Szanowna Młodzieży!
Kiedy będziecie konferować albo imprezować z Napierałą, a obok niego pojawi się Leszek Miller to wydrukujcie na drukarce tekst z lewicy.pl o więzieniach CIA w Polsce i wsadźcie go byłemu premierowi do buzi.
Zeby na pewno przelknal. Tylko mocno! :)
Dlatego trzeba usunąć krzyże z cmentarzy a WF ze szkół (czy jakoś tak) :)
Dla sojusznika zrobi sie wszystko
Kruk krukowi oka nie wykole, dlatego nie sądzę, aby odpowiedzialni zostali postawieni przed Trybunałem Stanu.
Eskalacja. Bo przrcież na poczatku gadali, ze CIA przewoziła takich więźniów, co to ich chcieli torturować do krajów, gdzie prawo na takie tortury pozwala. To Polska tak juz nisko upadła, że wprowadzili takie prawo? Nie słyszałem. Więc na razie: słanie w bambus. No, chyba że tajny GROM nielegalnie coś tam robił bez mydła. Jak te służby potrafiły uwalić bogawinnego Tymińskiego dla Wałęsy, to cóż to dla nich przytopić jakiegoś islamistę, na konto jakiegoś komucha. Toż to tylko radość.
a tymczasem - koń jaki jest, każdy widzi. Swoją drogą, historii daliśmy w mordę: post-komuchy mogą być sądzone za serwilizm wobec kraju i agencji zwalczającej komunizm. Gogol i Ionesco by tego nie wymyślili.
Gdy Andrzej Lepper o tym mówił, zrobiono z niego oszołoma...
przecież właśnie o to chodzi, żeby zrobić oszołomów z osób mówiących niewygodną dla "elit", "systemu" prawdę, czy to będzie Lepper, Gwiazda, Ikonowicz, czy "dewotka" (jak to powiedział jeden forumowy "inteligent") Walentynowicz.
a co może trybunał stanu - szumna nazwa i nic poza tym
i przywozili pojemniki z wąglikiem. O amerykańskich więzieniach w Polsce Najsłynniejszy Polski Mulat nic nie mówił.
W ogóle ustawa o Trybunale Stanu pochodzi z 1982 r., okresu stanu wojennego, więc - jak można się domyśleć została sformułowana tak, aby pociągnięcie do odpowiedzialności najwyższych władz państwowych było jak najtrudniejsze. Np. wniosek o pociągnięcie do odpowiedzialności konstytucyjnej prezydenta musi zgłosić min. 1/4 członków Zgromadzenia Narodowego (Sejmu i Senatu), natomiast przegłosować musi go 2/3 tychże. Prokuratura może jedynie domagać się przyjęcia takiego wniosku, ale wszystko leży w rękach naszych wspaniałomyślnych posłów i senatorów. Poza tym Trybunał Stanu jest mocno spolityzowany, obsadzony z reguły przez "swoich" (jak prawie wszystko w Polsce). Jest instytucją w sumie potrzebną, tyle że bezwładną czy wręcz martwą...
A można przypomnieć, że również wysłanie polskich wojsk (w tym jednostek GROM) na wojnę w Iraku w 2003 r. budziło poważne wątpliwości, co do zgodności z Konstytucją RP... Ale kto by się tym przejmował?
Klewki są koło Kiejkut Starych więc wszystko się zgadza. Właściwe pytanie brzmi nie dlaczego Lepper o tym mówił tylko dlaczego wszyscy inni nie milczeli.
