Nisza poparła kanapę.
PPP
Glosujcie na liste nr 26 do Rady Warszawy. Startujemy tez samodzielnie do rad w gminie jabłonna - lista 31, Leszno - lista nr 25 i rady miasta Przasnysz- lista nr 25. http://wybory.racja.org.pl/mazowieckie.html
co racja to Racja.
Szkoda, że dopiero teraz przeczytałem tego newsa. Po pierwsze, przestańcie chrzanić o tych kanapach i niszach! Komu potrzebna taka nomenklatura? Chodzi o gest, który jest ważny dla wyborców ugrupowań na lewo od SLD. Gest dobrej woli. O ile czasem PPS zachowywało się jak rozkapryszone dziecko (jakby miało na tyle wysokie poparcie żeby mogło na to sobie pozwolić) o tyle tym razem oceniam ten gest jako bardzo cenny.
A co do Racji. Jak dowiedziałem się, że kandydują w Warszawie, naprawdę się ucieszyłem. Już od dawna nosiłem się z pomysłem żeby wstąpić do tej partii. Chciałem nawet pomóc w kampani... i co? i nic! nikt w siedzibie warszawskiej nie odbiera telefonu na tydzień przed wyborami! Przychodzę około godziny 15 w tygodniu, biuro puste! Myślałem nawet, że trafiłem pod zły adres, ale wszystko się zgadzało. Ludzie, mieszkający tam nie mieli pojęcia o czym mówię, żadnej kartki, tabliczki, najmniejszego plakatu wyborczego w oknie. Strona zawiera tylko informacje o kandydatach, strona jedynki na pierwszy okręg w Warszawie, taka jak byłą zawsze! na ulicach najmniejszego bodaj plakatu, choćby jednego w centrum - NIC! jednym słowem, jeżeli tej partii nie zależy na tym żeby wybrali kogokolwiek, mnie też na tym nie zależy. Zachęcam do głosowania na Zielonych 2004 z list Sojuszu. Poprawcie mnie, jak okaże się, że znaleźliście jakiś ślad działań partii. Wtedy "odszczekam" to, co powiedziałem. A nawet jak są jakieś, to jeżeli do mnie, człowieka, który interesuje się działaniami konsekwentnej lewicy nie dotarły to co dopiero myśleć o przeciętnym, szarym obywatelu, który o antyklerykalizmie dowiedział się od Palikota... Szkoda.
W celu kontaktu proszę napisać e-maila na adres poczta[at]racja.org.pl albo zadzwonić do przewodniczącej partii, tel. jest podany na stronie.
To nie jest tylko odpowiedź dla AR ale dla wszystkich osób zainteresowanych RACJA PL. W RACJI nie bije sie piany. Wydrukowalismy ulotki, czesc rozchodzi sie poczta ale bardzo duza czesc rozdajemy sami. Czesto bezposrednio do rak potencjalnego wyborcy. Korzystamy z tego ze otrzymalismy kilka tysiecy egz. promocyjnych FiM i do tego tygodnika wkladamy nasze ulotki samorzadowe jak i ulotki informujace o partii. Takie sprawy jak informacja do mediow o starcie KW RACJA PL to rutyna i nie bede sie rozwodzil. Trwa akcja mailingowa do naszych sympatykow z prosba o informowanie ich znajomych o naszym starcie. Na ulotkach sa telefony i maile. Jezeli ktos chce przyjechac po kolejna porcja ulotek to sie zdzwaniamy. Teraz przewodniczaca partii jest Teresa Jakubowska a ja wiceprzewodniczacym i mamy inny styl działania.Nie siedzimy w biurze i nie bzdzimy politycznie. Pracujemy.
Dodam, ze w Faktach i Mitach ukazuja sie co tydzien dokładne informacje o kandydatach RACJI PL. Ba , informacja ukaze sie równiez jutro w Gazecie Stolecznej(GW).
A jak ktos chce sie skontaktowac z dzialaczami partii to sa kontakty na stronie głównej RACJI PL i na stronie mazowieckiej RACJI PL.Ja na swoim blogu, ktory jest na glownej stronie RACJI PL podaje maila i telefon. Nie mowiac juz o Przewodniczacej Teresie Jakubowskiej. Jest rowniez Sekretarz Generalny Asia Gajda. Nam nie sa potrzebni BEZRADNI członkowie. Na Mazowszu stawiamy na samodzielnośc.
Musze jeszcze dodac do wyjasnien Krzysztofa, ze nie stac nas na utrzymywanie ciagle funkcjonujacego biura z sekretarka (w przeciwienstwie do partii parlamentarnych).
Co do szyldu na budynku i na drzwiach, to bywamy niestety przedmiotem agresji, byly one niszczone, a nie mozemy narażac na takie incydenty wlasciciela lokalu, ktory wynajmujemy. Dlatego liczymy glownie na kontakty telefoniczne i internetowe.