Rozumiem iż polscy "antyfaszyści" popierają oderwanie Śląska od Polski. Pogratulować.
Bo tamten news to jakiś niekompletny był. Był tylko o zwolennikach polskości Śląska (jakiś LOS) i o przeciwnikach (antyfaszystach). Brakowało w tym wszystkim faszysty. Dopiero teraz piszecie o tym Eichmanie z parabellum. To ja już łapię co się tam działo.
A może jakbyście odłozyli na chwilę sprawę przynależności państwowej Śląska i się zdjednoczyli, (ta Liga i te antyfaszysty) to byście razem dali radę temu faszyście?
Czasem warto spory odłożyć na bok i pomyśleć o tym co Was łączy nie dzieli. A Śląsk, to jak już faszyste załatwicie wspólnie, dopiero wtedy oderwiecie czy tam zatrzymacie.
że sam jestem antyfaszystą, ale Wy niestety kompromitujecie to o co w antyfaszyźmie chodzi.
Przekaz tego co tam się działo, czyli agresja antyfaszystów wobec tych co podkreslają polskość Śląska, nie znajdzie u nikogo uznania.
Maniek (przepraszam, ale czasem się od teraz bedziemy tu razem wypowiadać), tylko pokręcił głową i powiedział z niedowierzaniem - to ja tyle lat byłem faszystą i nic o tym nie wiedziałem?!
Dlaczego Kosowianie mają prawo a Ślązacy nie mają prawa utworzyć własnego państwa?
Nawet jeśli przyjmiemy, że mają prawo, to zwolennicy oderwania Śląska czy jakiejś jego autonomii, niewątpliwie są w mniejszości. Ale to się może zmienić... dzięki "antyfaszystom", którzy na szczęście pogonia każdego kto będzie twierdził, że Śląsk to Polska.
"A może jakbyście odłozyli na chwilę sprawę przynależności państwowej Śląska i się zdjednoczyli, (ta Liga i te antyfaszysty) to byście razem dali radę temu faszyście?
Czasem warto spory odłożyć na bok i pomyśleć o tym co Was łączy nie dzieli."
Ile ci płacą za agenturalną robotę, ty prowokatorze od siedmiu boleści?
No więc słuchaj niewypale i oportunisto od 8 boleści, a ile ci płacą za agitację na rzecz partii bezrobotniczej?
to był pistolet na wodę?
czytam tu, że "antyfaszyści" mieli jakowegoś opiekuna. Był on podnież fotoreporterem "Gazety". Jakiej? Prosze o pełny tytuł.
powinni zostać bojówkarze, ktorzy zorganizowali nielegalną demonstrację.
nie rejestruje się demonstracji, to jest ona nielegalna.
Po co oni właściwie poszli blokowac manifestacje która nie bya faszystowska tylko anty separatystyczna?
Na to pytanie zapewne żaden tzw antyfaszysta nam nieodpowie.
Antifa była bardzo bojowa pod kinem "rialto" kopali we trzech młodego chłopaka tylko dlatego że trzymał flage polski!
To już flagi polski niemozna trzymac bo zaraz cie skopia tzw antyfaszyści co jak słusznie Marek zauważył najwyrażniej popieraja odłaczenie sląska od polski!
To żałosne i tyle w temacie.
zwalczającego w swoim czasie nielegalne demonstracje. Ale tak się demaskować to nie za wcześnie?
nielegalny to był generał Wolski-Jaruzelski herbu Ślepowron, a nie demonstracje, które grzecznie prosily go o powrót do Moskwy z delegacji slużbowej do Polski.
Bo co to jest legalność? zastanawiałeś sie kiedyś?
Np. rządy NSDAP to były według Ciebie legalne czy nie legalne?
nieprzypadkowo mówił o III Rzeszy jako reżimie stanu wyjątkowego.
Ale myśl jest dobra - zadajmy tedy pytanie o umocowanie prawne legalności działania na terenie Polski funkcjonariuszy Watykanu...
Dawno temu należałem do RAŚ. Załatwiałem im np. pierwsze kontakty międzynarodowe. Choć jestem "krojcok" (półkrwi napływowy) to zawsze lubiłem Ślązaków i śląską kulturę, poza tym bliska mi była idea oddolnej samorządności. Ale dość szybko nasze drogi się rozeszły. Ja uważałem się za Polaka-Ślązaka, natomiast w RAŚ pojawiła się idea "narodowości śląskiej": albo jesteś Polakiem, albo Ślązakiem. Zmusili mnie do wyboru.
a nieuważałeś że ślazacy to etniczni nacjonaliści?
No widzisz trza było tam wogule nie wstepoać ja na starcie ich przekresliłem zanim oni wogule powstali!
zmusili cie do wyboru i jak ktos np powie że jest Polakiem to co?musi sie wypisac?albo jest traktowany jak członek 2 kategorii?lub jak zło konieczne?
Widzisz jakie ciule?wymyslili se naród z grupy etnicznej nagle stali sie narodowością!
A tak na marginesie wstydz się że wogule dziaeś u boku tych zdrajców anty polskich no ale dobrze że szybko przejżałeś na oczy oby inni poszli w twoje slady!
Jak mógłbym sie uważać nawet za 100%ślązaka bo cała moja rodzina oprucz dziadków pochodzi ze sląska ale nigdy tego nie zrobie bo zawsze byłem jestem i będe czuł sie polakiem!
I nienawidze zdrajców im wybudowałbym szubienice!(nie na daremnno oczywiście)
Antyliberał, zapraszam na kontakt na priva.
To podaj mi maila
Ja juz podaje ci mój:
Norton27@o2.pl
napisze w przyszlym tygodniu