z komentarza generalnie trafna.
Dlaczego np. prezydent "Niedźwiedź" przyjeżdża z wizyta do B.Komorowskiego?
Bo jego zwierzchnikowi, W.W.Putinowi, potrzebny jest w Polsce "prezydent słaby i niekompetentny", którego można lekceważyć i wykorzystywać.
skomentuje w stylu,co też ci Ruscy wyprawiają z pogodą nad Polską, to na pewno spisek KGB,FSB,GRU,SPECNAZU.
Gdyby był prezio z PIS wszystko było by super, trzymał by z takimi mocarstwami jak Litwa,Gruzja i na pewno Rosja by się bała.
analiz imperializmu amerykańskiego warto wyciągać wnioski dla zrozumienia bardziej dla nas groźnego imperializmu rosyjskiego.
A sojusz państw niebedących mocarstwami - to jedna ze znanych i całkiem skutecZnych metod dla przeciwstawienia się mocarstwom imperialistycznych.
Ale, oczywiście, nostalgiczny ekstremista lewicowy, który "popiera" (ciekawe, jak bo na pewno nie czynem) sojusz Wenezueli z Boliwią czy Ekwadorem, będzie wyśmiewał stosowanie identycznej strategii przez Lecha Kaczyńskiego. Przywodcę znacznie odważniejszego i tworczego programowo niż stu Chavezów i Moralesów razem wziętych.
wszystkie mistyfikacje państw imperialistycznych ulegały tak szybkiemu zdemaskowaniu, jak bajka o winie załogi za katastrofę latającej trumny TU 154 (por. dzisiejsze awaryjne lądowanie gruchota tej marki).
Dowiadujemy się, że USA gardzą karzajową marionetką.
Ja głupi myślałem, że siły NATO w Afganistanie są z mandatu demokratycznego, na zaproszenie Narodu Afganskiego, a ich wycofanie to kwestia jednego referendum.
A czy w tym wikileaks jest coś u uprawach narkotyków i osobach z nimi zwiazanych? Czy tylko co jedna kuma mysli o drugiej kumie?
To nie jest nasza sprawa. Bardziej jednak martwi mnie nieuleczalna choroba ABCD. Okazuje się, że nienawiść czyni w człowieku większe spustoszenia niż rak. Niektóre przypadki są szczególnie uciążliwe nawet dla otocznia. Takie nieszczęście przydarzyło się właśnie ABCD. Starania o pomoc skazane są niestety na niepowodzenie. Szkoda, bo to bądź co bądź człowiek sporej inteligencji.
To żadne sensacje ani rewelacje. Mówią o tym, o czym wszyscy i tak od dawna już wiedzą. Niedyplomatyczny język za kulisami dyplomacji nie jest niczym zaskakującym... Zresztą nawet wysocy rangą urzędnicy przyznali, że dokumenty ujawnione przez WikiLeaks należą do tych najniższej rangi.
Do "ostrzejszych" wiadomości można zaliczyć te o szpiegowaniu funkcjonariuszy ONZ przez amerykańskie służby na zlecenie Hllary Clinton czy ukazanie Rosji, jako państwa mafijnego... Nie wiem, czy przy tym zestawieniu (USA - Rosja) lepiej nie wypadają jednak Stany. Może te raporty to odgórnie zlecone bicie piany, wywoływanie szumu informacyjnego, aby odwrócić uwagę od prawdziwych sensacji - jakich przecież nie brakuje? Kto tam wie.
Z ujawnionych dokumentów wynika, że Polska traktowana jest przez USA nie lepiej niż "rząd" Karzaja.
USA to największy terrorysta świata,szkoda że polska to jego osioł trojański
AFGANISTAN,POLSKA, SŁUŻALCZE REŻIMY CZY PO,PIS,PSL,SLD JEDEN SY. .
a w polsce obrona imperializmu usa