Ale netto czy brutto :)
że za takie potworne złodziejstwo nie idą do więzienia? A pewnie idą za zabranie komuś kruszyny chleba. Jak to nazwać? Kapitalistycznym rajem?
Autor zapomniał przeliczyć wartości wypłat wg siły nabywczej.
za każdym razem wyskakujesz z brakiem wiedzy, no za każdym, to przecież niewiarygodne jest ilu rzeczy jedna osoba może nie wiedzieć a jeszcze pouczać w przeświadczeniu głoszenia prawdy....
gdybyś zainteresował się choć trochę tematem pod którym napisałeś komentarz, wiedziałbyś że płace wypłacane robotnikom w specjalnych strefach ekonomicznych od meksyku po filipiny nie wystarczą na pokrycie podstawowych potrzeb
Wybacz bezpośredniość, nie chodzi mi tu bynajmniej o Twój zasób wiedzy, tylko o umiejętność czytania prostych tekstów ze zrozumieniem. Co jest dla Ciebie niejasne w moim poście albo z czym się nie zgadzasz?
ja mogę całe analizy napisać o twoich postach, rozwodzić się nad twoim punktem widzenia i sposobem rozumowania, który z nich wynika, tylko po co?
lewica zdobyłaby na wiarygodności przez podanie siły nabywczej? ty sam siebie czytasz i rozumiesz to co piszesz?
przecinki też prawidłowo mają być postawione?
zawsze???
"Dobry przykład tego dlaczego lewica jest mało wiarygodna
Autor zapomniał przeliczyć wartości wypłat wg siły nabywczej".
To dlaczego tak bardzo przejmujesz sie publikacjami na lewicy?
Gdy poczytam wyborczą, argumenty i tezy są postawione w sposób przekonujący niezależnie od poglądów (mówię nie o ich istocie, lecz formie), a tu często odnoszę wrażenie, jakby autorzy artykułów mieli wrażenie, iż wygłaszają oczywiste oczywistości i nie trzeba się starać o to, by kogokolwiek przekonać. Przecież na tym rola lewicowych publikacji powinna polegać - przekonywać, lub siać wątpliwości w tych nieświadomych pewnych zjawisk, a nie tylko utwierdzać w wierze samych siebie.
P.S. Posty Westa są często pouczające pod tym względem, jak również reakcja na nie.