Miller wczoraj w TVP INFO tak kluczył i lawirował że dziennikarka miała go na widelcu, fizycznie było po nim widać że kłamie jak najęty, już dzisiaj Czempiński wybrał bardziej inteligentną strategi bo nie szedł w zaparte tylko łypał okiem do publiki że niby Polska musi się jakoś z tego wytłumaczyć a i tak mu oczka latały jak kręcił. Czego się nie robi aby obronić swoich kumpli z bezpieki kapitalistycznej.
tam niby swoją bazę. O talibach wyprowadzanych z samolotu przez jankeskich oprawców nic nie było w lepperowej bajce. Wiem, że minęło już parę lat od tych rewelacji, ale mógłbyś odświeżyć sobie pamięć, Tatulu :)
A Miller to zwykły bandyta, którego jedyną zasługą jest to, że sprowadził SLD do poziomu przystawki. A mieli towarzysze ponad 40% ...
dla jankesów którzy de facto okupują ten kraj nie ma różnicy czy kot jest biały czy czarny, ważne aby dobrze służył.
A co do Klewek to Lepper tylko relacjonował spostrzeżenia jakiego świadka z którego zresztą natychmiast zrobili wariata, mówił że widział ludzi długimi brodami transportowanych w helikopterach dokładnie w pobliżu tego miejsca, wiec czego ci jeszcze trzeba?
A tak na marginesie to ciekawe czy oprócz tajnych wiezień nie ma też tajnych cmentarzy, nie wszystkie tortury kończą się sukcesem oprawców, tzn pacjent nie zawsze przeżywa. Mówienie o Zbrodni Wojennej nie jest przesadą.
Bogdan Gasiński, informator Leppera, twierdził że afgańscy talibowie przylatują helikopterem do Klewek by nadzorować badania nad wąglikiem w swoim supertajnym laboratorium.
Czyli:
- Klewki a nie Szymany,
- helikopter, a nie samolot,
- przylatują jako wolni ludzie, a nie więźniowie,
- przylatują w interesach, a nie po to by podłączono im klemy w wiadomym miejscu.
A poza tym oczywiście wszystko się zgadza :)
nakazuje klamac i oszukiwac spoleczenstwo w tej sprawie, wot prawda Tuska.
Klewki Klewkami, ale faktem jest, że jedynym Polakiem porwanym w Iraku był prezes spółki zarządzającej lotniskiem w Szymanach - piastował to stanowisko w latach 2003-2004, czyli wtedy, kiedy lądował w tam niesławny samolot CIA.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,3059101.html
No proszę, kolejna teoria spiskowa staje się faktem.
służalczej polityki POPiSSLD prowadzonej od lat, katownia CIA na terenie Polski to tako Polsko-jankeska nowa Bereza tylko że dla obcokrajowców,przerażające jest że tzw. porządni obywatele przyjmują to biernie i z obojętnością.
Służalczą politykę prowadził i popierał i Miller i Kaczyński i Tusk.
SN: Coś Ci się porombało, o hodowaniu wąglika przez Talibów mówił Gasiński, o więzieniach CIA mówił Lepper poinformowany NIE PRZEZ GASIŃSKIEGO, oczywiście łatwo było oba tematy pomieszać żeby z Leppera zrobić oszołoma. Tak też zrobiły media i Ty tą wersję widzę przyjąłeś...
Getzz: Żeby było ciekawiej, tylko Fakt podał kto pierwszy w Polsce o tym mówił...
co szef mówił z sejmowej mównicy. A Gasiński to mitoman, który na swoje bajeczki nabrał Endrju jak 5-latka.
parę dni temu tak przed kamerami zapewniał, tak zapewniał, że nic nie było i że o niczym nie wiedział, że aż uwierzyłem agentom CIA. Po prostu za bardzo to wszystko usprawiedliwiał potrzebami sojuszu i walką z terroryzmem. Coraz mniej wiarygodności jest w tym człowieku... A przecież kiedyś dla milionów był lewicową nadzieją jak uliczne łóżko kapitalistyczną buławą. Smutno jednak to wszytko się kończy.
