Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Kandydat SLD na prezydenta Kielc: Geje i lesbijki powinni się leczyć

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

prawica

Przecież nie od dzisiaj wiadomo, że SLD to partia złożona z koniunkturalistów i prawicowców, a jedyne co w niej lewicowe to nazwa. Przykre, że wciąż tyle osób nabiera się na to :(

autor: Relek, data nadania: 2010-11-09 22:17:14, suma postów tego autora: 123

...

Moze i gada glupoty ale ma do tego prawo i nikomu nic do tego.

autor: Marek, data nadania: 2010-11-09 22:21:23, suma postów tego autora: 1715

,,nawet ksiądz obecny na sali był zniesmaczony''

Szkoda że ten ksiądz nie kandyduje do samorządu;)

autor: Postsocjalista, data nadania: 2010-11-09 22:25:12, suma postów tego autora: 1953

i do tego myśliwy,

cóż więcej dodać, stosunek do zwierząt też wiele mówi o człowieku...

autor: o., data nadania: 2010-11-09 22:32:24, suma postów tego autora: 78

Koza z kozą to robi

Sam widziałem, widziałem też jak pies kota brał, jak krowa na krowę skakała, jak byki się do siebie dobierały.
Jakby facet na wsi mieszkał to by wiedział.

A w ogóle o co afera. SLD to produkt wyborczy, trudno się spodziewać po nich poglądów,a jeśli facet zaczyna ni stąd ni z owąd w kampanii samorządowej pierdolić o seksualnych preferencjach to ma jakiś problem.

autor: red spider 666, data nadania: 2010-11-09 22:34:02, suma postów tego autora: 1549

...

Oczywiście, pan Gierada ma prawo nie odczuwać sympatii czy być krytycznym wobec środowiska gejów, jednak stwierdzenia, że homo to choroba i porównania do kóz są wysoce kontrowersyjne w ustach lekarza oraz kandydata SLD (gdzie ten zapowiadany "zwrot na lewo" a la Zapatero?, chyba tylko na konferencjach w Warszawie). Z takimi komentarzami bliżej mu do Wojciecha Wierzejskiego czy Radosława Pardy z LPR, niż do tej oficjalnej linii programowej SLD.

autor: wloczykijas, data nadania: 2010-11-09 22:38:07, suma postów tego autora: 985

RS

(To miała być odpowiedź na pytanie z sali.)

autor: wloczykijas, data nadania: 2010-11-09 22:39:48, suma postów tego autora: 985

Myśliwy, gejożerca, obskurant

Rzeczywiście doskonały kandydat lewicowej partii. Polska polityka powinna nosić imię Sławomira Mrożka. Albo chociaż Monty Pythona.
A może zwierzak jeden z drugim chciałby sobie trochę "pogejować", ale sztucer dzielnego doktor-myśliwego w porę dokonuje interwencji moralnej?
Warto by przy okazji zapytać pana doktora, czy aby nie jest też przeciwny szczepieniom - wszak zwierzęta z własnej woli też się nie szczepią. I czy w gieradowskim szpitalu schorzenia leczy się lekami, czy może tradycyjną metodą "do pieca i trzy zdrowaśki". W kontekście poziomu intelektualnego Kandydata nie jest to chyba wątpliwość absurdalna.
Jest taka wybitna powieść A. Burgessa pt. "Doktorze, lecz się sam"...
Swoją drogą z SLD naprawdę musi być marnie, skoro rozpaczliwa przedwyborcza łapanka umieszcza w lewicowej sieci zawodników typu żenujący klerykał Majchrowski bądź indywiduum opisane powyżej.

autor: xionc_fil, data nadania: 2010-11-09 22:56:04, suma postów tego autora: 63

to jest oburzające

co tym kutasom zależy, co kto w łóżku robi!?
pieprzone zboczeńce i podglądacze!

mam kolegów gejów i koleżanki lesbijki; dla mnie ważne jest to; że są porządnymi ludźmi; mam kumpla geja.... jest piekarzem; regularnie przynosi mi bułeczki w nocy; i jest bardzo miły....

i takie słowa padły od członka SLD.... dość; to powiem krótko: nienawidzę SLD... wypieprzać! won! wynocha!

SLD!
Jesteście gównem a nie lewicą!
Gównem!

