Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Wlk. Brytania: Samobójstwo imigranta z Iraku

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Szkoda go

Irakijczyk,kurd niewiadomo?

autor: Antyliberał, data nadania: 2010-08-07 14:43:00, suma postów tego autora: 1302

Demokratyczny Irak

"panicznie bał się powrotu do Iraku, gdzie spodziewał się być torturowany."

Dziwnie, podobno do wyzwolonego i demokratycznego Iraku, Irakijczycy walą drzwiami i oknami.

autor: mlm, data nadania: 2010-08-07 14:44:48, suma postów tego autora: 4284

no zdaniem pazghula to tam fajno jest i nikt nikogo nie prześladuje bo w bagdadzie to już nawet knajpy gejowskie są

autor: nikyty, data nadania: 2010-08-07 19:20:24, suma postów tego autora: 3572

nikyty

nie chrzan albo chrzan takim co nie maja zielonego pojecia o sytuacji.
knajpy homoseksualistow w iraku byly juz za czasow hamurabiego(przejrzyj prace babilonistow).byli rozpoznawalni po wcieraniu chny w powieki zreszta az do dzisiaj.rozpoznanie ze ktos jest gejem to kolczyki w uszach i chna.jak ktos wyjmie kolczyki i umyje oczy za cholery nie rozpoznasz czy gej czy nie gej.za kalifatow,sultanatow roznej masci,krola,komunistow (ci ich troche zwalczali ale niezbyt pewnie)czy basistow zawsze byly knajpy gejow(gdzie gejami byli z reguly w nocy w dzien urzednicy,sedziowie,lekarze itd..) i tyle na temat.
cale te twoje "komanda" pomagajace uciekac gejom z iraku to mit i falsz.istnieja tylko po to zeby wyciagnac pieniadze.jeden z powodow ci juz wczesniej opisalem.drugi jest bardzo trywialny.w iraku wyrobienie paszportu to 20 min.otrzymanie wizy Schengen 3 dni.brazylijskiej 3 godz,argentynskiej nawet mniej.nie wspominajac o ruchu prawie bezwizowym z jordnia,syria czy turcja.tak twoj "scigany" gej moze w ciagu jednego dnia zwiac z iraku.jezeli zatluczono jakiegos adwokata ktory sie okazal gejem to nie za gejostwo tylko z zupelnie innych powodow.

obrzydliwe jest twoja insynuacja ze kiedykolwiek pisalem:"no zdaniem pazghula to tam fajno jest i nikt nikogo nie prześladuje bo w bagdadzie to już nawet knajpy gejowskie są".

nie wiem co ma jedno wspolnego z drugim.w iraku nie jest "fajno" z wielu powodow ale sytuacja gejow nie jest gorsza niz np.kildanczykow nie wspominajac o tym ze malo kto sie nimi interesuje oprocz paru fanatykow i dzialaczy lgbt zeby wyciagnac szmal.
zreszta ja pisze o iraku a nie kurdystanie gdzie sie rozne dziwne rzeczy zdarzaja.
co do tego kurda.bal sie powrotu nie do iraku tylko kurdystanu.dlaczego?moze byl czlonkiem oddzialow saladyna.moze ofiara walk klanowych.jakby byl madry toby zglosil sie do nikyty i powiedzial ze jest gejem,rozowe komanda lgbt na pewno by mu pomogly.

autor: pazghul, data nadania: 2010-08-08 14:06:59, suma postów tego autora: 1489

http://iraqilgbt.org.uk/

ale po co podaję linka skoro to pewnie same kłamstwa dla wyciągnięcia pieniędzy :)

