głosow otrzymała frakcja hodżystowska?
Skąd wiesz że maja tam taką frakcję?
Co to za frakcja trockistowska? Z tego co wiem to trockiści sa we wszystkich platformach a zwłaszcza w platformie 2.
ile przydupasów Jarka jest z frakcji księży pedofili?
nawet jak na polskie warunki 6 tysięcy nie powala, a co dopiero na francuskie. To jest ta wielka i potężna NPA?
Owszem są, a o tej frakcji trockistowskiej jest tutaj: http://www.permanentrevolution.net/entry/3246
Spotkałem ich jak byłem w Paryżu, byli bardzo krytyczni wobec władz NPA twierdząc, że partia boi się określenia jej jako trockistowska czy marksistowska, a woli mówić po prostu o antykapitaliźmie (tak myślę, że to właśnie to środowisko, pewności nie mam). A ci działacze których poznałem pochodzi w dużym stopniu z krajów Ameryki Łacińskiej (Brazylia, Argentyna) i byli związani z różnymi międzynarodówkami.
Ktoś kiedykolwiek mówił coś o wielkiej i potężnej NPA? Bo ich wyniki wyborcze raczej nigdy do tego nie uprawniały, więc...
znasz jakiegoś Jarka?
Działa ktoś o takim imieniu w Hodżystowskim Ruchu Emancypacji Ekonomiczno-Obyczajowej?
Bo jeśli masz na myśli lidera PiS, to dla ciebie on się nazywa Pan Prezes albo - jeszcze lepiej - Premier Jarosław Kaczyński.
Głosowało 3 tysiące 550 osób - co oznacza tylko... ze tyle osób głosowało, bowiem każdy, kto wszedł na takie spotkania, mógł glosować, bez pokazywania partyjnej legitymacji.
Czy można było głosować korespondencyjnie - to we Francji jest dość popularny sposób - może i w tym wypadku był stosowany?
NPA - nachalnie tu reklamowana, nie ma we Francji praktycznie żadnego znaczenia politycznego. Nawet ugrupowania wywodzące się z dawnej Partii Komunistycznej ją wyprzedziły i liczebnie i organizacyjnie.
A nie-listonosz ze sporym majątkiem, udający listonosza (krótki czas przepracował na umowy na poczcie, żeby mieć dobre CV) to już absolutne kuriozum tego ruchu. Dziwnym trafem najbardziej jest reklamowany przez neoliberalne media, np. Wyborczą czy Politykę.
Fiasko projektu pluralistycznego, alterglobalistycznego i "antykapitalistycznego"...
Laskowik na przykład z listonosza zrobił się kabareciarzem. Besancenot szefem partii. Jakis listonosz wkrótce stnie się pewnie profesorem. Myślę, że czas na powstanie partii listonoszy, którzy będą dzwonić dwa razy.
Wszystko trzeba rozpatrywać, tak myslę, w odniesieniu do miejsca i czasu. NPA we Francji, gdzie społeczństwo jest nadal znacznie bardziej aktywne obywatelsko niz w Polsce, swoją liczebnoscią u siebie znaczy tyle samo co u nas NL, PPP, PPS itd.
To taka sama sekta.
różnice pomiędzy społeczeństwami przekładają się na różnice w liczebności partii, z faktu, że partia liczy 6tys luda nie znaczy że nic ona nie znaczy, ponieważ nie, każdy to ją popiera musi do niej wstąpić, żeby to wyrazić, może z nią współpracować przy poszczególnych projektach na miarę swoich możliwości
spadek liczebności to zupełnie inna sprawa i jest to problem do wyjaśnienia dla kierownictwa tej partii, nie dla nas
to co mnie sie najbardziej podoba w niej to wynik wyborów i frakcje biorące w tych wyborach udział - w polsce powstałoby z tego sześć zwalaczających się na śmierć i życie kanapek
O kurcze, nie wiedzialem dotychczas jak sie zwracac do ex-dygnitarzy panstwowych! To wina mojej edukacji, w domu uczono mnie ze nalezy mowic "ruki wierch"...
Tak naprawdę teraz się dopiero zacznie. Nie przypadkiem po ponad rocznym statusie obserwatora przy NPA swój akces do tej pluralistycznej organizacji w oficjalnym trybie zgłosiła była mniejszościowa frakcja Lutte Ouvriere.
Nie bójcie się, nie pójdziemy jej śladem - nie zamierzamy wokół siebie konsolidować popłuczyn po Polskiej Partii Pracy.
Pamiętaj - do Jarka per "pan". Ale do ABCD oficjalnie można "towarzysz".
Jego Wysokość, lub Najukochańszy Władco Ojcze Narodu.
Naprawdę ABCD ty tylko niestety zniechęcasz do tego co popierasz, a szkoda bo popierasz wcale nie taką złą rzecz w obecnych warunkach. Robisz to specjalnie, żeby to ośmieszyć, albo nieświadomie.
no właśnie, jak myślisz - czy członek PZPR, publicysta nomenklaturowo-bezpieczniackich pisemek zniechęca do PiSu celowo czy nieświadomie?
sadzę, że celowe, bo jest jednak mimo wszystko za mądry na nieświadomość.
Zobacz jak do PiSu zachęca Sumienie, efektywnie i z wyczuciem, jednocześnie mówiąc, że nie jest przeciwnikiem każdej lewicy, tylko tej pseudolewicy liberalno-ubecko-eseldowskiej.
jak długo Centrala będzie mu kazała obrzydzać nam PiS?
bo ja nie jestem zwolennikiem PiSu, ale przyznasz że w obecnej sytuacji to jest mniejsze zło w porównaniu z ultraprawicowymi peowcami.
A ABCD chyba rzeczywiście chce obrzydzić to mniejsze zło.
Pierwsze zdanie - pełna zgoda. Drugie - przecież dokładnie to samo piszę.
czyli zgoda.