Dobry temat, zwłaszcza w świetle alienacji lewicy wobec wydarzeń w Libii, która oderwała się od swej niezależności wobec establiszmentu i stała się jeno kompilatorem burżuazyjnych newsów.
chyba pomyłka.
Temat "alienacji" pasuje raczej do działu publicystyki historycznej, dokumentującej aberracje XX-wiecznego umysłu zniewolonego.
Znawcami "alienacji" byli szczególnie francuscy goszyści, którzy rano trzaskali artykuł, że Mao, Kim Ir Sen, Ho Chi Minh i Pol Pot w swoich rewolucyjnych państwach robotniczych znieśli wszelkie formy alienacji, a potem wpadali do salonu "renówki" i "cytrynki", żeby za honoraria z tych publikacji kupić sobie fury najnowszej marki.
teoretykiem marksistowskiej kategorii alienacji był przywódca proletariatu Albanii, Enver Hodża.
twierdzi, że zwykłych ludzi w Polsce nie interesuje zbrodnia smoleńska.
Sądzi równocześnie, że spopularyzuje swoje idde, reanimując przedpotopowy "dyskurs" o alienacji.
Świadczy to - moim zdaniem - o totalnym braku słuchu społecznego.
Taa... Jak zwykle, jak co dzień. Goszyści, leftyści, linkestyści i izquierdyści... No i koniecznie Hodża. Ech, Jacunia, Jacunia... ostra była impreza przed lustrem od rana, co?
Jacek to swój chłop! Odczepić mi się od niego! Gdyby nie jego komentarze, to deprecha zimowa, by mnie zjadła z butami... :-) A tak kuracja śmiechem zapewniona niemal codziennie i to za darmo!!! :):):)
jakieś szczątki chętnych do żałosnej "dyskusji" personalnej.
Natomiast chętnych do debatowania o alienacji jest tyleż samo, co w realu: ani dudu.
Myślę, że redakcja lewica.pl od lat tak mocno trenowała alienację, że ma teraz prawo, a nawet obowiązek, uczyć nowych lewicowców jak do takiego stanu się dochodzi.
ABCD dlaczego nie było Cie na tej dyskusji? Mieszkasz zdaję się gdzieś niedaleko.
"Najwybitniejszym
teoretykiem marksistowskiej kategorii alienacji był przywódca proletariatu Albanii, Enver Hodża."
To zaiste merytoryczna dyskusja.
nie należysz, Marku, do rewizjonistów, idących na pasku burżuazji i reakcji, którzy odcinają się od Envera Hodży?
było dyskutantów na tym spotkaniu?
47
czy około?