autor: nikyty, data nadania: 2010-08-08 15:00:02, suma postów tego autora: 3572

n

przeczytalem,newsy obejrzalem filmy.zreszta pobieznie.jeden mnie rozsmieszyl ten happening z kolesiem ubranym jak szajch i w sukni slubnej.na pytanie policjanta dlaczego nosi sie jak szajch ,koles pomamrotal, drugi w sukni slubnej udowadnial ze on jest "kobieta" co wzbudzilo wesolosc wsrod zolnierzy takze amerykanskich ktorzy tam byli.zdjeli mu kawalek sukni slubnej i wylonila sie owlosiona klatka :))zreszta musze cie zmartwic obydwaj nie byli irakijczykami tylko egipcjanami i po akcencie chyba koptami ale nie jestem pewien.malo mowni byli.w kazdym razie typowe dla egipcjan zamiany pewnych spolglosek z siebie wydalalali.zreszta zwiali na bok kiedy jeden z policjantow zaczal ich uparcie sie dopytywac "powiedz bracie prawde,z ktorej czesci iraku jestes?".zamilkli kompletnie.
to z tym transwestyta o wiele ciekawsze.z krotkiego filmiku zrozumialem pomijajac historie jego migracji z basry do najf i z powrotem(bez sensu migracje ale nie moja sprawa)to zostal zatrzymany pod posterunkiem policji w stroju kobiecym, tradycyjnym szczegolnie wsrod starszych pan z kregow szyickich.to juz byla kompletna glupota i tak mial szczescie ze go nie zabito.takie przebieranki moga kosztowac zycie jezeli policja uzna ze jest to samobojca zamachowiec szczegolnie w basrze.ze jest tranwestyta wiemy z komentarza.glowe mu golili i to po paru dniach co widac po zaroscie tzn ze zostal juz osadzony i przygotowywany do wysylki do wiezienia.taka procedura.pytanie brzmi za co?z filmu za cholere nie wiadomo ale raczej watpliwe ze za transwestytyzm.w sumie w wolnej chwili moglbym sie zainteresowac.zaciekawilo mnie a z racji mojej pracy mam niezle kontakty sluzbowe z policja.
newsy.
1.ten od 05.07 do 24.07.zastanawiajace ze wszystkie zdarzenia odbyly sie w konserwatywnych szyickich miastach oprocz baghdadu.przy czym nie napisano gdzie w baghdadzie.to z 3 cialami w al-zubair jest strasznie glupie.w iraku codziennie znajduje sie groby masowe a ilu w nich gejow?
2.jest powiazane z 3.policja twierdzi ze zrobila rajd w karbala na burdel hmm nazwijmy go "nietypowy".nikyty cos ci powiem.kerbala jest jednym z swietych miast dla szyitow.idz i urzadz burdel gejow, transwestytow i lesbijek w watykanie.reakcja pewnie bylaby podobna.
reszta juz malo interesujaca oprocz komentarza ze setki ich gina w iraku.
ciekawe jest ze wszyskie przypadki sa z reguly zwiazane z miejscami szyickimi.to sunnici juz gejow nie zabijaja?najgorzej nastawieni sa do gejow kildanczycy i ormianie ale o nich cisza.nikyty nie za duzo tu polityki a za malo gejostwa?
tak na marginesie to doradz "kolegom" z iraqi lgbt zeby strone poprowadzili tez w j.arabskim.na razie to ona bardziej nastawiona na pewno nie na irakijczykow.
ps.http://iraqilgbt.org.uk/news-home/welcome-to-the-new-site/
wywiad z dwoma gejami na tym filmiku.pomijajac idiotyzmy polityczne lektora.to byli palestynczycy nie irakijczycy.wygladali zdrowo.czy moglbys mi podac link do cytuje :"Iraqi LGBT has documented over 700 murders in Iraq."
na tej stronie hivos nie odnalazlem.
nikyty tu chodzi o szmal jak widze .na pewno nie jest gorsza sytuacja niz w usa,argentynie itd..a juz rozowe komanda ich ratujace w iraku to smiech nie wspominajac o twoich wypowiedziach:" ze jezeli rodzina nie wyda geja to morduje im sie czlonka rodzinny"co tylko swiadczy o kompletnej nieznajomosci stosukow i struktur w takich krajach jak irak.podaj mi jakies dowody to je zwerifikuje.na razie to sa tzw dowody "zyczeniowe".
to ze gejow gdzies pobija itd.. jest normalne i swiadczy tylko o niewiedzy i uprzedzeniach.dlatego zamiast hasac w baletkach i rozowych staniczkach wzielibyscie sie za edukacje spoleczenstw jezeli chcecie jakies cele osiagnac i nie wysylac "komand" na ratunek.

autor: pazghul, data nadania: 2010-08-08 17:45:22, suma postów tego autora: 1489

mógł do Francji uderzyć

byłoby łatwiej.

autor: humpa, data nadania: 2010-08-09 14:27:01, suma postów tego autora: 208

http://www.allvoices.com/contributed-news/4145649-sexual-cleansing-in-iraq-gay-today-dead-tomorrow

pisałeś wcześniej o czasie oczekiwania na wizy bez wspominania o kosztach, ludzie którzy chcą opuścić iraq jakoś się śmiesznie składa nie wszyscy mieszkają w bagdadzie i/lub nie mają wystarczająco kasy, a ambasady jakoś nie rozdają wiz na lewo i prawo

pracowałem i pewnie nie raz jeszcze zdarzy mi się pracować z irakijczykami tutaj - jeśli pracują za stawkę minimalną, to na samo przedłużenie wizy oddają cameronowi większość tego co oszczędzą - pracodawca mógłby pokryć koszty wizy, ale nie robi tego od kiedy może zatrudnić na ich miejsce polaków o tych samych kwalifikacjach

o każdym przypadku pisałeś że to wina jednej opcji - nie bardzo widzę jakie to ma znaczenie, nie zmienia to faktu że do tych zdarzeń doszło, narodowość ofiar też ma znaczenie marginalne, facet w sukience wziął wcześniej hormony żeby wyrosły mu piersi, przedstawił się jako kobieta bo tak robią transseksualiści, jeśli milicjanci uznają to za śmieszne to ciężko mi to uznać za okoliczność obciążającą transseksualistę a wybielającą milicjantów - zauważyć raczej należy jakie siły zachodzą w transseksualistach

święte miasta są pełne ludzi którzy święci nie są i tak na dobrą sprawę religie nigdy nie powinny zaistnieć

autor: nikyty, data nadania: 2010-08-09 20:38:40, suma postów tego autora: 3572

nikyty

"pisałeś wcześniej o czasie oczekiwania na wizy bez wspominania o kosztach, ludzie którzy chcą opuścić iraq jakoś się śmiesznie składa nie wszyscy mieszkają w bagdadzie i/lub nie mają wystarczająco kasy, a ambasady jakoś nie rozdają wiz na lewo i prawo"

nikyty.przeciez napisalem przykladowo ze gej zagrozony w zyciu moze uciec spokojnie bez zadnej pomocy.po paszport nie musi jechac do bagdadu.paszporty w iraku wydaje sie regionalnie i kosztuja grosze.co smieszniejsze jezeli nie ma papierow to przyprowadza 2 swiadkow ktorzy potwierdzaja tozsamosc.wszystko trwa 20 min.jezeli juz go scigaja i rodzine "zabijaja" to ma 3 kierunki najblizej ucieczki.turcja,jordania,syria.koszty wjazdu sa smieszne.dojazdu tez.pamietaj ze on ratuje zycie :) a nie wybiera sie grymaszac o palace.dlatego przesmiewam sie z tych komand.po drugie jakie sa statusy finansowe gejow w iraku?jezeli sa z tzw dobrych rodzin to gleboko maja gdzies jakies pogrozki policji poniewaz za nimi stoi sila.mieszkaja w dzielnicach gdzie nikt im nie podskoczy.jezeli sa z biednych rodzin czy o statusie jak to sie nazywa z "dziury w scianie"
to wsrod takich rodzin istnieje ogromna solidarnosc rodzinna i wyslanie takiego geja jest nawet dla ubogiej rodzinny niezbyt wielkim problemem.tym bardziej ze kazda rodzina w iraku ma kogos na emigracji.itd..itp..

