Jak widać, jeśli się chce można wyprostować polski dziki kapitalizm. Nie nazywajmy jednak te piękne karty działalnością antysystemową, gdyby nawet był to przedsionek szerszego ruchu. Pamiętajmy - każdy przyczółek jest na wagę złota.
"(...)o unieważnienie BEZPŁATNEGO PRZEKAZANIA prywatnej spółce Troll 1000 mieszkań zakładowych dawnej kopalni Siemianowice"
Ja chyba śnię??? To już prywaciarzom oddaje się majątek ZA DARMO?!
KSS-owi gratuluję! To naprawdę ogromny sukces! Takie zwycięstwa powinno się nagłaśniać, by ludzie uwierzyli we własne siły!
Kocham Was - Agato i Piotrze i resztę!!!
Ta sprawa była SKANDALICZNA!!! Wlecze się od lat kilku. W bezczelny, prymitywny, chamski, złodziejski, chujowo ciulaty przekręciarski sposób sprzedano mieszkańców jakiemuś TROLLOWI (ta nazwa mówi sama za siebie!!!).
Ludzie uczciwi do szpiku kości , płacący czynsz i media zaraz po wypłacie i emeryturach, na jedzenie zapożyczający się na krechę byleby ich "ze chałpy niy wyciepli" - zostali potraktowali jak mienie huty "Jedność", jak "manezmany i ruły i śruby", JAK ŚMIECIE... m.in. dzięki konusowi Millerowi, który pozwolił zakładowi ZDECHNĄĆ i ludziom wegetować a mieszkańcom Hutniczej liczyć się z losem bezdomnych...
Ale... Guzy liczy na reelekcję. Ruszył rzyć i coś podpisał. Na prezydenturę nie ma co liczyć, bo zbłaźnił się kmiot spotem wyborczym, który bardziej Briefkarte do "Tante nach Deutschlanch" przypomina niż program wyborczy...
Se zresztą łobejrzyjcie:
http://www.youtube.com/watch?v=sQAQhg0B2dA
Takigo "mieszczanina szlachcicem" To ze świycom po całyj Polsce szukać...
POWODZENIA ŻYCZĘ!
.
Kocham Was, jeszcze raz!!!
.
Ja chyba śnię??? To już prywaciarzom oddaje się majątek ZA DARMO?!
--------
Po pierwsze w newsie nie jest podane czy budynki mieszkalne są obciążone jakimiś należnościami np.: zaciągniętymi pod nie kredytami hipotecznymi (pisze teoretyczne)
Nie jest napisane czy w/w budynki są masą upadłościową huty tj. ich wartość po licytacji ma zaspokoić żądania wierzycieli huty.
Nie jest podany stan techniczny budynków tj. ile trzeba włożyć żeby coś wyjąć.
Nie jest podane jakie koszty związane z utrzymaniem tych budynków ponoszą Siemianowice.
Nie jest podane jaka forma najmu jest stosowana wobec zamieszkujących je lokatorów.
Bo jeśli budynki są w opłakanym stanie, nie remontowane, nie ocieplane, zadłużone i nie mam tu na myśli zadłużenia czynszowego etc. to może się okazać, że spółka troll jest nie zagrożeniem ale wybawieniem dla mieszkańców.
bo ty ciulem jesteś jak ten Trool SIEMIANOWICKI...
Skoro Guzy coś skrobnął, to znaczy, że prostuje złodziejską "prywatyzację" pieczętowaną przez "masę upadłościową", do której podpiął się złodziej wszelaki, głównie prywatyzujązący państwową własność.
Budynki są w dodkonałej kondycji, żadne familoki zasyfione, jakby cię to Cudoku rajcowało...
.
Spieszę cię poinformować o co chodzi: mieszkania zakładowe, stojące na gruncie będącym własnością skarbu państwa, zbyto w formie darowizny aktem notarialnym bez udziału skarbu państwa, skarb państwa nie został powołany do aktu. Sprawa raczej jest wygrana, czynność prawna z pominięciem właściciela nie może być ważna. Po drugie w regulaminie ustanowionym chyba przez syndyka ( nie pamiętam przez K.W.K. czy syndyka) było zapisane, że pracownicy maja prawo pierwokupu. Nikt nigdy pracowników o tym nie poinformował. stwierdzono z czasem, że skądinąd niepoinformowani o tym fakcie pracownicy, nie zgłosili chęci wykupu mieszkań, więc mieszkania można zbyć w inny sposób. Czyli czynność prawna została zawarta z pogwałceniem interesu pracowników i w celu obejścia prawa. To raczej jest drugi powód, dla którego sprawa powinna zostać wygrana. Nie widziałam akt, co jednak zastrzegam. Nie przypuszczam jednak, żeby prezydent w charakterze przedstawiciela skarbu państwa chciał przystępować do spraw sądowych, o których z góry wiadomo, że powództwo nie jest oparte na solidnych podstawach.
