Ale w normalnym kraju na demo było by min kilkaset osób max kilkadziesiąt tysięcy u nas kilkaset to max. Co z tym krajem czemu tu niewolnicy-zombie przeważają,straszne
To ciekawe. Jak rozmawialiśmy z przechodniami, to 80% jak najbardziej popierało postulaty. Ludzie słuchający na koniec wystąpień potakiwali i mówili, że "tak, trzeba walczyć". Sami jednak nie walczą. Jest jakaś straszliwa blokada przed wyrażaniem protestu. Nie wiem czy to pozostałość PRLu, gdzie wszystko załatwiano przez "znajomego urzędnika", czy rozczarowaniem wielką machlojką jaką okazała się "Solidarność" na zasadzie nie pójdę, bo znowu mnie oszukają.
Czy mógłbyś rozwinąć hasło "Mieszkania w ręce lokatorów"? Popieram to w jak najbardziej! Chcę tylko zapytać, czy chodzi o nieodpłatne przekazanie lokatorom kamienic czy też za jakąś cenę?
To napewno nie pozostałość po PRL. Wtedy czasem ludzie potrafili wyjść na ulice. To rozczarowanie, brak wiary i strach.
w ręce lokatorów - chodzi o to aby nie trzeba było czekać latami na mieszkania komunalne. WSL jest przeciwne wykupowi mieszkań za kilkanaście % wartości, bo oznacza to likwidację zasobu komunalnego.
to zmasowana propaganda Gazety Wyborczej oraz Wprost,czołowych piewców neoliberalizmu, ex opzycjonista po społu z byłym sekretarzem KC PZPR wmawiali nam że Europa Zach. odchodzi od masowych protestów,licznych związków zawodowych i ludzie uwierzyli w te kłamstwa powielane przez inne korporacyjno-systemowe media Rzepe,TVN.Oczywiście żółte związki zawodowe na pasku wielkiego biznesu też przyłożyły się do tego.Aby ten trend zmienić potrzeba kolejnych wielu,wielu lat, a może się uda.No chyba że zmiany w Polsce nadejdą z krajów Europy zach gdzie kontestacja neoliberalizmu narasta.
Mieszkanie prawem nie towarem!
Czego ONI się właściwie boją???
poważne protesty ludzie przychodzą.
Myślę, ze 10 listopada pod pałacem prezydenckim będzie 10 do 15 tys. osob.
I co z tego będą mieć? A czy to nie ci sami "ludzie" których dręczą mordercze czynsze?