Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Wenezuela: Chávez o zakusach USA na Syrię

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

NATO broń!

W Kuwejcie wyrzucano dzieci z inkubatorów, w Kosowie wymordowano więcej Albańczyków niż ich żyje na całym świecie, Saddam miał tony broni masowego rażenia no i do tego jeszcze budował broń jądrową. U Kaddafiego jego siepacze mordują "nieuzbrojonych cywilów" w wozach pancernych. Jutro Assad zaatakuje radiostacje w Gliwicach.

autor: mlm, data nadania: 2011-03-27 21:20:25, suma postów tego autora: 4284

Nie dajmy się zwariować

Syria niewatpliwie jest strategicznym rejonem bliskiego wschodu, jego centrum. Dobrze by tam było mieć swoje bazy. Ale Chavez mówi też o bogactwach naturalnych... no własnie, co ma Syria? I zaraz wszystko będzie jasne.

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2011-03-27 22:15:08, suma postów tego autora: 6205

no i inne pytanie, Gdy poznam odpowiedź też się sporo rozjaśni

Czy protesty w Syrii wspiera Osrama, Sarkozy lub zboczeniec Berlusconi?

No i pytanie dodatkowe, czy protestujacych w Syrii popiera Sekretariat IV Międzynarodówki?

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2011-03-27 22:19:07, suma postów tego autora: 6205

@sierp

Straciłem dużo sympatii do Chaveza. To kolejna jego nieprzemyślana wypowiedź. Zaczęło się od oskarżenia USA o wywołanie trzęsienia ziemi na Haiti...

"No i pytanie dodatkowe, czy protestujacych w Syrii popiera Sekretariat IV Międzynarodówki?"

Czy w KPP można się wysikać bez pytania o zgodę centrali???

autor: CHErwona Wolność, data nadania: 2011-03-27 23:17:37, suma postów tego autora: 387

Dobrze, że nadal masz sympatię do

obrońcy pokoju Buraka Osramy.
Nie wiem o czym mówisz z tym Haiti, ale czuje, że chodziło o reperkusje trzęsienia ziemi znane z teorii doktryny szoku Naomi Klein.
Za Katrine też nie był Bush odpowiedzialny, ale za społeczne i socjalne zdemolowanie zdemolowanego po huraganie miasta, do czego wykorzystał szok, juz jak najbardziej tak.

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2011-03-27 23:31:42, suma postów tego autora: 6205

CHErwona wolności

Nie mam pojęcia co się robi w KPP. O sikaniu już chyba mowy nie ma, bo kierownictwo jest podłączone do aparatów do dializy moczu.
A zdanie IV Międzynarodówki mnie interesuje, bo najczesciej warto mieć dokładnie odwrotne.
Jak w Syrii zobaczą rewolucję, to znaczy, że jest to coś wręcz przeciwnego. Taki dodatkowy drogowskaz.
Sprawdziłem. Syria ma .... Mało Tse nie denerwuj się... bo znów ta przeklęta ropa, a wiem, że Cię to męczy ;-)
W tamtym roku export Syrii prawie 14 mld dolców w czym blisko 50% to ropa. Syria należy nawet do OPEC

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2011-03-27 23:43:49, suma postów tego autora: 6205

@sierp

Nie chodziło o żadne reperkusje. Chavez oskarżył USA wprost o WYWOŁANIE trzęsienia ziemi na Haiti. Że niby jakąś nową broń testują... Mam podać linki???

Od tamtej pory stwierdziłem, że lepiej być do niego bardziej krytycznie nastawiony, bo facet ma tendencję by odlatywać. Widać faktycznie na starość ludzie głupieją. Co nie zmienia faktu, że wciąż go lubię i szanuję, podobnie jak Castro, Moralesa czy Ortegę. Oni, w przeciwieństwie do Kadafiego, cieszą się dużą popularnością w swoich narodach i nie mordują swojego ludu.

autor: CHErwona Wolność, data nadania: 2011-03-28 00:13:09, suma postów tego autora: 387

Chavez co do przecinka ma rację.

Ta wojna na północy Afryki i Środkowym Wschodzie toczy się o surowce a nie o jakieś wartości moralne. Ale naiwnych nie sieją, oni sami rosną, również na tym rzekomo lewicowym portalu.

autor: steff, data nadania: 2011-03-28 13:17:13, suma postów tego autora: 6626

I jeszcze jedno.

