... protest uderza w prywatnych właścicieli którzy działają na zasadzie : czy się stoi czy się leży zgodnie z umową co miesiąc działka za franczyznę się należy.
W Polsce e - mailowy łańcuszek świętego antoniego wzywający do bojkotu stacji BP był dziełem działu PR Orlenu.
www.cud2.blogspot.com
"Przedstawiciele BP nazwali akcję „aktem wandalizmu”". Dlaczego odnoszę wrażenie, że działania BP również, a może tym bardziej można nazwać podobnie. Katastrofa ekologiczna, którą spowodowali, jest niewątpliwie wandalizmem i to skierowanym wobec naturalnych ekosystemów.
Tu faktycznie: z jednej strony mamy koncern BP z drugiej ludzi, którzy chcą koncernowi zaszkodzić ze względu na swoje finansowe korzyści, inni zaś ze względu na chęć dbania o środowisko naturalne. Pytanie czy działania Greenpeace mają realny wpływ na zmianę postępowania takich korporacji. Myślę więc, że takie organizacje są wstanie dotrzeć do mediów, które z kolei wpłyną czy to na władze państw czy uderzą w interesy korporacji, zmuszając je do zmian.
45, czy 30- i tak szacunek, ze zrobili cos tak duzego na raz, podejrzewam, ze do zablokowania stacji bylo potrzebnych przynajmniej po 5- 10 osob:)
Dobrze zorganizowana akcja - MJ, masz rację, bez względu na to, czy 30, czy 48 stacji, to i tak dużo. Z doświadczenia wiem, jak ciężko ludzi zmobilizować do zrobienia czegoś, więc naprawdę duże brawa dla Greenpeace.
Miejmy nadzieję, że media rzeczywiście się tym zajmą, bo bez realnego zagrożenia utraty wizerunku BP raczej nic nie zmieni..
bojkot bp i od razu zmiekna :)