Macie tyle wspólnego z lewicą, co ja z katolictwem!

bez pozdrowień
ab

autor: abangel666, data nadania: 2010-11-09 23:11:27, suma postów tego autora: 411

Homophobia is so gay!

http://internacjonalista.pl/wyzwolenie-pogladow/orientacje-seksualne/901-pawe-micha-bartolik-homophobia-is-so-gay.html

autor: PMB, data nadania: 2010-11-09 23:15:46, suma postów tego autora: 1628

Czy w szpitalu Gierady

dysponuja pletyzmografem praciowym? I czy podlacza pod to urzadzenie dyrektora (p. link)?

autor: PMB, data nadania: 2010-11-09 23:23:04, suma postów tego autora: 1628

To że gość jest z łapanki

a SLD narzuciło mu odgórnie program w który nie wierzy mogę jeszcze zrozumieć, ale żeby lekarz miał takie zacofane poglądy to już skandal. Akurat większość lekarzy jest gay friendly. SLD to jedna wielka fikcja i zlepek przypadkowych ludzi.

Za to u mnie w Rzeszowie jest Ferenc który jest z SLD i zawsze wygrywa bo jest świetnym gospodarzem miasta i generalnie olewa SLDowskie gierki, nawet kiedyś był skandal bo nie poparł kandydatki SLD tylko z PO. I miał rację bo to niezła idiotka była, akurat znam jej rodzinę. Ferenc to taki rzeszowski Majchrowski tez z gigantycznym poparciem, tym cenniejszym ze w środku zagłębia katoli.

autor: Wielki Czarny Ojciec Demokracji, data nadania: 2010-11-09 23:29:26, suma postów tego autora: 316

...

PMB a jak wyglądają prawa LGBTQ pod rządami Hamasu?

autor: Marek, data nadania: 2010-11-09 23:31:38, suma postów tego autora: 1715

Marek,

Co to ma do rzeczy? Najwyrazniej zamierzasz uruchomic tu jakis mechanizm licytacji. Jesli jednak tak - tez mam pytanko. Dlaczego sekretarz generalny Ludowego Frontu Wyzwolenia Palestyny Ahmad Saadat - chyba pierwszy palestynski lider, ktory opowiedzial sie publicznie m.in. przeciwko dyskryminacji ze wzgledu na orientacje seksualna - znajduje sie w izraelskim wiezieniu i od ponad 500 dni pozostaje w niemal calkowitym odosobnieniu?

autor: PMB, data nadania: 2010-11-09 23:45:59, suma postów tego autora: 1628

hehe... dobre sobie czyli fasadowość polskiej polityki nie jedno ma oblicze...

Ciekawe czy Michał Braun, kandydat Platformy Obywatelskiej do Rady Miasta Kielce, czuł się oburzony, gdy wspierający go podczas tej kampanii wyborczej - prezydent Bronisław Komorowski określił mianem kaszalotów Dunki służące w marynarce królewskiej, a inny kolega partyjny - Stefan Niesiołowski - wyzwał od idiotów i debili - wszelkich krytyków instytucji kościoła katolickiego w Polsce.

P.S.
SLD w Kielcach posiada takie a nie inne zasoby kadrowe. Zasoby różnej maści karierowiczów i pozerów. Jan Gierada swego czasu odszedł z SLD - na chwilę wstępując do PSL - by niedługo potem powrócić do tej partii, gdy wrócił też Leszek Miller.
"Obyczajówka" może się oburzać, ale ludzie z SLD już "tacy są".

autor: Andrzej Kotarski, data nadania: 2010-11-10 00:08:35, suma postów tego autora: 1212

Kim jest Michal Braun

nie wiedzialem. Przyznac musze - o wiele ciekawsze niz dziwne didaskalia o Hamasie. Temat na dyskusje o kondycji polskich NGO'sow - i samej koncepcji NGO'sow w ogole...

autor: PMB, data nadania: 2010-11-10 00:11:39, suma postów tego autora: 1628

...

SLD to "Sojusz Lewicy Duszpasterskiej" - http://wolnemedia.net/polityka/sojusz-lewicy-duszpasterskiej/ .

I nie chodzi nawet o tę jedną wypowiedź, ale o wieloletnią - bardziej aksamitną, ale równie "konserwatywną" - politykę tej partii.

autor: wloczykijas, data nadania: 2010-11-10 07:13:36, suma postów tego autora: 985

och czepiasz się PMB...

