To jet kropla w morzu w stosunku do tego, co biorą różni przekrętacze w bankach, spółkach i innych cichych interesach. Ci ostatecznie stale byli pod pręgierzem. Bo jak byli złodziejami, to prokurator i tak powinien im wszystko zabrać.
Zatrudniać ich na umowy zlecenie proste!
Cztery lata temu przed poprzednimi wyborami ściągnąłem Państwową Inspekcję Pracy do urzędu gminy w Jedlni Letnisku, żeby sprawdziła niewykorzystane urlopy wójta Rzeczkowskiego. Zakładaliśmy wtedy, że wygramy z nim wybory na wójta i trzeba będzie dać mu gigantyczny ekwiwalent za specjalnie niewykorzystywane urlopy. PIP się zjawiła, stwierdziła nieprawidłowości i zaleciła przewodniczącemu Rady Gminy wysłanie wójta na przymusowy urlop. W wyniku tego wójt faktycznie udało się na urlop ale tylko na trzy dni. Więc teraz uznałem, że to nie ma sensu i odpuściłem.
Taka ciekawostka. W II turze w 2006 roku przegraliśmy z Rzeczkowskim w stosunku 49 proc. do 51 proc. (2248 głosów do 2342 głosów). Nasza kandydatka - Marzena Wiosna-Michałem zdobyła wtedy więcej głosów niż Wanda Nowicka w Warszawie. Tyle że w gminie Jedlnia Letnisko uprawnionych do głosowania było niecałe 8 tys. osób...
Marzena Wiosna-Michałek
Powinno być tak: zaległy urlop za rok poprzedni do wybrania do końca marca następnego roku. Po 1 kwietnia nastęmpnego roku niewybrany urlop z poprzedniego roku przepada.
Ta zasada powinna obowiązywać wszystkich. Koniec kropka.