"pracowałem i pewnie nie raz jeszcze zdarzy mi się pracować z irakijczykami tutaj - jeśli pracują za stawkę minimalną, to na samo przedłużenie wizy oddają cameronowi większość tego co oszczędzą - pracodawca mógłby pokryć koszty wizy, ale nie robi tego od kiedy może zatrudnić na ich miejsce polaków o tych samych kwalifikacjach"
nikyty ty mowisz mi o anglii czy czyms podobnie obrzydliwym :)ja o iraku.co wspolnego maja koszty utrzymania w anglii do sytuacji gejow w iraku?
tym bardziej ze akurat irakijczycy w anglii to elita.wiekszosc pisarze,lekarze i naukowcy.tak samo jak w francji.pytanie jacy irakijczycy?kurd syryjski podajacy sie za irakijczyka a wielu takich jest czy pers itd...jestes w stanie rozpoznac ze to irakijczyk?to nie takie proste.

"o każdym przypadku pisałeś że to wina jednej opcji - nie bardzo widzę jakie to ma znaczenie, nie zmienia to faktu że do tych zdarzeń doszło, narodowość ofiar też ma znaczenie marginalne"
tu sie bardzo mylisz.jezeli chodzi o ten happening z "szajchem" i "panna mloda" to umieszczanie na stronie lgbt takiej bzdury jako dowod ze "gnebia" jest niesmaczne.podejrzewam zreszta ze to byli egipscy tlumacze i nawet nie geje.nawet dobrze koles nie umial zalozyc stroju :)to ze nie dostal w leb za taka prowokacje to moze tylko dziekowac cierpliwosci policjantow choc 2 tam bylo skorych do "przejechania" sie po nich.wyjasnie ci bardziej szczegolowo.koles zalozyl stroj za ktory normalnie gdyby byl w ramadi,faludzy czy tikrit zostal zabity za taka zniewage.chesz miec szacunek szanuj innych.ja bym na pewno po nim sie zdrowo przejechal.policjant ktory kazal mu zdjac go widac ze byl z tikrit i mocno wkurzony.koles mial szczescie za swoja glupote nie oberwal zdrowo.
"facet w sukience wziął wcześniej hormony żeby wyrosły mu piersi" ktory ?ten w "slubnej" czy na policji w basrze :))
czy wzial hormony czy napil sie bimbru z hybhyb to niewazne.wazne w takim stroju polazl pod posterunek policji.jak pisalem wczesniej mial duze szczescie.pewnie czujniki nie wykryly materialow wybuchowych.z takimi rzeczami sie nie zartuje w kraju o takiej sytuacji wewnetrznej a nie innej.chcial latac w ubiorze starej szyitki mogl biegac po suku.co tu nie do zrozumienia?jasne bylo z wypowiedzi policjantow ze go wyjeli z strefy bezpieczenstwa pod posterunkiem.ciekawsze za co skazal go sad.

" przedstawił się jako kobieta bo tak robią transseksualiści, jeśli milicjanci uznają to za śmieszne to ciężko mi to uznać za okoliczność obciążającą transseksualistę a wybielającą milicjantów - zauważyć raczej należy jakie siły zachodzą w transseksualistach" odnosze wrazenie ze ty ciagle mylisz postacie z tych filmikow.jako kobieta to sie przedstawil ten co byl w sukni slubnej z "szajchem" ten drugi wogole sie nie przedstawial.ani mru mru.
nikyty badz uczciwy.przeciez ta cala sytuacja z szajchem i panna mloda to byl happening i prowokacja.od razu widac a nie zadne gnebienie i jak pisalem wczesniej watpie zeby to byli geje.

"o każdym przypadku pisałeś że to wina jednej opcji - nie bardzo widzę jakie to ma znaczenie, nie zmienia to faktu że do tych zdarzeń doszło" zrobilem krotka analize.jakich zdarzen?kolesia w sukni slubnej.kolesia zlapanego pod policja w stroju kobiety?z tego ma wyrastac legenda na miare posiadania bmr przez irak?

"święte miasta są pełne ludzi którzy święci nie są i tak na dobrą sprawę religie nigdy nie powinny zaistnieć" udajesz glupiego?ciekawe jak swiat by wygladal bez religi?pisze to ateista.i co to ma wspolnego z burdelem w miescie dla niektorych jest swiete.idz do buckingham i pohasaj tam w baletkach i staniczku z korona brytyjska.podejrzewam ze wylecisz dlugim lotem po porzadnym kopie.albo sprobuj w watykanie :)
akurat religie nie sa w tym zbyt winne.co najwyzej ludzie.
tacy z was kontestatorzy a coraz bardziej wpisujecie sie w mainstream.

