Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Warszawski PPS popiera RACJĘ PL

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

...

Nisza poparła kanapę.

autor: Marek, data nadania: 2010-11-17 20:45:34, suma postów tego autora: 1715

Szkoda że nie poprą

PPP

autor: Antyliberał, data nadania: 2010-11-17 20:57:53, suma postów tego autora: 1302

Głosujcie na RACJĘ PL

Glosujcie na liste nr 26 do Rady Warszawy. Startujemy tez samodzielnie do rad w gminie jabłonna - lista 31, Leszno - lista nr 25 i rady miasta Przasnysz- lista nr 25. http://wybory.racja.org.pl/mazowieckie.html

autor: Krzysztof Mróź, data nadania: 2010-11-17 21:39:14, suma postów tego autora: 569

no bo

co racja to Racja.

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2010-11-17 21:54:00, suma postów tego autora: 6205

Zawiedziony.

Szkoda, że dopiero teraz przeczytałem tego newsa. Po pierwsze, przestańcie chrzanić o tych kanapach i niszach! Komu potrzebna taka nomenklatura? Chodzi o gest, który jest ważny dla wyborców ugrupowań na lewo od SLD. Gest dobrej woli. O ile czasem PPS zachowywało się jak rozkapryszone dziecko (jakby miało na tyle wysokie poparcie żeby mogło na to sobie pozwolić) o tyle tym razem oceniam ten gest jako bardzo cenny.
A co do Racji. Jak dowiedziałem się, że kandydują w Warszawie, naprawdę się ucieszyłem. Już od dawna nosiłem się z pomysłem żeby wstąpić do tej partii. Chciałem nawet pomóc w kampani... i co? i nic! nikt w siedzibie warszawskiej nie odbiera telefonu na tydzień przed wyborami! Przychodzę około godziny 15 w tygodniu, biuro puste! Myślałem nawet, że trafiłem pod zły adres, ale wszystko się zgadzało. Ludzie, mieszkający tam nie mieli pojęcia o czym mówię, żadnej kartki, tabliczki, najmniejszego plakatu wyborczego w oknie. Strona zawiera tylko informacje o kandydatach, strona jedynki na pierwszy okręg w Warszawie, taka jak byłą zawsze! na ulicach najmniejszego bodaj plakatu, choćby jednego w centrum - NIC! jednym słowem, jeżeli tej partii nie zależy na tym żeby wybrali kogokolwiek, mnie też na tym nie zależy. Zachęcam do głosowania na Zielonych 2004 z list Sojuszu. Poprawcie mnie, jak okaże się, że znaleźliście jakiś ślad działań partii. Wtedy "odszczekam" to, co powiedziałem. A nawet jak są jakieś, to jeżeli do mnie, człowieka, który interesuje się działaniami konsekwentnej lewicy nie dotarły to co dopiero myśleć o przeciętnym, szarym obywatelu, który o antyklerykalizmie dowiedział się od Palikota... Szkoda.

autor: Ar, data nadania: 2010-11-18 08:50:55, suma postów tego autora: 79

biuro

W celu kontaktu proszę napisać e-maila na adres poczta[at]racja.org.pl albo zadzwonić do przewodniczącej partii, tel. jest podany na stronie.

autor: Roger, data nadania: 2010-11-18 11:11:53, suma postów tego autora: 514

RACJA PL działa inaczej

To nie jest tylko odpowiedź dla AR ale dla wszystkich osób zainteresowanych RACJA PL. W RACJI nie bije sie piany. Wydrukowalismy ulotki, czesc rozchodzi sie poczta ale bardzo duza czesc rozdajemy sami. Czesto bezposrednio do rak potencjalnego wyborcy. Korzystamy z tego ze otrzymalismy kilka tysiecy egz. promocyjnych FiM i do tego tygodnika wkladamy nasze ulotki samorzadowe jak i ulotki informujace o partii. Takie sprawy jak informacja do mediow o starcie KW RACJA PL to rutyna i nie bede sie rozwodzil. Trwa akcja mailingowa do naszych sympatykow z prosba o informowanie ich znajomych o naszym starcie. Na ulotkach sa telefony i maile. Jezeli ktos chce przyjechac po kolejna porcja ulotek to sie zdzwaniamy. Teraz przewodniczaca partii jest Teresa Jakubowska a ja wiceprzewodniczacym i mamy inny styl działania.Nie siedzimy w biurze i nie bzdzimy politycznie. Pracujemy.

autor: Krzysztof Mróź, data nadania: 2010-11-18 20:12:22, suma postów tego autora: 569

Uzupełnienie_RACJA PL działa inaczej

Dodam, ze w Faktach i Mitach ukazuja sie co tydzien dokładne informacje o kandydatach RACJI PL. Ba , informacja ukaze sie równiez jutro w Gazecie Stolecznej(GW).
A jak ktos chce sie skontaktowac z dzialaczami partii to sa kontakty na stronie głównej RACJI PL i na stronie mazowieckiej RACJI PL.Ja na swoim blogu, ktory jest na glownej stronie RACJI PL podaje maila i telefon. Nie mowiac juz o Przewodniczacej Teresie Jakubowskiej. Jest rowniez Sekretarz Generalny Asia Gajda. Nam nie sa potrzebni BEZRADNI członkowie. Na Mazowszu stawiamy na samodzielnośc.

autor: Krzysztof Mróź, data nadania: 2010-11-18 20:35:53, suma postów tego autora: 569

RACJA - kontakt

Musze jeszcze dodac do wyjasnien Krzysztofa, ze nie stac nas na utrzymywanie ciagle funkcjonujacego biura z sekretarka (w przeciwienstwie do partii parlamentarnych).
Co do szyldu na budynku i na drzwiach, to bywamy niestety przedmiotem agresji, byly one niszczone, a nie mozemy narażac na takie incydenty wlasciciela lokalu, ktory wynajmujemy. Dlatego liczymy glownie na kontakty telefoniczne i internetowe.

autor: Teresa Jakubowska, data nadania: 2010-11-19 13:45:52, suma postów tego autora: 62

Dodaj komentarz