może zwyczajnie weszli, przecież mają prawo wejść do państwowego budynku, finansowanego także i za ich pieniądze.
Nie znasz realiów kontaktów warszawskiej władzy z ludem. Panuje zasada SKLEP - czyli Stój kliencie Lub Ewentualnie Poczekaj.
P.S. Pan prezydent był straszliwie oburzony przypomnieniem, że zyje za nasze podatki, wiec nie robi łaski spotykając się z mieszkańcami miasta.
Czy możesz napisac w jakich to dzielnicach np.: w 2009 czy 2010 powstały mieszkania komunalne.
Ciekawi mnie ich lokalizacja.
Blokowanie biur? Znaczy się wybory? to ja mam pytanie. Pod jakim numerem blokujący startują w wyborach?
Nie chce nikogo urazić, ale wiemy z doświadczenia, że jak "ktoś" blokuje biura to chce być posłem, prezydentem, a przynajmniej radnym.
Czy też może Wy jesteście z innej bajki?
powstały na pewno w Wawrze, na Woli i o ile pamiętam w Ursusie. Teraz zaczęli coś budować na Ursynowie. W Sumie jest to mniej niż tysiąc mieszkań. W zeszłym roku wszystkich nowych umów komunalnych (w większości na stare mieszkania których najemca umarł, wyprowadził się na stałe, został pozbawiony prawa do lokalu z tytułu np. jego podnajmowania) wg. danych miejskich było 650. Część z tego to również nowe umowy dla ludzi z wyburzeń, czy katastrof budowlanych, których było kilka. Dla porównania oczekujących nawet tych łapiących sie w bardzo rygorystyczne kryteria finansowe jest ponad 5 tys. rodzin.
Komunałki budują się także w Włochach, cały jeden blok.