http://www.allvoices.com/contributed-news/4145649-sexual-cleansing-in-iraq-gay-today-dead-tomorrow

odrobine przejrzalem.znow brak dowodow duzo gadania.zdjecie dwoch chlopcow zabitych.komentarz ze byli geje i zabili ich fanatycy.jeden ma kartke z kamieniem na piersiach.na kartce napisane "zdrajca"(lepsze zdjecie znajdziesz w archiwum azzaman, www.azzzaman.com w irackiej edycji pod datami z wrzesnia 2009 roku).kto ich zabil czy tak jak cnn mowi, czy bojowki negroponte (jego juz dawno nie ma ale gangsterzy zostali)a moze sadrysci itd...to ze byli gejami wiemy od cnn a wybacz jak dla mnie to niezbyt wiarygodne zrodlo.nawet jakby napisali ze slonce wstaje na wschodzie to wolalbym sprawdzic:) nie wpominajac ze znow 2 palestynczykow w nastepnym materiale tych samych co na wczesniejszych linkach.aha i jeden chyba hassim ktory opowiada jak go zaatakowano na abu nuwas hehe na abu nuwas zaatakowano.
nikyty podaj mi link do porzadnych stron gdzie jest wszystko uporzadkowane.podobno jest ponad 700 udokumentowanych smierci gejow za gejostwo w iraku.ja przebijalem sie pol godziny przez google i zapetlalem sie w kolko w te same materialy.strony odsylaly do nastepnych itd...a tam wsio to samo.zero konkretow.

autor: pazghul, data nadania: 2010-08-09 22:51:28, suma postów tego autora: 1489

choćbym ci przywlókł te 700 ciał i mógłbyś je dotknąć to bym usłyszał że to pewnie nawet geje nie byli a nawet jeśli, to wina szyitów nie sunnitów, a nawet jeśli to ataki były spowodowane przez nich samych - zbieram się właśnie do pracy jak wpadnę na jakiegoś linka to podam jak na razie jeśli mam wybierać między cnn a twoimi postami wolę cnn

o przedłużaniu wiz w uk pisałem bo dotyczy to warunków życia imigrantów - to była odpowiedź na twój argument o szybkim wydawaniu wiz do krajów ue

jeśli podróże są tanie i tak łatwo się wynieść z iraku, dlaczego tam jeszcze ktoś pozostał? tak im się po wojnie fajnie żyje że wybrali patriotycznie nie ruszać się stamtąd?

autor: nikyty, data nadania: 2010-08-10 08:03:16, suma postów tego autora: 3572

religia

gdyby nie było religii świat wyglądałby całkiem nieźle, nie znam nawet jednej rzeczy, którą zawdzięczamy religii, znam w cholerę przykładów na dowód że religia okazała się monstrualną pomyłką

autor: nikyty, data nadania: 2010-08-10 08:05:42, suma postów tego autora: 3572

nikyty

nie musisz przywlekac tylko podaj linka.nie wydawaj sadow, co powiem co nie powiem.na razie wszystkie dowody nawet nie trzeba o kant stolu tluc.same sie rozpadaja w palcach.widze ze jestes ppkam.ja nie wpisalem ze wina szyitow tylko mnie zainteresowalo dlaczego wszystkie przypadki sa zwiazane z szyitami.wierz komu chcesz nawet mozesz ciasteczkowemu potworowi.co mi do tego.
co ma przedluzanie wiz w uk do wydawania wiz?pomysl troche.
"jeśli podróże są tanie i tak łatwo się wynieść z iraku, dlaczego tam jeszcze ktoś pozostał? tak im się po wojnie fajnie żyje że wybrali patriotycznie nie ruszać się stamtąd?" wyobraz sobie ze w przeciwienstwie do polakow ,irakijczycy niechcetnie emigruja a jak migruja to tymczasowo i nigdy do konca.lubia swoj kraj jaki by niebyl zadnej tajemnicy w tym nie ma,po prostu jestesmy rasisci :).akurat twoje wysmiewanie z tego jest glupie,nedzne i kozie.
rozumiem twoja zlosc.cnn powiedzialo morduja to morduja.lgbt oswiadczylo morduja to morduja i jeszcze lgbt jakies dotacje zlapie :)pazghul prosi o dowody a dostaje wyklad o warunkach emigrantow w anglii :)) albo filmik o dwoch kolesiach robiacych sobie jaja nie wspominajac o kolesiu z lozka ktory powiedzial co nikyty chcial uslyszec..tak dyskusji nie widze sensu prowadzic.daj te linki z dowodami tylko powaznymi dowodami a nie jak dotad z komedia wtedy zobaczymy.ja przynajmniej umiem sie przyznac do bledu i przeprosic.ty jak osiol trwasz przy swoim istny "komunista" jak u nas mowia.

autor: pazghul, data nadania: 2010-08-10 15:24:19, suma postów tego autora: 1489

ps.

"gdyby nie było religii świat wyglądałby całkiem nieźle, nie znam nawet jednej rzeczy, którą zawdzięczamy religii, znam w cholerę przykładów na dowód że religia okazała się monstrualną pomyłką" radze zamiast marzyc o sexie na jawie i w snie troche sie douczyc.zacznij jednak edukacje od siebie a nie spoleczenstw.

autor: pazghul, data nadania: 2010-08-10 15:26:28, suma postów tego autora: 1489

czyli patriotycznie pozostali, bo nie lubią opuszczać kraju a z nas widać tacy straszni rasiści że to też ich tam trzyma... wybacz w brednie nie uwierzę...

