Na co dzień jestem raczej umiarkowanym socjaldemokratą, miast gorącym rewolucjonistą. Ale gdy czytam takie newsy to dochodzę do wniosku, że banksterów należałoby postawić pod ścianą. Niech każdy dopowie sobie, co miałem na myśli.
Zdjęcie grupowe?
Też.
Najpierw cię namawiają. Myślisz sobie: jestem nie byle kim. Kiedy już cię capną, wiążą cię na smyczy i ciągają jak psa.
Doprowadzają cię do tego, że boisz się nadejścia chwili, kiedy nie pozwolą ci już na tej smyczy wisieć. Bo wiesz, że właśnie wówczas to, co już, już miało być twoje, twoje nie jest, bo staje się tego, kto podobnie jak ty, dał się im namówić i wlazł w ich obrożę, by mogli nim poniewierać jak tobą.
Smycz, na której wisicie, ogranicza was skuteczniej niż gułag. Jesteście mimo to przekonani, że macie wolność. I rzeczywiście ją macie, bo możecie nawet popsioczyć na swój los wszystkim, co ślina na język wam przyniesie ale tylko w obrębie śmietnika, bo na inne miejsca was po prostu nie stać.
Bo kapitalistyczne banki to także jedna z form trzymania nas w ryzach w interesie ich właścicieli. Funkcje te skutecznie one pełnią nie tylko oczywiście w USA.
zresztą czego można się spodziewać po protegowanym Kissingera?
.
Nie kolorowy, tylko czarno-biały ;-)
I nie prawicowiec, tylko lewicowiec taki, jak West.
Obama to typowy prokomuch. To ze oszust nie trzeba juz dodawac. Jedno z drugim idzie w parze.
A co to jest "typowy prokomuch"?!
To kpiarskie okreslenie twardoglowego (bezmyslnego) zwolennika komunizmu
co tak sie stresujesz, czyzby bank w SIKAgo wisial ciezka reka na hipotece ?. kocyk i spiworek juz dla Ciebie mam, nie azbestowy, tylko taki ekologiczny, do tego puszki ze zdrowa ekologiczna zywnoscia, nie taka jak Nam ponoc przysylaliscie w 81 (nie wiem, nie pamietam, moze to byly bajki), zapewne smierdzacy chlorem ser i szynka w gumie na sterydach, frykasy po ktorych muchy padaly w sieni:)
Komuchy maja serce, z lewej strony :D
Pewnie w twojej czaszce zakisła kapusta, bo w przeciwnym razie niewątpliwie wiedziałbyś, że komuch czy choćby prokomuch nie pomagałby bankom lecz z radoch zacierałby ręce, że padają.
dyzma:
"Próżno riposty się spodziewasz, Nie dam ci pstryczka ani klapsa, Nie powiem nawet pies cię yebał, Bo to mezalians byłby... ...dla psa"
steff:
Lepiej miec kiszona kapuste w glowie niz jej nastepne wcielenie.
Szkoda ze nie dales przykladu GMC czy Chryslera.
On nie pomagal bankom , on pomagal swoim kolesiom bankowcom. Analogicznie jak w przypadku GMC i Chryslera ratowal stanowiska kacykow z UAW. Poprostu odwdzieczal sie za pieniadze i poparcie dzieki ktorym zdobyl wladze. I nie robil tego ze swoich pieniedzy tylko z moich bez zadnych gwarancji na ich odzyskanie
Jeżeli tak było, jak piszesz, to masz rację z tym wszakże zastrzeżeniem, że to nie sposób żadną miarą kojarzyć z komunizmem.
ja tu z sercem na dloni, pomoc braterska sojusznikowi niose (przy okazji reklamuja pomoc otrzymana), a ten mi pisze, ze to bylby mezalians z psem (to ta szynka i ser byly dla psa, to wyjasnia wiele:))), dziwis sie jeszcze Rebelku, czemu malo kto WAS! lubi i zeby lubil to MUSICIE! go najechac zbrojnie lub ekonomicznie.
oczywiscie polubia WAS po tym jak pozbedziecie sie rdzennej ludnosci i zastapicie nowa, juz zindoktrynowana, jak to juz uczyniliscie w przeszlosci... I taki narod daje sobie prawo do moralnego pouczania innych, co jest dobre, a co zle, zabawne Rebelku..:)
Rebelu, a mogę Cię prosić, jeśli to dla Ciebie nie jest zbyt wielki wysiłek intelektualny, o zdefiniowanie tego "komunizmu", który popiera Obama?
Zdobylem sie na ten jak ty to okreslasz (pewnie na podstawie wlasnego przypadku, czego ci szczerze wspolczuje) "wysilek intelektualny " ale niestety moj post gdzies zaginol
Oj, Rebelu, Rebelu z Zaginolem. Ja nie dworowałem z Ciebie, nawet sam Salomon z pustego w próżne nie przeleje. Przekonałeś się o tym osobiście, jak twierdzisz :-)))