W 1995 roku wydawał mi się kimś. To były moje pierwsze wybory, w których mogłem głosować. Był on wtedy dla mnie nadzieją. Nie dostrzegałem, że od samego początku był DISCO-OLO i takim do końca II kadencji pozostał.
http://www.youtube.com/watch?v=385PaERwFZI
O talibach w Klewkach mowil faktycznie Lepper ja akurat pamietam i wszyscy go osmieszali. a co ty z tym waglikiem? Faktycznie na wsi waglik wystepuje wcale nie zadko (chyba od owiec, czy innych koz-nie pamietam), to moze i Lepper zazartowal, ze waglika tez mamy, czy cos w tym rodzaju. Zreszta nikt od tego nie umiera w meczarniach, to chyba jakies czyraki sa po prostu, czy cos w tym guscie.
Ale zeby o laboratoriach talibow mowil nie pamietam, a juz szczegolnie takich w ktorych waglika konstruja to nie sadze. W koncu Lepper ze wsi jest. Niemozliwe.
Poza tym z tego co pamietam Samoobrona zawsze byla konsekwentnie przeciwko udziale Polski w tych lupiezczych najazdach zwanych "wojna z terroryzmem". I nagle Lepper Talibami straszyl? Nieprawdopodone.
Powtarzam pamietam jak o tym mowil i zadnych wspomianych przez Ciebie bzdur tam nie bylo. Ale oczywiscie nie jestem specjalistka lepperologi i nie znam kazdej pulicznej wypowiedzi Leppera. Wiec teoretycznie mozliwe jest byla tez inna wypowiedz na ten temat w takim ksztalcie jak podajesz, ale uwazam to za wysoce nieprawdopodobne, z przyczyn ktore wymienilam powyzej. Dlatego w jej istnienie uwierze dopiero, jesli podasz mi link, czy inny namiar na nia.
lepper nie powiedzial tego ironicznie?na zasadzie "tia talibowie wtc rozwalaja 2 samolotami i pentagon a u nas w klewkach maja laboratoria gdzie produkuja brm dla saddama" :))
usnąłem w roku 1969 i teraz się obudziłem.
Widzę, że dalej się u was pisze o "zbrodniach CIA".
A Wiesław i Mietek jeszcze rządzą?
RIP VAN WINKLE
więzień nie ma tylko w zdeformowanych państwach robotniczych, albowiem państwa te są jawnymi więzieniami tout court.
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/czy;w;klewkach;byli;talibowie;biegli;orzekli;ze;informator;leppera;jest;zdrowy;psychicznie,176,0,51888.html
Czy autorstwo słynnego pytania: "Czy można zgwałcić prostytutkę?", również kwestionujesz?
w którym czytam m.in. "Wydawało się, że Lepper przeszarżował, gdy z sejmowej mównicy opowiadał o lądowaniu talibów i wągliku w Klewkach. Ale Leszek Miller desperacko potrzebował wsparcia w głosowaniach. Dzięki temu Lepper wie dziś, że co innego etyka, a co innego arytmetyka sejmowa".
http://www.polityka.pl/kraj/ludzie/185795,1,lepper-andrzej.read
a nie więzienia, ech ten język dominujący.
czepiłeś się jakiś szczegółów jak rzep psiego ogona. A może gość bał się że go capną za ujawnienie tajemnicy państwowej, wiec wymyślił jakąś bajkę z talibami? Przecież w 'podzięce' wysłali go jak rozumiem na badania psychiatryczne jak to w każdej prawdziwej demokracji realnego kapitalizmu, przecież każdy kto krytykuje najwspanialszy z systemów na 100% musi być szurnięty.
Fakt że Polskie obozy były i to nie 70 lat temu, wiec niech teraz spróbują skrytykować niemieckie brukowce jak napiszą o polskich obozach.
A Leppera celowo ośmieszano i wrabiano w dziesiątki afer, dziś Kamiński ma zarzuty, miejmy nadzieje że dostanie konkretną odsiadkę razem z kryminalistami z którymi rzekomo tak żarliwie walczył.
Kwach i Miller, tez się dałem nabrać jak chyba 70% Polaków, ale 'po owocach ich poznacie' polityków trzeba rozliczać za czyny a nie obietnice.
lepsza tajna katownia CIA niż legalny areszt PRL.
