"Oznacza to, że praca w rejonie elektrowni jest możliwa."
Kiedy w Związku Radziecki po katastrofie w Czarnobylu wysłano tam ekipy strażaków do gaszenia elektrowni, to wielu mówiło - sowieccy zbrodniarze! posłali ich na pewną śmierć!
Teraz choć promieniowanie jest podobne do tego w Czarnobylu wszystko jest ok?
a wiesz, jakie straty przyniosło dezinformowanie o katastrofie w Czarnobylu?
Władze Związunia najpierw twierdziły, że nic się nie stało, katastrofę wymyślili niemieccy rewizjoniści, Hupka i Czaja, a ludność okoliczna szykuje się do obchodów rocznicy rewolucji. Potem bagatelizowano i pomniejszano wymiar katastrofy. W efekcie, w okolicach Czarnobyla noworodki do dzisiaj świecą, a starych nie ma, bo jak reaktor walnął, zdążyli się tylko owinąć białym prześcieradłem i zaczołgać na cmentarz. Ale co to znaczy wobec racji stanu? Jak okręt Kursk się rozwalił, Putin zabronił jego zalodze przyjmować pomoc spod innych bander. Wolał pewną śmierć marynarzy.
Ale co Tobie konkretnie w tych Markach dałaby wiedza o tym, że był wybuch w Czarnobylu? Założyłbyś w porę prezerwatywę na głowę i byłbyś bezpieczny?
Ja zresztą nie o tym a o ratownikach pisałem.
Pamiętam że jakieś 20 lat temu oglądałem taki angielski chyba dokument o Czarnobylu.
Były w nim rozmowy z ludźmi z okolicznych wioch, którzy nie chcieli się stamtąd wyprowadzać i tam zostali. Pewien starszy człowiek powiedział mniej więcej tak:
- co? Radiacja? A co to za franca? Ja faszystów bił i do Berlina zaszedł a wy mnie gieroja straszycie jakimś atomem? - i roześmiał się z pobłażaniem z głupiego dziennikarza.
Była informacja czy nie było ludzie i tak musieli być niemal siłą z domu wyciągani.
Japończycy mają jakby prawo więcej na temat skutków radiacji wiedzieć, bo im Zjednoczunio urządził już dwa holocausty.
a wiesz, kto wymyślił japoński model opiekuńczego kapitalizmu?
Generał MacArthur.
szef KGB, Andropow, zameldował się kiedyś u Btreżniewa:
- Leonidzie Iljiczu! Wspaniala wiadomość! Dziś nie było u nas katastrofy elektrowni atomowej!
Nawet Stirlitz wysiada :)
A nieraz twierdziłeś, że w Związuniu to dobrych wiadomości nie było!
A ponoć w latach 45-46 premier Japonii też regularnie oznajmiał w ich parlamencie dobrą wiadomość
- Dziś Amerykanie nie zrzucili na nas żadnej bomby atomowej!
mamy zarówno tych (Jaworowski) samych oraz zupełnie innych (Kleiber) ekspertów którzy w sprawie Czernobyla twierdzą to samo co wtedy: nie było zagrożenia. I podpierają to oficjalnymi dokumentami MAEA. Pewnie za wszystkimi stoi putin?
"a wiesz, kto wymyślił japoński model opiekuńczego kapitalizmu? Generał MacArthur. "
szkoda, że ten MacArtur u siebie wymyślił tylko McDonalda... zamiast opiekuńczego kapitalizmu.
Powiedz no mi... nie tęsknisz w ogóle za Związuniem?
Nic a nic?!?!?!
No wszyscy tęsknimy, jest ciężko, ale nie wszystkim nam z tego powodu rozum odbiera.
nie muszę tęsknić, bo mam realistyczny ideał: nowy rząd Kaczyńskiego jeszcze w tym roku.
Rząd Kłamczyńskiego to rzeczywiście najwspanialszy zamiennik ZSRR. Taki sam zamordyzm, taka sama permanentna inwigilacja obywateli, opozycji, dziennikarzy, tacy sami idioci u władzy i takie same durne pomysły. Na szczęście jedno i drugie zawaliło się w wielkim hukiem i odeszło do lamusa historii. I w obu przypadkach pozostały jedynie sieroty po tych systemach.
Czytając ich wynurzenia człowiek ma wrażenie, że Włodzimierz Ilicz tylko przysnął na chwilę i zaraz się obudzi i poprowadzi lud pracujący na Kreml, by przejąć władzę od brunatnego LiliPutina ...
popełnił jeden błąd: było za dużo tolerancji i łagodności dla sierotek po rządach Millera, którym za JarKacza rzeczywiście było bardzo źle, bo nie mogli już wymuszać 17 mln dolarów jako prowizję przy załatwieniu ustawy z paprotką Millera, A.Jakubowską.
Ten bład trzeba będzie skorygować.
"nowy rząd Kaczyńskiego jeszcze w tym roku. "
Naprawdę wierzysz, że to właśnie Kaczyński odbuduje nasz Związunio i to jeszcze w tym roku? W październiku oczywiście?
Czytając ich wynurzenia człowiek ma wrażenie, że LechKacz tylko przysnął na chwilę i zaraz się obudzi i poprowadzi lewicę patriotyczną na Kreml, a na Uralu ustanowi granicę polsko-chińską...
.
dobrych wzorców.