.
I takich ludzi mi najbardziej jest szkoda. Tak się rozprawia kapitał, z wrogami. Wynajmuje płatnych morderców. I niszczy ruch, ale FARC nie upadnie z tego powodu. = )
toczy sie dalej. Komendanci FARC ginęli nie raz i armia partyzancka musi być na to gotowa.
Chwała "czeczeńskim bojownikom" i "afgańskim mudżahedinom".
Wikipedia: Przez wiele krajów FARC uważana jest za organizację terrorystyczną, utrzymuje się m. in. z porwań dla okupu[1] i handlu narkotykami[2]. W 2008 roku ponad 4,8 mln Kolumbijczyków w całym kraju wzięło udział w manifestacjach przeciwko terrorystycznej działalności FARC, w szczególności przeciwko porywaniu dzieci i dorosłych dla okupu[3].
Zginął za naszą sprawę. Dzięki też redakcji za ten nius.
Pamiętacie jeszcze, kto tak napisał:
"Al Kaidę i talibów rozgromiły siły demokratyczne."
PS.
Oczywiście rządy w Kolumbii nigdy nie były "bandyckie" i nie czyniły z biednych mas taniej, bezbronnej siły roboczej, pozostawianą na pasku i "łasce" kapitalistów czy obszarników.
Bandytą też był zapewne ksiądz Camillo Torres. Usunęły go "na szczęście" siły demokratyczne.
Kolumbia - Izrael Ameryki Lacinskiej.
Ta organizacja PORYWAŁA LUDZI!! Czy to jest lewicowe?
To zależy kogo porywali. Jeśli wojskowych, policjantów, polityków, biznesmenów to pod warunkiem że ich nie torturowali, w warunkach wojny domowej nie kłóci mi się to z ideami lewicy. Nie jest też jakimś ich wyznacznikiem, ale też im nie zaprzecza. Jeśli porywali przeciętnych ludzi to się zgadzam.
Cześć bojownikom FARC,ELN !!!
Cześć Jego Pamięci !!
"Demokracja" też porywa ludzi a nawet ich toturuje, łacznie z 13 letnimi dziećmi jak w Abu Ghraib, gdzie gwałcono dzieci drutem kolczastym. Jesteś kolejnym hipokrytą jak SN? Czeczeni wysadzili 200 dzieci i są bojownikami a FARC to terroryści?
Cześć i Chwała każdemu kto polegnie w walce z hydrą kapitalistyczną.
Panie świeć nad jego duszą.
CZEŚĆ I CHWAŁA [!][!][!]
popierany przez współsprawców zamachu na Prezydenta Tysiąclecia. Widać więc, ile jest wart deklarowany patriotyzm SN...
Kolumbio, oby tak dalej.
znów uaktywniają się,ich zalew jest straszny kiedy redakcja zrobi z tym porządek.
Hmmm czy ja gdzies chwale czeczeńców? Chodzi o to zeby lewica nie byla podobna do zbordniczej "demokracji" ;-)
Cisza
Tu sie z Toba zgadzam,i to nie pierwszy raz ;-)