rozmawiamy o kulturze i religii z gruntu konserwatywnej broniącej się przed reformacją przez zabijanie ludzi dokonujących niewłaściwych wyborów - jak mąż w uk zabijający swoją żonę i córkę bo za bardzo polubiły zachodni styl życia, zwyczajnie z przyczyn religijno obyczajowych

o kulturze i religii w której kobietom obcina się nosy a duchowni doradzają jak bić żony żeby śladów nie zostawiać, lub mieszają prawdziwe zdjęcia i rysunki z fałszywymi, żeby stworzyć i utrzymać falę agresji przeciwko danii

o ludziach stworzonych w tej kulturze i religii, którzy po wyemigrowaniu do naszych społeczeństw dalej kierują się przekonaniem że zabicie geja jest ich obowiązkiem względem allaha, a jeśli zabiją więcej cywili przez samobójstwo, to po śmierci dostaną 40 dziewic do usług

jeśli religia była taka dobroczynna dla naszej historii, a o historii wbrew pozorom trochę wiem, powinieneś bez problemu wymienić mi pierwszy z brzegu przykład jaki bez wątpienia zaświtał ci już dawno w głowie, zamiast odsyłać mnie do jakiś źródeł (przynajmniej byś podał te źródła, co się męczyć będę)

dysponuję ograniczoną ilością czasu, linki jakie podaję mogą ci się wydawać niewiarygodne - z faktu że mogę cię nie przekonać nie wynika nie mam racji

http://www.guardian.co.uk/world/2009/sep/13/iraq-gays-murdered-militias

autor: nikyty, data nadania: 2010-08-10 20:46:05, suma postów tego autora: 3572

dla jasności już tylko dopiszę:

o agresji i zabijaniu grzeszników pisałem głównie dlatego, że do tego obrazka nie pasuje jakoś wybitna tolerancja względem LGBT

do tego obrazka pasuje bardziej średniowiecze, tyle że stosy zostały zastąpione przez bardziej nowoczesne bomby i bardziej poręczne noże

bardziej od twoich postów, od kiedy napisałeś że sprawa LGBT jest na marginesie twoich zainteresowań, czy z racji miejsc i kontaktów o których czasem wspominasz (to nie jest zarzut, ani w żadnej formie wartościowanie), czy jakichkolwiek prób wybielania islamu, że on to pełen miłości i pokoju jest (nie cytuję ciebie w tej chwili), wiarygodny dla mnie jest przekaz prasowy - choćby nie było w nim adresów i numerów telefonów

zaznaczę - w poprzednim poście podałem linka w którym jest kilka nazwisk

autor: nikyty, data nadania: 2010-08-10 23:36:30, suma postów tego autora: 3572

nikyty

znow odeslales mnie do artukulu o zabiciu 2 chlopcow. tak trudno wielkiemu dzialaczowi i pyskaczowi dac link do ponad 700 udekumentowanych zabojstw gejow w iraku?!!!!od paru dni odsylasz mnie w kolko do tych samych materialow to zaczyna sie robic nudne.macie udokumentowane czy nie?!!!czy tylko gadacie i robicie sobie autoreklame?!
nie zrozumiales to my jestesmy rasisci i z podludzmi nie chcemy sie zadawac w wiekszej masie :)))dlaczego maja wyjezdzac z wlasnego kraju?z powodu wojny?my do wojen i trupow jestesmy juz przyzwyczajeni.za szmalem tez tak strasznie nie gonimy ,to wlasnie rozni nas od siebie.chcesz narzucac swoje zwyczaje ludziom ktorzy nimi gardza.
religia hmm wiesz nikyty czegos tak glupiego to jeszcze nie czytalem.jezeli dla ciebie wyznacznikiem wartosci religi jest koles zabijajcy corke czy siostre,obcinajacy nos hehe widzialem ten artykul jezeli o tym samym mowimy.zmartwie cie to byla bengalka nie afganka wystarczy popatrzec na stroj.zreszta niewazne to zal mi ciebie i twojego spojrzenia na swiat.jakie zrodla mam ci dac?czy ty rozumiesz co piszesz?
zacznij moze od historii filozofii.jak ty znasz sie na histori i zaprzeczasz wplywowi religi na rozwoj cywilizacji ludzkiej to jaj jestem baletnica i skrzypek jednoczesnie.co ty robiles w szkole?marzyles?

autor: pazghul, data nadania: 2010-08-11 00:19:18, suma postów tego autora: 1489

wybacz że nie znam numerów telefonów rodzin ofiar, nie znam też ich adresów i jakoś nikt ich nie opublikował

najwyraźniej więc nie istnieli :)

chcesz mieć pewność absolutną - zwróć się bezpośrednio do iraq LGBT

ciekawe czy z jaką łatwością byłoby sprostać twoim wymaganiom uwiarygodniania informacji co do źródeł o ofiarach przestępstw w społeczeństwach zachodnich

więcej niż jednej kobiecie obcięto nos i nic nie mówiłem o narodowości - i nie wiem dlaczego dla ciebie robi to taka różnicę czy ona z bengalu była czy z afganistanu

historię filozofii kochanie znam naprawdę nieźle bo to moje podwórko z kolei i trochę mnie bawi podpinanie w średniowieczu teologii pod filozofię

nigdzie nie napisałem że nie miał miejsca wpływ religii na cywilizację - napisałem, że nie znam nawet jednej rzeczy którą zawdzięczamy religii, za to mnóstwo przykładów na to że wynalezienie religii to była monstrualna pomyłka

