Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

"The Guardian": Kłamca przyznaje się, ale nie przeprasza

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Ten news

nakazuje zachowywać większy dystans wobec rewelacji dysydentów kubańskich i północnokoreańskich...

autor: fancom, data nadania: 2011-02-16 10:33:54, suma postów tego autora: 1427

Dodałbym

do nich dysydentów białoruskich, szczególnie Angelikę Borys.

autor: cetes, data nadania: 2011-02-16 10:54:29, suma postów tego autora: 633

"Dysydenci"

Dysydenci chińscy też są niewiarygodni.

autor: mlm, data nadania: 2011-02-16 11:36:13, suma postów tego autora: 4284

ech

Kula w łeb tego "demokraty" - jedyny sprawiedliwy wyrok.

autor: rote_fahne, data nadania: 2011-02-16 11:57:09, suma postów tego autora: 1805

Kapitalizm coraz bardziej odsłania swą prawdziwą twarz

Fortuny Mubaraka i Ben Alego; poparcie dla pierwszego z nich udzielone przez Izrael i hipokryzja Obamy; przecieki w WikiLeaks dowodzące służalczości bubków z Autonomii Palestyńskiej; a teraz to. Bliski Wschód to nie od dziś kość w gardle kapitalizmu i imperializmu - a szczególnie w tym roku dzieje się, dzieje...

I światowy imperializm ma tam problemy z zainstalowaniem własnych "dysydentów"; choć ich prawdziwą twarz widać także gdzie indziej...
http://lewica.pl/index.php?id=23056

Są jeszcze frajerzy, wierzący w mowę-trawę dżingoistów-giełdziarzy o "wolnym świecie"? Z pewnością są. I na pohybel im!

autor: PMB, data nadania: 2011-02-16 12:27:34, suma postów tego autora: 1628

Takie sobie ble, ble, ble...

Znaleźli wygodny pretekst, by sięgnąć po ropę. Gdyby jej tam nie było, w tę opowieść, by nie uwierzyli albo przynajmniej dobrzy jej wiarygodność by sprawdzili. A teraz obrzydliwie usprawiedliwiają nią swoje zbrodnie. A ropę dalej ciągną a jej właściciele biedują. I oto cala wielkość złodziejskiej Ameryki...

autor: steff, data nadania: 2011-02-16 12:29:58, suma postów tego autora: 6626

Po co się przyznał?

Przecież powszechną tajemnicą poliszynela był fakt, że nie było żadnej broni biologicznej. Wiedzieli o tym doskonale wszyscy, z Białym Domem na czele. Do każdej wojny jest potrzebny pretekst, a czy prawdziwy to już prawdę mówiąc bez znaczenia.

autor: Crystiano, data nadania: 2011-02-16 12:44:37, suma postów tego autora: 1590

Imperializm kłamie, bo musi

Amerykanie dobrze wiedzieli, że Irak nie ma broni masowego rażenia, a raport Buttlera to propagandowy pretekst przeznaczony dla opinii międzynarodowej. To samo było z masowymi czystkami etniczymi w Kosowie, w których miało zginąć od kilkuset tysięcy do miliona Albańczyków.

autor: Bartek, data nadania: 2011-02-16 14:00:26, suma postów tego autora: 2550

Tak czy owak,

Irak ma wolne wybory, pluralizm i nieskrępowany kontakt z normalnym światem, a Saddama sąd skazał na smierć za 1 z chyba kilkudziesięciu postawionych mu zarzutów.

autor: ABCD, data nadania: 2011-02-16 14:27:52, suma postów tego autora: 20871

Po co się przyznał?

Bo kłamał.
Bo chciał upadku Saddama.
Bo wcale nie ruszyło go sumienie, ino imidż nieustający ma na uwadze... a osąd historii ma w rzyci... bo:
"Może miałem rację, może nie miałem. DALI MI TĘ SZANSĘ. Miałem szansę SFABRYKOWAĆ coś, żeby pozbyć się reżimu. Ja i moi synowie jesteśmy z tego DUMNI i dumni, że byliśmy powodem dania Irakowi MARGINESU DEMOKRACJI"

Ten "margines demokracji" jest szczególnie urzekający w świetle ostatnich wydarzeń bliskowschodnich.
.

autor: Hyjdla, data nadania: 2011-02-16 14:36:28, suma postów tego autora: 5956

dysydenci

polscy tez nie sa wiarygodni. A juz najbardziej prowadzone przez nich portale internetowe...

Temu pajacowi powinni sprawiedliwosc wymierzyc krewni tych, ktorzy przez jego "dobre checi" stracili w Iraku zycie. Trzymam kciuki.

autor: MJ, data nadania: 2011-02-16 15:18:50, suma postów tego autora: 1280

Ten Curveball na pewno doczeka sprawiedliwości

razem ze swoimi kurwebalowskimi synami.
Może by tak w powietrze wyleciał kawałek Niemiec... Kawalątek Karlrsruhe, zum beispiel, taki Irak poststabilizacyjny, na przykład... jeden milion Niemców udzielających azylu skurwysynowi... Fajnie byłoby... (_*_)

MJ... jeśli mówisz o "dysydentach polskich", to kogo masz na myśli?
.

autor: Hyjdla, data nadania: 2011-02-16 19:32:09, suma postów tego autora: 5956

Nie wiem czy tak fajnie Hyjdlo

pewnie większość z tego miliona Niemców, którzy mieliby zginąć, i tak byłaby z Turcji, Maroka, Iraku :P

autor: Crystiano, data nadania: 2011-02-16 20:45:28, suma postów tego autora: 1590

Tylko nie Karlsruhe, nadobna Hyjdlo!

Tam jest największe skupisko Polonii. Moi znajomkowie też w nim mieszkają.

autor: szczupak, data nadania: 2011-02-17 15:53:55, suma postów tego autora: 3747

Dodaj komentarz