Fidelu, my też błagamy o pomoc, "służba" zdrowia w wolnej Polsce umiera. POLACY
http://www.therealcuba.com/PLACETAS%20PHARMACY.JPG
Tak działają prawdziwi rewolucjoniści. Dlatego są zwalczani przez krwiopijczy kapitał.
ilu obywateli Polski stara się o azyl na Kubie?
nie jestem tylko pewien czy władze Ekwadoru mają dość wojska żeby swoich obywateli do takiej kuracji przymusić.
Więc głód tak dobrze wpływa na sprawność fizyczną i psychiczną człowieka, że pomaga Kubańczykom bić rekordy długowieczności w dobrej kondycji? Zresztą wystarczy na nich popatrzeć, by im zazdrościć tężyzny fizycznej i radości życia. Gdzie nam do nich...
mój dziadek zył 92 lata, mimo że palił papierosy bez filtra jak smok.
W roku 1944 obiecał sobie, że przeżyje komunę i co powiedział, to zrobił.
Więc się nie dziw, że Kubańczycy długo żyją. Chcą zobaczyć punktualny autobus, sklep z towarem i dyktatora na procesie.
Z tego, co napisałeś o oczekiwaniach Kubańczyków wynika, że po ludzku należałoby im jednak życzyć, by jak najdłużej nie mieli punktualnych autobusów, sklepów z towarami i swego przywódcy na procesie, bo dzięki temu jeszcze bardziej bić będą rekordy długowieczności. A tobie przy tej okazji życzę, byś pobił pod tym względem długość życia swego dziadka i dokonywał wnikliwszych wpisów na tym forum.
wyobraź sobie, że trwałaby ona znacznie krócej... Więc sam widzisz czarno na białym, że KOMUNIE zawdzięczasz bardzo wiele.
"A ty, Ksantypo, wolałabyś, bym umarł z powodu SŁUSZNEGO WYROKU"? - rzekł Sokrates do żony swej, na jej lamenty z powodu niesprawiedliwego wyroku, wydanego na Sokratesa.
I tak to ma się sprawa Twojego dziadka i trwania KOMUNY.
jednym slowem twojego dziadka zabil kapitalizm :)
liczba przebadanych "294166" robi wrazenie.tym bardziej ze biedny kraik robil to w drugim biednym kraju.ciekawe ile przebadali z "usaid"?
Widać jak na dłoni, że komunizm nam szkodził. Na szczęście to przeszłość, o której możemy tylko rozmawiać tak samo jak nasi dziadowie/ojcowie rozprawiali jak żyło się przed wojną.
jliber o aptekach, to ja chętnie o embargu porozmawiam:)
west o głodzie chce pogadać, to ja chętnie o głodzie wśród biednych warstw państw kapitalistycznych posłucham
kreacjonisty nie przekonasz argumentami do ewolucjonizmu, sam musi się złudzęń pozbyć :)