:)
wreszcie kraj w którym sekty nie stoją ponad prawem
na co ci mają wydawać swoje prywatne pieniądze i tracić prywatny czas?
prawo mają przestrzegać wszyscy
Katolicy trzymają się twardo prawa naturalnego. Prędzej pójdą siedzieć, niż ulegną. A przypominam, że chrześcijanie nie przestraszyli się rzymskich legionów, to i nie przestraszą się nędznych resztek Brytyjskiego Imperium, zwanych Zjednoczonym Królestwem.
możesz mi podać gdzie w naturze znajdziesz prawo naturalne? gdzie biologii można znaleźć jakąkolwiek przesłankę do prawa naturalnego? czy podlega ewolucji jak to według praw natury się dzieje?
czy prawo naturalne oznacza że wolno przeprowadzać planową eksterminację w obozach koncentracyjnych? papież wermahtowi błogosławił w końcu...
chrześcijanie na których się powołujesz bliżej ideologicznie byli do teologii wyzwolenia
nie darze jakimis wielkimi uczuciami katolicyzmu ale narzucac cos na co liczaca sie grupa nie zgadza?i jaki ma to zwiazek z dyskryminacja?przeciez nie musza homoseksualisci brac dzieci od tej katolickiej agencji.moga od jakiejs innej.to jak z bankiem,oprocentowanie ci sie w jednym nie podoba idziesz do drugiego.chyba ze strasznie lubia dzieci od katolikow :)
nikyty
"wreszcie kraj w którym sekty nie stoją ponad prawem"
co ma jedno wspolnego z drugim?przeciez oni nie stali ponad prawem tylko sie odwolali wg sciezki prawnej do czego mieli prawo :)
"prawo mają przestrzegać wszyscy"
:)) tia ladnie to brzmi tylko w teorii.prawo najczesciej stalo sie przydatnym intrumentem polityki.
strasznie mi przypominasz islamskich dzihadzistow,latwo sie z nimi bys dogadal :)
tak na marginesie.byla w anglii jaks debata spoleczna w sprawie adopcji?referendum?czy wprowadzono to prawo tylnymi dzwiami?
z faktu że istnieje możliwość skorzystania z adopcji za pośrednictwem agencji katolickich nie wynika obowiązek korzystania z nich, więc argument że agencje te nie muszą przestrzegać prawa bo istnieją inne agencje które przestrzegają prawa jest bezpodstawny
prawo jest narzędziem polityki i nikt nie może pod przykrywką prawd wiary decydować sobie które przepisy go dotyczą a które nie
nie było referendum, była dyskusja w której brały udział wszystkie strony zainteresowane, po wprowadzeniu przepisów o równouprawnieniu społeczeństwo nie protestowało
ja nie mowie o nieprzestrzeganiu prawa tylko wadliwej konstrukcji tego prawa :)masz wahabickie podejscie do prawa.
referendum powinno sie odbyc.to ze spoleczenstwo nie protestuje moze wynikac z wielu przyczyn.najprawdopodobniejsza jest ze ich to nie interesuje i maja to gdzies.przeciez adopcje to jakis margines marginesu dla ogolu .
nie widzę konieczności referendum w tej sprawie, nie przeszkadzałoby mi gdyby ludzie postanowili wypowiedzieć się w tej sprawie, skoro zbierają się głosować jak w kalifornii na przykład nad naszym prawem do zawierania związków, to kurce czemu nie, niech jeszcze pogłosują sobie czy rudzi mają prawo się rozmnażać...
pytanie nie o to czy wahabickie, tylko czy właściwe i racjonalne