Jakiś czas temu słuchałem w radiu rozmowy z Rolińskim ? Rolickim ? (nie pamietam nazwiska ale chodzi o takiego starszego lewicowego publicystę związanego kiedyś z Trybuną)
I pytany o to kto ze światowych polityków wybrał by ostatnie wybory, odpowiedział : Ronald Regan i to w pierwszej turze.
I tak jest niestety prawda. Możecie dowalać Pinochetowi, prawicy etc. ale i tak nic nie zmienicie bo nie macie, żadnej spójnej koncepcji a jedynie w coraz to nowym, mniej zjadliwym sosie, odgrzewacie do znudzenia wciąż te same dania.
----------------------------------------------------
Jest to mój ostatni wpis.
Żegnam Wszytskich.
Mój Nowy Blog :
www.m3mix.blogspot.com
szampana! :)
Cud2 - dziękujemy. Ciekawe tylko czy dotrzymasz słowa.
przestaniesz trolu wstawiać idiotyczne gadki.Żegnaj na zawsze,zamilknij.
ma Reagan i jemu podobni lokaje kapitału? Prywatyzować wszystko, co nie ucieka na drzewo, zabierać biednym i dawać bogatym - ot cała doktryna neoliberalna.
o tym, że wojsko w Chile interweniowało na apel parlamentu.
Przemilcza się rownież, że Allende był zarejestrowany w archiwach KGB jako współpracownik tej struktury wywiadowczej. Wcześniej zaś zaslynął jako zwolennik eugeniki i teorii rasistowskich.
Jak długo ma trwać żałoba po tym dość specyficznym polityku?
kiedy obalimy szampana za twój ostatni wpis.
Niema nic gorszego niż były członek PZPR który po 1989 został prawicowcem i antykomunistą.
Bzdety które powtarzasz zostały dawno obalone.
kogo?
Pu ukazaniu się książek Victora Fariasa o Allendem ten ostatni został dyskretnie wycofany z panteonu lewicy.
A co taki prawak może wiedzieć o lewicy. Fundacja Allende wytoczyła proces przeciw oszczercom i fanom Pinocheta który to proces wygrała.
prawda z książek Fariasa została.
Którą z książek Fariasa przeczytałeś, że wiesz że jest w nich prawda? Czy prawda jest w tej książce, którą już sąd chilijski uznał za oszczerczą? A może poczytałeś tylko prawackie agitpropy z "Frondy" czy Mikkego?