Uduchowiony Ksiądz.
Cóż, kościoły są tylko zbiorowiskiem pożytecznych idiotów realizujących interesy kapitału.
polecam tez ten link:
http://www.youtube.com/watch?v=11kOO7n6xBc
oto cały Kruczkowski
$LD po raz kolejny wykazał się prawidłowym instynktem klasowym... i poprał swoich: PO. Brawo!
Ale czego oczekiwać od partii, gdzie ponad połowa członków chce podatku liniowego, kary śmierci i zakazu aborcji, gdzie ponad 1/3 chodzi regularnie do kościoła? Czego oczekiwać od partii, która poparła wysłanie wojska na imperialną wojnę i wstąpienie do NATO?
Ciągnie swój do swego. $LD - PO - jedna klika.
Dajcie sobie na wstrzymanie i odczepcie się od dobrodzieja! Gdyby nie kościół katolicki to dziś byłaby tu Rosja albo Niemcy!
Kk jako instytucja podległa władcom Watykanu zawsze realizował własne cele polityczne bardzo często całkowicie rozbieżne niż interes naszego klęczącego kraiku. Nie deprecjonuje tu oczywiście patriotyzmu wielu księży, mówie o kościele jako schierarchizowanej instytucji kierowanej za granicą. Wielki opór Kk przeciw komunie wiązał się raczej z utraconym majątkiem, przez wieki gromadzonym na niedoli i wyzysku polskiego chłopa.
A kto uchronił nasz naród przed jego całkowitym zniknięciem w okresie zaborów?
Gdyby nie kościół katolicki dziś mówiłbyś po rosyjsku lub po niemiecku! Kiedy w całym kraju zaborcy rugowali język polski ze szkół i urzędów to tylko w kościele katolickim można jeszcze było usłyszeć mszę... po łacinie.
jestem ciekaw co w tego bedzie mial ten klechoslaw, 20h ziemi w centrum czy może dofinansowanie na remont dachu.Się nie dziwię,w polsce trzeba kombinować.
A jutro Kalifat Nadwiślański.
był zasłużony w walce o Polskę podczas zaborów,do tego stopnia że Kosćiuszko powiesił kilku biskupów za kolaborację z Rosją.A który to prymas 18 kwietnia 1889 w Częstochowie poświęcił pomnik Aleksandra ||.
Pobawiłbym się jeszcze w to trochę, ale czas mnie goni;-(.
Miałbym jeszcze sporo "argumentów" na obronę kościoła. I to takich miażdżących ;-)
Fajna zabawa i obowiązkowe ćwiczenie dla przyszłych polityków. Czyli nauczyć się obrony czegoś w co sami nie wierzymy. Widzę, że niektórych udało się nawet podpuścić, mimo mej reputacji;-). Niestety wybrałem zły moment, bo nie mam dziś czasu się dalej w to bawić ;-( ... a mój sarkazm z łaciną nie został nawet zauważony...