...przecież z badań wynika, że tylko 1/3 członków SLD uważa, że homoseksualizm jest sprzeczny z naturą...1/2 chce przywrócenia kary śmierci; 1/2 członków partii uważa, że szkoła ma uczyć przede wszystkim dyscypliny, a nie myślenia, last but not least: 3/4 członków $LD CHODZI DO KOŚCIOŁA...

Czy wypowiedź pana kandydata może dziwić? Nie.

autor: rote_fahne, data nadania: 2010-11-10 09:41:09, suma postów tego autora: 1805

Już kiedyś pytałem ale spytam jeszcze raz

Dlaczego na lewica.pl nie wolno dyskutować o kwestii gejowskiej, podczas gdy spokojnie przechodzą posty antysemickie, inne rasistowskie, skrajnie liberalne czy wręcz będące objawem paranoi czy też jej udawania (ABCD na przykład).

autor: west, data nadania: 2010-11-10 10:17:07, suma postów tego autora: 6717

west,

chyba pytasz o swoje posty, bo bardziej skrajnie liberalnych poglądów niż twoje nie ma.
Jestem skądinąd za pełną wolnością słowa dla twoich wypowiedzi.

autor: ABCD, data nadania: 2010-11-10 11:14:06, suma postów tego autora: 20871

Inkryminowanego

działacza SLD nie warto może usprawiedliwiać, ale trzeba go zrozumieć.
Chłopina, jak cała jego partia, otworzył się na lewicę ideową. Naczytał się Badiou i Zizka. Od tego ostatniego dowiedział się, że nadszedł czas, żeby pojechać na wieś i czytać Hegla.
Tymczasem Hegel z początku potrafi być trudny. Osobliwie w partiach odnoszących się do "logiki istoty".
Nic, tylko nieszczęśnik z SLD sforsował sobie komórki mózgowe. Nastąpiło krótkie spięcie i... efekt jest, jaki jest.
Jaka stąd lekcja dla partii, której kandydatów (szczególnie Wojciecha Olejniczaka) popierają zasłużone struktury ideowej lewicy opiniotwórczej?
Więcej konkretu lokalnego! Mniej Hegla!

autor: ABCD, data nadania: 2010-11-10 11:25:47, suma postów tego autora: 20871

Rozpłodowiec.

Nasienia nie chce marnować na igraszki. SLD jest za a nawet przeciw.

autor: steff, data nadania: 2010-11-10 11:34:44, suma postów tego autora: 6626

.

A może facet wyczuł pewne zapotrzebowanie na takie poglądy i po prostu wyszedł im naprzeciw.

autor: Bury, data nadania: 2010-11-10 12:26:16, suma postów tego autora: 5751

zawsze znajdzie się pod takimi newsami ktoś kto będzie bronił wolności słowa kandydatów, która tłamszona jest przez partie i polityczną poprawność

zawsze zapominają że partia ma program, który kandydując rzekomo obiecują swoim wyborcom realizować na przykład przez stosowanie go w szczególnych przypadkach, głosząc poglądy z linią partii sprzeczne sami wykreślają się z grona jej kandydatów

autor: nikyty, data nadania: 2010-11-10 13:14:20, suma postów tego autora: 3572

No proszę, moje pytanie przeszło a moje wcześniejsze posty - nie

Tym bardziej jest ono aktualne.

autor: west, data nadania: 2010-11-10 13:52:10, suma postów tego autora: 6717

Jeżeli leczą nas lekarze o takich poglądach i wiedzy to ratuj się

kto może.

autor: zygmunt, data nadania: 2010-11-10 14:13:25, suma postów tego autora: 364

.

"nie chciałbym mieszkać w mieście, którego prezydent ma tak radykalne poglądy" - oświadczył Pan Braun.

