Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Paweł Michał Bartolik: Sprawiedliwość czy wendetta?

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Wielkie odkrycie lewicy

Że wojny są pod lobby korporacji. Oh My God, cóż za rewelacja! Rozwiązanie lewicy? Zwiększyć państowwy interwencjonizm... który jest pod lobby korporacji... Czysty geniusz!!! Gratulacje! Wygraliście zestaw sado-macho produkcji ZSRR!

autor: jliber, data nadania: 2010-11-09 21:15:27, suma postów tego autora: 4329

Od pierwszych godzin nie miałem watpliwości,

że chodzi o ropę. Zapamiętałem tez Lisa, który z satysfakcją relacjonował niszczenie Iraku. Od tamtej pory, choć wiele nagród otrzymuje, uznaniem go nie darzę. Traktuję go jak narzędzie pozbawione możliwości samodzielnego myślenia. A sądy irackie tyle mają związku ze sprawiedliwością, co w Lis z prawdą. Zresztą nie tylko on, bo wówczas wielu Polaków zasłużyło się amerykańskim kłamstwom. A złoża, mimo to, jak nie było, tak nie ma. Jest za to nieodwracalny niesmak. I to wszystko.

autor: steff, data nadania: 2010-11-10 12:36:06, suma postów tego autora: 6626

Stare znane

prawdy na temat funkcjonowania tego aparatu od wewnętrznej strony znajdują tu potwierdzenie. To oczywiste że wszelka siła inwazyjna musi po prostu wiązać się z jedną z zastanych frakcji [w tym wypadku ci fundamentaliści Iraccy konkretni] by zwalczać innych. Już nie będę nawet nawiązywał do całkowitych oczywistości iż ani wojna mesjanistyczna NIE istnieje a wiara w nią to wiara w autentyzm religijny [FUNKCYJNY PRZECIEŻ] wypraw krzyżowych, ani też nie istnieją kraje trzeciego świata które zagrażałyby Zachodowi [jak Korea, Irak itd...] w inny sposób niż ekonomicznie w przyszłości, a o to toczy się walka.

autor: Giskard, data nadania: 2010-11-10 12:51:46, suma postów tego autora: 303

jliber

twój zestaw sado-maso to "genialne myśli" przewodniczącego JKM.

Aziz stał się ofiarą państwowego linczu za zgodą imperialistów jankeskich i brytolskich. A o co ta wojna była o rope dla przyjaciół Busha w wielkich korporacji

autor: polak17, data nadania: 2010-11-10 15:19:17, suma postów tego autora: 1323

polak17

Jeżeli zbieżność poglądów z JKM ma mnie dyskredytować to Twoje dobre samopoczucie może zmniejszyć świadomość choćby że New Deal wprowadzali twoi lewaccy koledzy z USA na podstawie rozwiązań socjalistów narodowych Hitlera i Mussoliniego, czyli nacjonalizacja i/lub kartelizacja przemysłu, centralne ustalanie cen, roboty publiczne itd.

autor: jliber, data nadania: 2010-11-10 16:14:29, suma postów tego autora: 4329

jlber

A SLD to "socjaliści marksistowscy" pewnie? ;-)

autor: Andrzej Kotarski, data nadania: 2010-11-10 17:05:20, suma postów tego autora: 1212

jliber

rozbawiłeś mnie tymi bzdetami.Od lat ultrasi powtarzają te same farmazony !!

autor: polak17, data nadania: 2010-11-10 18:03:58, suma postów tego autora: 1323

steff

"Zapamiętałem tez Lisa, który z satysfakcją relacjonował niszczenie Iraku."

Też to zapamietałam, do tej pory nie moge tego wyrzucic z pamięci, ten reality szoł z rozpoczęcia wojny był naprawdę wstrząsajacy, Czemu nie wyłączyłam nie wiem, tak mnie jakoś sparalizowało i patrzyłam tylko. Nawet rozpłakać sie nie dałam rady. I tak niestety ten motyw mi sie przylepił do pamięci- płonący budynek i komentrz na żywo. Koszmar, i zawsze jak tego lisa słyszę to mi to staje przed oczami. Nie to żebym w ogóle mniała zamiar za wczesniejsze czy późniejsze dokonania darzyć lisa szacunkiem, taka myśl mi do głowy nie przyszła, ale to też zapamietałam.

autor: yona, data nadania: 2010-11-10 18:10:49, suma postów tego autora: 1517

yona

Czytając twój post pytałem sam siebie: dlaczego reagowaliśmy tak samo i dlaczego zapamiętaliśmy to samo. I po namyśle doszedłem do wniosku, że sprawiła to nasza lewicowość, która wyróżnia się przede wszystkim tym, że nakazuje nam stawać zawsze po stronie słabszych. A tak właśnie było w przypadku Iraku: wielki słoń deptał mrówkę, czym sprawiał satysfakcję różnym lisom z upodobaniem karmiącymi się szczątkami miażdżonych ofiar. Jako lewicowcy nigdy nie pożywiamy się krzywdą innych. Dlatego zapamiętaliśmy Lisa i - jak myślę - nie tylko jego.

Cieszę się, że mogę się tym doznaniem z tobą podzielić.

autor: steff, data nadania: 2010-11-10 21:04:08, suma postów tego autora: 6626

polak17

Nie wątpię że bawisz się świetnie, szkoda tylko że twoja zabawa polega na doprowadzaniu klasy robotniczej do zwierzęcej nędzy.

autor: jliber, data nadania: 2010-11-10 21:43:51, suma postów tego autora: 4329

Andrzej Kotarski

Gdzie to wyczytałeś?

autor: jliber, data nadania: 2010-11-10 21:44:38, suma postów tego autora: 4329

jliberasto

Pisałeś wielokrotnie o SLD jako "socjalistach marksistowskich", a o innych, jako "socjalistach narodowych lub pobożnych". Tak określałeś członków tej partii właśnie na tym portalu.

autor: Andrzej Kotarski, data nadania: 2010-11-11 13:50:34, suma postów tego autora: 1212

Andrzej Kotarski

W dzisiejszych czasach gdy już prawie nie ma socjalistów z jajami SLD rzeczywiście kwalifikuje się jako socjalizm marksistowski a PiS jako socjalizm narodowy (a PO jako liberalizm, ehhhh). Zasadniczy kierunek się zgadza. Trzeba obniżyć poprzeczkę skoro nie ma lepszych liczących się kandydatów.

autor: jliber, data nadania: 2010-11-11 14:45:10, suma postów tego autora: 4329

Dodaj komentarz