"lepsza tajna katownia CIA niż legalny areszt PRL.
autor: ABCD"
a skąd wiesz? byłeś aresztowany za PRLu? czy może katowałeś tajnie w Klewkach?
Warszawa, ul. Jezuicka - mówi ci to coś?
posiedziałby człowiek w katowni CIA...
Opiekę nad kotką domową, Brunhildą w tym karmienie coraz mniej chętnie jadaną szynką z indyka i polędwicą sopocką) musiałaby przejąć rodzina.
U kowbojów natomiast brydżyk, camel, Wild Turkey, befsztyczek, zacny stek...
Sumienie Narodu: Podałeś rzeczywiście "wiarygodne" źródła, ale pomogę Ci: mam książkę spisaną ze stenogramów sejmowych przemówień Andrzeja Leppera i tę wypowiedź przepiszę tu calutką na dniach. Strasznie Cię boli to że zwykły człowiek taki jak Andrzej Lepper ma odwagę powiedzieć prawdę więc próbujesz go za wszelką cenę ośmieszyć, to jednak co Ciebie śmieszy (np kufajka i gumiaki) we mnie budzi PODZIW dla tego człowieka. A nic bardziej niż wytrwałość i konsekwencja (którą też mu próbowano odebrać)...
Yono: dość dobry obraz sytuacji, zawsze byliśmy jesteśmy i będziemy przeciwko krwawym wojnom w imię dolarów (Sympatycy Kaczyńskiego tu pytanie: kto mówił "ta wojna jest naszą wojną?"). Zawsze się z nas jednak będzie za to robić rosyjską agenturę i oszołomów, cieszy mnie że są jednak tacy ludzie jak Ty którzy mają swój rozum :)
Wielki Czarny Ojcze Demokracji: Kamiński jest już oskarżony, powoli odzyskujemy wiarygodność, trzeba jednak wygrać jeszcze wstrętną seksaferę, także jeszcze dobrych kilka lat jako Samoobrona będziemy tu gdzie jesteśmy...
Ty te linki na szybko, to proszę Cię przeczytaj najpierw.
Przecież pisałam, że pamiętam, że Leppera ośmieszano, więc nie musisz mi przypominać. Zresztą każy pamięta. Prosiłam raczej o link do wypowiedzi Leppera w której mówi on wspomniane bzdury, a nie link do tego gdzie ktoś tam relacjonuje, że Lepper mówi bzdury. Różnicę jak sądzę dostrzegasz. Że wypowiedź Leppera, zresztą i inne wysmiewano i doprowadzano do absurdu wiadomo. Proszę raczej o wskaznie na jakiej podstawie tak robiono, a nie że w ogóle. Tzn. innej podstawie niż np ta, że o to Lepper właśnie odnosi się publicznie do sprawy, która dotyczy tajemnych zbrodni popełnianych przez państwo polskie.
ABCD
Twoje żarty są doprawdy niesmaczne i wybacz ale juz tak durne, że słów brak. Tak mi się przypomiała w związku z tym usłyszna kiedyś audycja o łemkowskiej klątwie. Ty mógłyś słuzyć za przykład wyjaśniający genezę tego zjawiska, bo jak się coś takiego czyta, jak twój post, to się aż na usta ciśnie taka klątwa: uważaj, żeby cię za to niepokarało.
Kirchmayer, Tatar, Mossor i Kuropieska, który to wszystko opisał.
No to teraz mamy odwrócenie sytuacji. Ale przynajmniej nie stacjonują u nas Jankesi w walonkach.
Ale rozumiem - na lewicowym bezrybiu i specjalista od talibów, wąglika i gwałcenia prostytutek ujdzie.
http://www.samoobrona.org.pl/pages/16.Czaty/index.php?document=984.html
Pozdrawiam
Z całym szacunkiem, ale właśnie zapis tego czata świadczy Tobie na zupełną niekorzyść, nie zauważasz tego?
to ja już wolę 'okupację w walonkach', 'niewolniczy ustrój' niż 'demokratyczną rodzinę pańwstw', 'korzystne więzi przyjaźni z przodującym USA', 'wolną Polskę' itd...