Hm, to może niech Pan Braun wyprowadzi się z Kielc? Dla dobra zarówno ogółu, jak i - co wynika z jego wypowiedzi - swego własnego, skoro nie podoba mu się RADYKALIZM (mniejsza w tym przypadku jaki).

autor: Bury, data nadania: 2010-11-10 17:14:58, suma postów tego autora: 5751

Kilka lat temu firma ankietowa...

zrobiła na zlecenie władz centralnych SLD badanie preferencji światopoglądowych członków tej partii. Wyszło, że działacze SLD są w większości osobami o konserwatywnym światopoglądzie.

autor: Paweł Kończyk, data nadania: 2010-11-11 08:39:40, suma postów tego autora: 2157

Kwestia do namysłu

Zastanawiam się dlaczego "Pan Braun" jest przedstawiany jako prezes Centrum Wolontariatu, a nie np. jako członek ugrupowania politycznego - Platformy Obywatelskiej. Ciekawe też jakie według "Pana Brauna" "zachowania radykalnie polityczne" są niewskazane.

autor: Andrzej Kotarski, data nadania: 2010-11-11 12:17:15, suma postów tego autora: 1212

Gierada nie jest lekarzem!

Proszę Państwa.

Muszę Państwa poinformować, że Pan Gierada nie jest lekarzem tylko inżynierem budownictwa lądowego. Jest on znany z chamstwa i pomiatania ludźmi. Nie słyszałem jednej pozytywnej opinii o tym człowieku. To że kandyduje z ramienia SLD jest dla wszystkich niewytłumaczalne. Prawdopodobnie decyzja o wystawieniu jego kandydatury na prezydenta Kielc była podyktowana jego stanowiskiem dyrektora szpitala. Rozumiecie Państwo; dyrektor, szpital, prestiż. Zarząd SLD w ostatniej chwili zrezygnował z kandydatury Pana Roberta Siejki - prawdziwego człowieka lewicy z krwi i kości, czyniąc Panu Robertowi wielka krzywdę. Jednak musiał on ustąpić, oczywiście z przyczyn politycznych.

Gierada odszedł nie tak dawno z SLD w atmosferze skandalu pisząc do gazet paszkwile na partię. Oczywiście będąc człowiekiem bez honoru powrócił kandydując na stanowisko prezydenta Kielc.

Jestem młodym członkiem kieleckiego SLD i muszę powiedzieć, że jestem oburzony jego wypowiedzią, chociaż nie zaskoczony. Powiedział to co myślał. Mam nadzieję, że po tym wszystkim kieleckie SLD skreśli tego czlowieka z listy. Uważam, że zwykły koczkodan byłby lepszym kandydatem niż ten farbowany wąsacz ala sarmata.

Jako członek kieleckiego SLD przepraszam za jego skandaliczną wypowiedź. Jestem tak samo w szoku jak i Wy.

autor: peterpol2468, data nadania: 2010-11-11 13:09:04, suma postów tego autora: 12

...

Petrpol - Ale "ktoś" go na te listy wystawił?

autor: wloczykijas, data nadania: 2010-11-11 15:01:44, suma postów tego autora: 985

A gdzie równość KONSTYTUCYJNA ?!!!

wg Konstytucji każdy ma prawo do wolności wypowiedzi, poglądu, a co za tym idzie do wolności seksualnej.

Ja też się brzydzę p...mi! I cieszy mnie ten głos na lewicy!

Dlaczego więc zwykli ludzie nie mogą tego jawnie głosić?
Bo co p...om wolno więcej?
A TO DLACZEGO?

autor: dzeus, data nadania: 2010-11-11 16:40:26, suma postów tego autora: 1046

dzeus

nie wiem czy to przeczytasz, skoro tak się mną brzydzisz, kandydaci są kandydatami partii - pisałem już wcześniej w tym wątku

autor: nikyty, data nadania: 2010-11-11 18:11:28, suma postów tego autora: 3572

dzeus cd

to ciekawe jest dla mnie jak działa takie obrzydzanie się - co cię właściwie we mnie obrzydza? gdybyśmy się spotkali w realu któregoś dnia - co by mnie tak wyróżniało że byś był taki obrzydzony?

autor: nikyty, data nadania: 2010-11-11 21:06:07, suma postów tego autora: 3572

errata

choc tym przypadkiem nie psycholog, a psychiatra powinien sie zajac ;). oczywiscie, nie jestem ani jednym, ani drugim, wiec gdybym byl to bym tak uczynil :). wolnosc dla czubkow, nie ma mowy!, czubkow trzeba leczyc :)

autor: dyzma_, data nadania: 2010-11-11 23:35:46, suma postów tego autora: 2960

Dodaj komentarz