialny i zebrać więcej osób :)

autor: hanna_mi, data nadania: 2010-07-27 13:22:46, suma postów tego autora: 19

Akcja

A mnie zastanawia bardziej to, że te cztery organizacje przeprowadziły akcję w jednym Carrefourze.
Oczywiście wspaniale, że organizujecie takie pikiety uświadamiające o konkretnym problemie. Popieram i mam nadzieję, że przynoszą realne efekty.

autor: olaw, data nadania: 2010-07-28 13:52:18, suma postów tego autora: 31

KROPKA

,,,a czy pracownicy chcieli tej akcji ???

autor: browar, data nadania: 2010-07-28 14:25:36, suma postów tego autora: 104

Emzet

jasne:) pomyslcie o telefonach komorkowych, teraz prawie wszystkie maja juz aparaty z niezla rozdzielczosca, a za to raczej nikt z marketu Was nie wywali, bo musieliby oproznic hale;) Ale tak czy siak- fajnie, ze sie za o zabraliscie, pozdr!

autor: MJ, data nadania: 2010-07-28 17:23:27, suma postów tego autora: 1280

Dodaj komentarz