ABCD twoje ostatnie posty to żenada, trudno je nawet komentować.
A u nas za Stalina też bili murzynów??????
Fakt.
Cóż, nie każdy SS-man był od razu potworem, niektórzy byli nawet lepsi dla Polaków niż AK, być może w więzieniach tych nie działo się nic złego i tylko edukowano zatrzymanych nt. wartości amerykańskiej demokracji i sukcesach polskiej transformacji, tym bardziej, że argumentom takim nikt nie może się oprzeć.
Greg: czy nadal jest pan przekonany, że w Klewkach lądowali talibowie i handlowano wąglikiem?
Andrzej Lepper: Odsyłam Pana do protokołów sądowych, gdzie liczni świadkowie potwierdzili fakt lądowania helikoptera z gośćmi Pana Skowrońskiego z Afganistanu i do materiałów wypowiedzi Wojewódzkiego Inspektora Środowiska w Olsztynie o występowaniu wąglika w Klewkach oraz fakcie zakopania setek padłych sztuk trzody i bydła. Odsyłam również do książki Pani Marii Wiiernikowskiej pt. "Zwariowałam", proponuje też porównać relacje prasowe z zakopania kilkunastu sztuk bydła padłych w gospodarstwie Pana Stokłosy i setek sztuk bydła i trzody zakopanych i padłych w Klewkach.
Na wstępie przyznaje, że ok. Udowodniłeś, masz recht, tak mówił.
Ale co mnie w związku z tym zastanawia, to czego my jeszcze o tych miejscach nie wiemy. Nie wiem czy to dotyczy akurat tego wąglika nieszczęsnego, ale że te zwierzęta masowo padały w tej okolicy i Lepper mógł o tym wiedzieć od rolników, to mi sie wydaje całkiem możliwe. O czym to by mogło świadczyć? Nie wiem moze testowali jakąś broń chemiczna, biologiczną na tych więźniach, co i dla okolicy niebezpieczne. Może jakąś chorobe odzwierzencą zmutowaną. Czort wie co za świństwo.
Widać, że Lepper faktycznie do końca nie wiedział o co chodzi, a informacje miał wyłącznie od miejscowych. Ale może to i dobrze, że w ogóle się jakiś szum wokól tego zrobił.
"Warszawa, ul. Jezuicka - mówi ci to coś?" napisal 4 litery.kombatant jestes ,byles na komendzie milicji/policji.za co?przejscie na czerwonym swietle?jakos cie nie widze ze moglbys byc za cos innego.ciekawe czy taki odwazny bylbys w rumunii :)
Ostatnie rewelacje potwierdzają tylko wasalizm Polski wobec jankesów.
No chyba nie wątpisz, że tow. ABCD był stałym bywalcem PRL-owskich aresztów?
nie smiem watpic.ciekawe czy juz wystapil o odszkodowanie :)))
Mianowicie to, że w totalitarnym komunizmie była sobie ulica Jezuicka. Czy to w ogóle możliwe? Czy to nie była np. Ateistyczna?
A wracając do tzw. meritum - okazuje się, że dawni towarzysze ABCD też doszli do jedynie słusznego wniosku, że związanie się z USA jest ceną za "suwerenność wobec Niemiec i Rosji".
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8367006,Kaczynski_uratowal_Kwasniewskiego_przed_trybunalem_.html
jeśli mówi że nic o tym nie słyszał to znaczy że nie słyszał. Podsuneli mu papiery jak był pijany...
No proszę, jakie piękne porozumienie ponad podziałami... Jak widać, wszyscy towarzysze z PZPR - w tym nasz przodownik - stawiają na tego samego konia.:)