Jeżeli Chavez nie ma racji, to dlaczego nie bombardują siedziby Salha w Jemenie. On też zabija ludzi, co prawda sympatyzujących z Iranem ale jednak ludzi!

autor: steff, data nadania: 2011-03-28 13:22:57, suma postów tego autora: 6626

tak poproszę o

te linki, ponieważ nic takiego nie słyszałem.

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2011-03-28 13:58:37, suma postów tego autora: 6205

Chavez, Castro, Morales i Ortega

nie są ludobójcami??? Odnotowuję autorytarne odchylenie.

autor: bolo, data nadania: 2011-03-28 14:01:59, suma postów tego autora: 4522

steff

skad wziales informacje ze sympatyzuja z iranem?spojrz na imie prezydenta jemenu zanim zaczniesz cos takiego pisac.

autor: pazghul, data nadania: 2011-03-28 14:43:40, suma postów tego autora: 1489

linki by google

http://cia.bzzz.net/chavez_usa_wywolaly_trzesienie_na_haiti

http://www.foxnews.com/world/2010/01/21/hugo-chavez-mouthpiece-says-hit-haiti-earthquake-weapon/

http://www.youtube.com/watch?v=Q9QtZkT8OBQ

http://www.wprost.pl/ar/185102/Chavez-to-US-Army-wywolala-trzesienie-ziemi-na-Haiti/

http://www.tierralatina.pl/2010/01/tragedia-na-haiti-to-jankeskie-cwiczenia/

autor: CHErwona Wolność, data nadania: 2011-03-28 20:00:41, suma postów tego autora: 387

Jeśli Chavez tak mówił to pewnie tak było ;-)

Przecież Chavez nie ma żadnego interesu by kłamać. Prawda?
A poza tym przy takim podejściu gotów byłbyś jeszcze pewnie zaprzeczyć, że Amerykanie zrzucali na nas stonkę?! ;-)

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2011-03-28 23:31:40, suma postów tego autora: 6205

Powściągliwość

A pamiętacie jak korporacyjne media (których dziś przedstawicielem jest NATOwska Wolność) szydziły z Leppera, że niby na Mazurach przetrzymuję się Afgańczyków?

autor: mlm, data nadania: 2011-03-29 09:23:26, suma postów tego autora: 4284

@mlm

"A pamiętacie jak korporacyjne media (których dziś przedstawicielem jest NATOwska Wolność) szydziły z Leppera, że niby na Mazurach przetrzymuję się Afgańczyków? "

Łżesz. Pajac lepper nic o przetrzymywaniu Afgańczyków nie mówił. Twierdził że talibowie lądują w Klewkach, żeby pobierać wąglika, którego mają zamiar wykorzystać do produkcji BMR. Działo się to w 2001 roku, a więc przed tym gdy w Polsce miały być tajne więzienia CIA (2002 - 2003)

Awansowałem już na "podżegacza wojennego", "zwolennika NATO", "miłośnika Obamy", a teraz nawet na "przedstawiciela korporacyjnych mediów". Niezły wynik jak na 1 tydzień. Ale wiecie gdzie mam opinie stada baranów??? :)

autor: CHErwona Wolność, data nadania: 2011-03-29 11:53:55, suma postów tego autora: 387

Masz rację, nie przejmuj się.

Psy szczekają, barany beczą, antyautorytarna karawana bezbronnych cywilów jedzie dalej w stronę Trypolisu.

autor: bolo, data nadania: 2011-03-29 19:04:19, suma postów tego autora: 4522

Awans na dno

@NATOwska Wolność

Awansowałem już na
"podżegacza wojennego" - czy ktoś cie zmuszał do poparcia imperialistycznej agresji na Libię?
"zwolennika NATO" - jak i 'niewinnych cywilów' uzbrojonych przez w/w organizację
"miłośnika Obamy" - skoro jest ci bliższy niż Kaddafi
"przedstawiciela korporacyjnych mediów" - mundrości głoszone przez ciebie można równie dobrze zaczerpnąć z TVN czy GW.

"Niezły wynik jak na 1 tydzień" - jak widzisz, nie musiałeś się starać, przy tym wszystkim masz schizofrenie posługując się imieniem przysięgłego wroga NATO, Guevary.

autor: mlm, data nadania: 2011-03-29 19:19:45, suma postów tego autora: 4284

dobry żart, tynfa wart!

@"antyautorytarna karawana bezbronnych cywilów jedzie dalej w stronę Trypolisu."

:D

autor: mlm, data nadania: 2011-03-29 19:39:21, suma postów tego autora: 4284

Dodaj komentarz