nastąpi w Krakowie...
(*_*)
Jest taka szkoła , w której nie wiszą krzyże... Rozumiem, gdyby taka zaistniała w Szczecinie, Wrocławiu ale tam, gdzie na każdej ulicy jest kościół lub zakon albo jeszcze inna sukienkowa instytucja?.. A może właśnie dlatego tam? Bo oni najlepiej wiedzą, czym to pachnie. Nawet przed powodzią bronili się relikwiami świętego. Może dlatego ich tak często nawiedzała? A może teraz, po uwolnieniu choć tej jednej szkoły od symbolu cierpienia, już nie będzie? Kto to wie, kto to wie... Życzę im tego.
Wzór do naśladowania.
Znalazłem taki apel na portalu gazeta.pl:
Wyślij list wyrażający poparcie dla postanowień dyrekcji krakowskiej szkoły Salwator na e-mail
szkola@szkola6.krakow.pl
Wzór listu.
Słowa uznania dla dyrekcji za decyzję.
Szanowni państwo,
Pozwólcie, że tą drogą pogratuluje Wam decyzji usunięcia krzyży ze szkolnych klas lekcyjnych. Gratuluję odwagi i życzę wytrwałości w dążeniu do neutralności światopoglądowej polskiej szkoły. Jednocześnie chcę podziękować za tą, jestem pewna, trudną ale mającą mocne uzasadnienie, decyzję.
Dzięki Wam którzy jako pierwsi odważyli się podporządkować przepisom konstytucyjnym, obowiązującymi w Polsce, odzyskuję wiarę iż kraj nasz ma szansę stać się krajem świeckim gdzie rozdzielność kościoła od państwa istnieje nie tylko na papierze.
Jeszcze raz dziękuję i życzę wytrwałości.
Imię i Nazwisko
Miasto
mimo że droga krzywa, bo Wybiórcza... ja się jednak boję, że biskup podpuszczony przez tego księdza od katechezy małolatów rzuci klątwę czyli ekskomunikę na dyrektora i całą szkołę!
Jak ten dyrektor będzie po Krakówku z ekskomuniką pod pachę chadzał?
Prezydent III Tysiąclecia w krypcie wawelskiej się przewraca, a leżący przypadkiem obok niego Piłsudski śmieje się do rozpuku...
Ten czakram, który na wzgórzach wawelskich się ponoć znajduje, uaktywnił swą moc przywracając rozum niektórym. Pierwszym z pierwszych...
Super! Palikot zrobił swoje, Palikot może odejść!!!
(*_*)
No bo kto ją obroni?
Przecież nie Kwachu i $LD!
Widać własnie w Krakowie mieszkają inteligentni, rozumni i tolerancyjni Polacy. Wspierajmy ich chćby przez listy poparcia. Pani dyrektor i właścicielowi szkoły gratuluję i życzę wytrwałości. Pewnie im bedzie potrzebna....
dla dzieci nowobogackich, którym Bóg nie jest do niczego potrzebny, gdyż jak czas pokazał, skutecznie wzbogacili się bez, a nawet mimo Niego, w dodatku w chrześcijaństwie zawsze bogactwo było trochę podejrzane, więc po co im to, w dodatku można dzisiaj to odrzucić udając, że to akt cywilnej odwagi, w co wierzą nawet naiwni lewicowcy.