Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Warszawa: Pikieta nauczycielskiej "Solidarności"

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Z innej beczki

Z okazji 9 rocznicy ataku na WTC pytam: gdzie jest Osama bin Laden - ten podobno najbardziej poszukiwany terrorysta? Zabili go czy uciekł?

autor: Paweł Kończyk, data nadania: 2010-09-11 10:17:46, suma postów tego autora: 2157

równe prawa... fikcja

"oraz zagwarantowania równych praw pracowniczych wszystkim nauczycielom"
są równi i równiejsi???
powinno być:
!zagwarantowania równych praw pracowniczym wszystkim pracownikom oświaty!

więc i pracownikom administracji, którzy za dwa razy więcej dostają dwa razy mniej...

autor: AntykapitalistA, data nadania: 2010-09-11 13:36:52, suma postów tego autora: 306

pracownicy administracji

czyli sekretarka dostaja czesto wiecej niz nauczyciel i naogol niewiele robia.
W ogole jednym z podstawowych problemow polskiej szkoly jest organizacja pracy.
W Anglii to wyglada mniej wiecej tak.
Zaczynamy o 9, pracujemy do 12.45, z jedna przerwa na sniadanie i kawke, potem przerwa na lunch i odpoczynek w czasie ktorego dziecmi zajmuje sie inny personel, a nauczyciele w szkole maja wlasne kuchenki, lodowki albo moga pojsc do normalnej knajpki, potem od 14.00 praca do 15,30 ale juz na wiekszycm luzie - odrabianie lekcji, plastyka itp.
Prawie nie ma tam przerw wiec i nie ma dyzurow, robieniem ksero, myciem nauczycielskich naczyn i wieloma innymi rzeczami zajmuje sie inny personel, ktory nie musial w tym celu konczyc studiow.
Nie ma tez mowy o rzadach w szkole pan sekretarek.

autor: kontras, data nadania: 2010-09-11 15:27:16, suma postów tego autora: 1774

Drodzy nauczyciele

A może najpierw pokażecie efekty swojej pracy?
Wytłumaczycie dlaczego co roku coraz wieksze głąby wychodza z polskich szkół co?
A potem dopiero może pogadamy o podwyżkach?
Mnie pracodawca rozlicza z efektów mojej pracy a was?

autor: Antyliberał, data nadania: 2010-09-11 21:47:11, suma postów tego autora: 1302

dlaczego ludzie glupieja w 3RP

Czytam posty o "mierzeniu efektów pracy nauczycieli" i tym podobne głupoty i myślę, że to może skład gleby, zatrucie memami rozpylanymi przez Springera, Agore, chemikaliami z samolotow, boja wiem czym.
Jedną z tych modnych bzdur dla ćwierćinteligentów jest przekonanie o prostej mierzalności pracy nauczycieli, które opiera się chyba na teorii wlewania oliwy do głowy. Jest ona jednak zbyt prosta.

autor: kontras, data nadania: 2010-09-12 09:12:17, suma postów tego autora: 1774

To jeszcze nic

W jednego kapitalistycznej kopalni był pewien Górnik Kapitalistyczny z Solidarności. Odmówił fedrowania bo według niego zarabiał za dużo a jako wyznawca idei JP2 nie miał prawa okradać Władzy Demokratycznej która od ust sobie odejmuje. W ciągu 15 minut połowa funkcjonariuszy lokalnej delegatury ABW połamała na nim wszystkie gumowe pałki jakie mieli na stanie.

autor: Wielki Czarny Ojciec Demokracji, data nadania: 2010-09-12 12:02:44, suma postów tego autora: 316

Dodaj komentarz