Radnej, KSS i Prezydentowi Miasta. I dziękuję za tę wiadomość.
A ja niemogłem mu uścisnąć dłoni!
KSS poraz kolejny pokazała klase!
co roku na ich konto wpłacam pare groszy bo wiem że oni robią kawał dobrej roboty!
Niewiedziłąem że KSS jest w Siemianowicach!
Ciesze sie podwójnie!
P>S
Hyjdla na kogo zagłosujesz na prezydenta miasta?
Ja niestartuje niestety
ubolewam nad tym
Gdyby tylko częściej były te wybory można by zrobić dużo więcej.
smieci wyrzuciles do kontenera czy do lasu?
powyższy dokument jest tylko przedwyborczą deklaracją kandydata na prezydenta, dotyczącą działań hipotetycznych i mało prawdopodobnych, zważywszy niewielkie szanse reelekcji prezydenta. Własność mieszkań w Polsce określana jest przez wyroki sądów lub akty sprzedaży, potwierdzane przez akty notarialne a tym ten dokument na pewno nie jest. KSS gratuluję entuzjazmu, nie kompetencji i życzę istotnych sukcesów.
- jaki może być ciąg dalszy? Wedle życzeń KSS rada miasta upoważni prezydenta do walki o mieszkania, prezydent wygra wybory, i bez trudu wygra sprawę, lokatorzy będą szczęśliwi.Poważnie to rada wcale nie musi się zebrać przed wyborami, jakby się zebrała to wcale takiego punktu w porządku obrad nie musi przegłosować, wcale też nie musi upoważnić prezydenta do uzgodnionego z Agatą i Piotrem postępowania. Jakby nawet upełnomocniła, to nowy prezydent nie musi tego kontynuować, sąd nie musi dopuścić do sprawy, sprawa może się toczyć długo, bardzo długo z niewiadomym dla lokatorów wynikiem. Za tok wchodzi decyzja Trybunału Konstytucyjnego o niewstrzymywaniu eksmisji.Lokatorzy lądują na bruku i idą do prezydenta - byłego - z pretensją. Prezydent krzyczy - macie chamy za swoje dlaczegoście mnie nie wybrały!?? Lokatorzy kiwają ze zrozumieniem głowami. Lokatorzy idą do KSS, pytają gdzie ten sukces? I co im wtedy powiecie?
A.N. twierdziła tu, że biletem wejścia do działań społecznych ( z upodobaniem unika słowa polityka) jest kompetencja w pomaganiu ludziom, także klasie robotniczej. Swoją kompetencje wykazała wnioskując o politycznym charakterze organizacji ze składu społecznego. W jej wizji więc pod Stalingradem walczyły dwie armie robotniczo-chłopskie, ta ze wschodu była tylko bardziej chłopska. Podobnie ma się sprawa - jak widzimy - z kompetencjami pomocowymi. Może zorganizujcie sobie mniej absorbujący czilałt?
Zbyszku, uznają nas za prowokatorów - tak pięknie rozprowadziliśmy stawkę potakiwaczy i klakierów. Z góry przepraszamy Hyjdlę. To przecież nie był nawet niewinny żart - tak jakoś wyszło - KOCHAMY CIĘ, ZBYSZKU.
ekumeniczną lewicową miłością wszystkich dyskutantów. Wcale mi nie weselej. Ludzi żal.
Kończąc wątek - tekst porozumienia prezydenta z KSS nie znalazł się - przynajmniej do wczoraj - na stronie ani urzędu miasta ani na stronie wyborczej kandydata-prezydenta, co dostatecznie jasno pokazuje, jak ma zamiar w razie nawet hipotetycznego zwycięstwa wywiązywać się z porozumienia. Za stronę agitacyjną prezydenta w tej sprawie posłużyła więc tylko lewica.pl! I po co były te głęboko psychologicznie uzasadniane zapewnienia A.N. że prezydent, gdyby nie miał zamiaru to by nie podpisywał? Wzruszyły mnie też wyznania w stylu "akt nie widziałam, ale wszystko wiem". To jak - książki nie czytałaś, ale recenzję - i to świetną - napiszesz?