autor: nikyty, data nadania: 2010-08-11 06:56:28, suma postów tego autora: 3572

nikyty

jednym slowem nie macie tego udokumentowanego a piszecie ze macie.dziwne.skontaktowalem sie poprzez znajomego dziennikarza z azzamman(redakcja w londynie) ten najpierw uslyszal ze trzeba dotacje wplacic a kiedy odmowil i poprosil o materialy w sprawie morderstw gejow w iraku zostala przerwana rozmowa.o tyle dobrze ze zainteresowal sie sprawa i zamierza sie blizej przyjrzec tej irackiej lgbt.dziwne dla mnie ze nie chcieli udostepnic dzienikarzowi z azzamman.to potezny dziennik opiniotworczy z wlasna telewizja i jak najbardziej swiecki.jak bedzie artykul podesle ci kopie.ja nie marudze o dowody dlatego ze was nie lubie(akurat jestescie mi obojetni)tylko dlatego ze mieszacie swoje postulaty z polityka przy czym odnosze wrazenie ze jestescie naiwni i was wykorzystuja jak chca.odmawianie wydania jakis dokumentacji jest jedna wielka bzdura.jezeli taka posiadaja powinni przyniesc w zebach i cieszyc sie ze ktos sie tym zainteresowal.zainteresowanie dzienikarza w londynie przeklada sie na sledztwo w iraku.gdzie dokumentacje policyjne itd.. istnieja a to juz jest wyjscie do spraw jak najbardziej karnych jezeli sie zweryfikuje takie akta.przy czym odnosze wrazenie ze nie rozumiesz co to znaczy :"Iraqi LGBT has documented over 700 murders in Iraq." tzn ze maja dokumentacje na te ponad 700 morderstw.okazuje sie ze nie maja.

"ciekawe czy z jaką łatwością byłoby sprostać twoim wymaganiom uwiarygodniania informacji co do źródeł o ofiarach przestępstw w społeczeństwach zachodnich"
oczywiscie.sa sledztwa policyjne,akta,wyroki itd...latwo weryfikalne.

"więcej niż jednej kobiecie obcięto nos i nic nie mówiłem o narodowości - i nie wiem dlaczego dla ciebie robi to taka różnicę czy ona z bengalu była czy z afganistanu" wielu tylko ilu w afganistanie lub krajach islamskich?masz dowody,jakies zrodla?ostatnie co bylo mocno okrzyczane okazalo sie "pomylka" dzienikarska i zreszta juz zapadla cisza na ten temat.zaczely sie spekulacje ze nie obcieto tylko w wyniku tradu itd...
powinno dla ciebie robic.oskarzyles o to islam(w calosci jako system religijny,prawny i etyczny) a w bengalu idyjskim to raczej malo mulzumanow.stroj wskazywal na wyznawczynie hinduizmu patrzac po haftach.

"historię filozofii kochanie znam naprawdę nieźle bo to moje podwórko z kolei i trochę mnie bawi podpinanie w średniowieczu teologii pod filozofię" nie mow do mnie kochanie,ciarki mnie przechodza.jezeli znasz swietnie to tym bardziej dziwne ze piszesz takie glupoty.mnie nie bawi tym bardziej ze ja nic ani o teologi ani o sredniowieczu nie pisalem.wogole znasz definicje :teologia i filozofia np.religi ?odnosze wrazenie ze nie i to mnie bawi.

"nigdzie nie napisałem że nie miał miejsca wpływ religii na cywilizację - napisałem, że nie znam nawet jednej rzeczy którą zawdzięczamy religii, za to mnóstwo przykładów na to że wynalezienie religii to była monstrualna pomyłka" a wycofujemy sie raczkiem.nikyty zapetlasz sie coraz bardziej.odpusc sobie.

autor: pazghul, data nadania: 2010-08-11 14:52:16, suma postów tego autora: 1489

w tzw międzyczasie przyszło mi do głowy że z radością poszukam linków o zabijaniu gejów w krajach muzułmańskich, które spełniają twoje kryteria wiarygodności (jednym z nich było umożliwienie ci sprawdzenia sprawy przez własne kontakty z iracką policją) pod warunkiem że zobaczę linki spełniające twoje kryteria wiarygodności w sprawie ludobójstw w rwandzie

ale tak żeby dało się sprawdzić to z policją

powinno być proste - nikt nigdy nie zaprzeczył, że w rwandzie zabito całkiem sporą liczbę ludzi

autor: nikyty, data nadania: 2010-08-11 20:00:31, suma postów tego autora: 3572

nikyty

powtarzam po raz enty,maja to udokumntowane. tak pisza na stronie.jezeli maja udokumentowane dlaczego nie chca udostepnic?dokumentacja policyjna a taka z lgbt chyba sie rozni ale powinni miec przynajmniej nazwiska,gdzie sie zdarzylo i kiedy i to mozna zweryfikowac z innymi zrodlami miedzy innymi i policyjnymi.tak to sie robi porzadnie a nie pisze mamy udokumentowane ponad 700 mordow gejow w iraku.jak dochodzi co do czego to 2 i tez po weryfikacji pekaja.nikt nie zaprzecza ze gejow ganiaja na swiecie.akurat grp nie lubiana poniewaz inna ale to co ty wyczyniasz jest zalosne.
co ma rwanda do tego.tam bylo miedzynarodowe sledztwo i paru winnych stanelo przed miedzynarodowymi sadami.porownujesz sytuacje gejow w iraku do ludobojstwa w rwandzie.niesmaczne.
nie mowiac ze akurat rwanda zajmowaly sie organizacje miedzynarodowe a gejami w swiecie lgbt ktore strasznie krzyczy o krzywdach a jak co do czego to gada o religiach.
wiesz lepiej sie zajmij gejami w anglii albo meksyku.tam wiecej obrywaja niz w takim afganistanie.
ps.mam dobre kontakty z policja i prokuratorami nie tylko w iraku,takze w innych krajach miedzy innymi i europejskich.pracuje w takiej organizacji ze musze takowe miec.

autor: pazghul, data nadania: 2010-08-11 23:54:18, suma postów tego autora: 1489

jeśli iraqLGBT to oszuści to byłoby jak najbardziej w naszym interesie zrobić z nimi porządek

jeśli spojrzysz na moje posty, zauważysz że nigdzie nie wycofałem się rakiem, tylko powtórzyłem się pisząc że nie znam niczego za co moglibyśmy być wdzięczni religii za to mnóstwo przypadków które świadczą że wynalezienie jej było monstrualnym błędem

w artykule swoją drogą brakuje informacji dlaczego irakijczyk, który popełnił samobójstwo uważał że spotkałyby go tortury, tak jak nie ma, dlaczego zginęła jego rodzina

autor: nikyty, data nadania: 2010-08-12 00:01:27, suma postów tego autora: 3572

"Compared to last year's report, where we listed the 77 countries prosecuting people on ground of their sexual orientation, this year you will find ―only‖ 76 in the same list, including the infamous 5 which put people to death for their sexual orientation: Iran, Mauritania, Saudi Arabia, Sudan and Yemen (plus some parts of Nigeria and Somalia)"

"Across Asia today, 23 countries still criminalise homosexuality; and 4 Asian countries put our queer brothers and sisters to death for being who they are
The ILGA Asia board planned and coordinated the 4th ILGA Asia conference, which was to take place in Surabaya, Indonesia, from the 26th – 28th of March, 2010. Unfortunately, Muslim extremists forced the conference to shut down early and forced all 150 participants that had gathered from across Asia to evacuate the hotel for fear of their lives. This has been a rude wake up call for LGBTI activists across Asia and reinforces what we as an organisation are fighting for, our rights, our freedom, our acceptance as Asians and as human beings."

"After the American invasion in 2003 the Penal Code of 1969 was reinstated in Iraq. This code does not prohibit same-sex relations.58 However, various reports have shown that self-proclaimed Sharia judges have sentenced people to death for committing homosexual acts and that militias frequently have kidnapped, threatened and killed LGBT people. For example in August 2009, Human Rights Watch published a report documenting a wide-reaching campaign of extrajudicial executions, kidnappings, and torture of gay men that began in Iraq in the beginning of 2009."

pełny pdf: http://old.ilga.org/Statehomophobia/ILGA_State_Sponsored_Homophobia_2010.pdf

próbowałem kliknąć na przypisy ale mój adobe reader zdecydował się zakończyć współpracę w tym pounkcie

autor: nikyty, data nadania: 2010-08-12 08:07:55, suma postów tego autora: 3572

nikyty

"jeśli iraqLGBT to oszuści to byłoby jak najbardziej w naszym interesie zrobić z nimi porządek". ja nigdzie nie napisalem ze oszusci tylko jak na razie dla mnie niewiarygodni.kto z nimi zrobi porzadek?inni niewiarygodni?ja poczekam co dzienikarze wywachaja tym bardziej ze chca to rozciagnac na wszystkie lgbt w anglii.

"jeśli spojrzysz na moje posty, zauważysz że nigdzie nie wycofałem się rakiem, tylko powtórzyłem się pisząc że nie znam niczego za co moglibyśmy być wdzięczni religii za to mnóstwo przypadków które świadczą że wynalezienie jej było monstrualnym błędem" przeczytaj swoje posty.podam ci pierwszy z przykladow za ktory powinnes byc wdzieczny : to ze umiesz pisac i czytac.to jest zasluga religii sobie wyobraz.

przejrze ta strone ,moze wreszcie cos porzadnego.
tak z ciekawosci.co zes sie uparl na ten islam?chrzescjanie nie leja gejow?hinduisci ich woza na sloniach w lektykach i obsypuja platkami kwiatkow?budysci razem z nimi kontempluja?dlugo mozna by wyliczac.

autor: pazghul, data nadania: 2010-08-12 14:25:11, suma postów tego autora: 1489

też nie wiem czy iraqLGBT to oszuści, z tego co napisałeś ich zachowanie byłoby faktycznie nietypowe, dlatego napisałem "jeśli", oddzielam przy tym samą sprawę sytuacji LGBT od organizacji które bardziej lub mniej koncentrują się na sobie samych

pismo nie zostało wynalezione przez religiantów, a prawdopodobnie przez kupców - religijne przekazy zachodziły oralnie

podobnie edukacja - wierzącym nie była potrzebna, bo edukacja rodzi się z potrzeby wyjaśniania rzeczywistości i krytycznego spojrzenia na religijne teorie które ją wyjaśniają

co prawda na przykład księża katoliccy jako piśmienni byli ważnym ogniwem w relacji króla z prostym ludem, ale przy okazji zmonopolizowali edukację do przekazywania jedynie słusznych ideologii (popartych krzyżem) a umiejętność pisania ograniczyli do pisania jedynie słusznych rzeczy - przy czym jak się okazało że jedynie słuszne idee mogą być różnie przez różnych rozumiane, zabronili ich czytania zwykłym ludziom

przy czym pismo było wykorzystane do zapisywania mitologii, ale nie do tego celu najprawdopodobniej wynalezione, a edukacja miała miejsce w świątyniach, jeśli taki platon czy arystoteles akurat postanowili w takim miejscu wdać się ze swoimi uczniami w dyskusje

to nie jest tak że uparłem się na islam, znam wiele równie złych idei, ale zaprzeczyć się faktom nie da: islam konflikty rozwiązuje przez siłę

autor: nikyty, data nadania: 2010-08-12 21:41:06, suma postów tego autora: 3572

nikyty

"też nie wiem czy iraqLGBT to oszuści, z tego co napisałeś ich zachowanie byłoby faktycznie nietypowe, dlatego napisałem "jeśli", oddzielam przy tym samą sprawę sytuacji LGBT od organizacji które bardziej lub mniej koncentrują się na sobie samych"
hmm tak wygodniej,nie da sie ukryc:)radze przeczytac swoje posty powyzej,szczegolnie te pelne zaru i wiary w nieomylnosc i wiarygodnosc.

"pismo nie zostało wynalezione przez religiantów, a prawdopodobnie przez kupców - religijne przekazy zachodziły oralnie" religiant :))) tobie sie czasy summerow,akkadow itd...myla z jp2 hehehe ciekawe.kupcy mieli z tym malo wspolnego.handel,maganyzowanie itd..lezaly w gestii swiatyn i z tego kregu wyszlo pismo.ekspresja zdobienia i malowania ku czci bogow zaczela byc niewystarczajaca dla czlowieka ,chcial chwalic bogow takze slowem pisanym.przejrzyj sobie sciany swiatyn z okresu akadyjsko-sumeryjskiego kiedy juz pismo bylo ugruntowane i j.summeryjski j.liturgicznym.poczytaj troche na ten temat.kupcy wymyslili pismo. ciekawa teoria.

"podobnie edukacja - wierzącym nie była potrzebna, bo edukacja rodzi się z potrzeby wyjaśniania rzeczywistości i krytycznego spojrzenia na religijne teorie które ją wyjaśniają" tia znow ci sie myla okresy.akurat wiekszosc wielkich odkryc dokonala sie jak najbardziej w osrodkach zwiazanych z religiami.wiesz wtedy to szkoly byly przyswiatynne tam uczono pisma,matematyki, astronomii,medycyny,rolnictwa itd.. wszystko zwiazane jak najbardziej z osrodkami religijnymi.

"co prawda na przykład księża katoliccy jako piśmienni byli ważnym ogniwem w relacji króla z prostym ludem, ale przy okazji zmonopolizowali edukację do przekazywania jedynie słusznych ideologii (popartych krzyżem) a umiejętność pisania ograniczyli do pisania jedynie słusznych rzeczy - przy czym jak się okazało że jedynie słuszne idee mogą być różnie przez różnych rozumiane, zabronili ich czytania zwykłym ludziom"
nikyty dobrze sie czujesz?co ty mi z relacjami posredniczacymi pomiedzy wladca a "ludem" przez kler katolicki wyskakujesz w rozmowie o powstaniu pisma?panie kierunki ci sie kompletnie pomieszaly.

"przy czym pismo było wykorzystane do zapisywania mitologii, ale nie do tego celu najprawdopodobniej wynalezione, a edukacja miała miejsce w świątyniach"
uwielbiam slowo "prawdopodobnie" jakaz w nim asekuracja :)napisalem ci powyzej.

" jeśli taki platon czy arystoteles akurat postanowili w takim miejscu wdać się ze swoimi uczniami w dyskusje"
akurat platon z tego co pamietam byl krytycznie nastawiony do pisma jako dziedziny asocjalnej.mogli gadac na agorze :)dlaczego akurat wykorzystali lasy poswiecone pewnym kultom tego nawet hermes nie wie :)tylko ze znow cos krecisz.mowimy o pismie akurat ci dwaj maja z wynalezieniem pisma tyle wspolnego co ja z muzyka symfoniczna.

"to nie jest tak że uparłem się na islam, znam wiele równie złych idei, ale zaprzeczyć się faktom nie da: islam konflikty rozwiązuje przez siłę" tia bardzo na sile.jakie konflikty?wiesz spojrzyj na historie chrzescjanstwa i islamu i porownaj rozwiazania silowe.widze ze dalsza dyskusja w tym temacie jest zbedna.tyle wiesz o religiach co z cnn wyciagniesz panie histeryk.
ps.wyjezdzam dzis sluzbowo do iraku,zamierzam sie przyjrzec paru sprawom ale szczerze mowie ze juz jestem krytycznie nastawiony.zamierzam napuscic na cale te "komanda" al-bazzaza.niech sie przyjrzy o co chodzi w tym burdelu.

autor: pazghul, data nadania: 2010-08-14 14:17:37, suma postów tego autora: 1489

nie było nas przy powstaniu pisma stąd asekuracja, z faktu że istnieją stare zapisy świątynne nie wynika, że religia stworzyła pismo, ale że pismo dotyczące religii było otoczone większą opieką, z przyczyn ideologicznych

handel i działalność naukowa nie zaliczały się do działań religijnych, mogły być powiązane z ośrodkami religijnymi z czasem gdy te zaczęły kontrolować kolejne dziedziny życia

zauważyłem że w odpowiedziach mieszasz mi fragmenty które nie powinny być mieszane, myślałem że to oczywiste że jak piszę o klerze to zmieniłem temat na edukację i negatywny wpływ kościoła na naukę

uważałem i uważam że w iraqu między wszystkimi rzeczami które się tam dzieją zabija się też gejów, stąd się brało moje przekonanie o prawdziwości informacji podawanej przez iraqLGBT - jeśli ta organizacja nie zajmuje się pomaganiem nikomu to ja i ty jesteśmy tu najmniej ważni (byliśmy najmniej ważni w tym zresztą od samego początku) i udało im się wystąpić jako wiarygodne źródło informacji przed cnn na przykład - napisałem "jeśli" bo do wątpliwości w ich sprawie podałeś mi powód, potem podałem źródło równoległe

i na koniec o przemocy - nie mówię że islam ma monopol na przemoc, wystarczy spojrzeć w co się bawią fundamentaliści chrześcijańscy w stanach, mówię że islam rozpoczął społeczną inżynierię na drodze fizycznego usuwania jednostek niezgadzających się z fundamentalizmem począwszy od czasów gdy pozbyli się filozofii

autor: nikyty, data nadania: 2010-08-14 14:42:29, suma postów tego autora: 3572

Dodaj komentarz