Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Jakub Majmurek: Krwawa laurka dla rządzących

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Stoimy w obliczu największego kryzysu od ponad 100 lat

ale ważniejsze są oczywiście rozliczenia z komuną ;-)

Nieważne czy Polska będzie biedna czy bogata, ważne by była solidarnościowa

Jak widzę górników walczących o 17 pensję w roku, krzyczących ,,Solidarność'' to aż mi wstyd, że jestem Polakiem

Dlaczego związki zawodowe nie walczą o pielęgniarki, nie walczą o pracowników supermarketów, tylko o przywileje górników?

Idea Solidarności, została zupełnie skompromitowana, właśnie przez tych ciepło wspominających ,,Karnawał'' Solidarności

No trolle, teraz atakujcie mnie, proszę bardzo, niech wyjdzie na jaw że jestem stalinowcem

autor: Postsocjalista, data nadania: 2011-03-31 20:52:09, suma postów tego autora: 1953

Postsocjalisto

Przecież o to właśnie chodzi - należy ludziom podsunąć tego typu filmy, by mogli znów przypomnieć sobie o "ciemnej stronie komuny" i pochwalić "zdobycze wolnej Polski".
Wtedy na pewno zapomną o "problemach dnia codziennego" w naszej już wolnej i kapitalistycznej ojczyźnie, a wręcz "przejrzą na oczy" jak ich "zniewalała komuna" i być może jeszcze zniewalają pozostałości "nieboszczki komuny".
Inne produkcje filmowe - wcale nie propagandowe, tylko edukacyjne :) - też mają umocnić w społeczeństwie przekonanie, kto jest prawdziwym wrogiem naszego jakże jednorodnego narodu. Nieustanna Wojna z komuną i Miłość do ojczyzny do podstawa. Tak mają "prawdziwi Polacy"...

autor: Andrzej Kotarski, data nadania: 2011-03-31 23:50:42, suma postów tego autora: 1212

Czekam teraz

aż redakcja lewicy pl zacznie nas jeszcze straszyć islamofaszyzmem i twierdzić że ,,multikulturalizm się w Polsce nie sprawdził''

Jak już straszyć Wrogiem to na całego

autor: Postsocjalista, data nadania: 2011-04-01 10:19:33, suma postów tego autora: 1953

O Jezu,

a co to będzie za "największy kryzys"?!

autor: ABCD, data nadania: 2011-04-01 13:18:17, suma postów tego autora: 20871

Straszenie

Kapitału w Polsce na straszeniu ludzi PRL już nikt nie zbije, ludzie nie chcą żyć przeszłością a porównując PRL z obecną Najjaśniejszą wielu ludzi stwierdza, ze zostali nabici w butelkę.

autor: mlm, data nadania: 2011-04-01 16:42:27, suma postów tego autora: 4284

Dlaczego

miał nie powstać film o Grudniu? Ile dotychczas było takich filmów? Zero, jeśli nie liczyć tendencyjnego i słabego Czlowieka z żelaza. Każda kinematografia pokazuje ważne wydarzenia z historii swojego kraju.
Nostalgicy PRL ulegają skrajnemu zacietrzewieniu, które jest umiejętnie manipulowane przez mafie eseldowską i komorowską.

autor: ABCD, data nadania: 2011-04-01 21:05:22, suma postów tego autora: 20871

Powstaje grupa twórców

którzy liczą głównie na tym że do kina na ich film pójdzie jedynie młodzież szkolna, uzyskując za kilkanaście złotych zwolnienie z dnia nauki

autor: Postsocjalista, data nadania: 2011-04-04 09:24:13, suma postów tego autora: 1953

Postsocjalisto,

nakręć film pt. "KBW walczy. Jak pułkownik Bauman bronil socjalizmu".
Zobaczymy, kto na niego pójdzie.

autor: ABCD, data nadania: 2011-04-04 13:14:36, suma postów tego autora: 20871

Film

@ABCD, w PRL szłyby całe szkoły. Tak jak dziś idą na propagandowe filmy o wymowie antykomunistycznej. Wszystko zależy od tego jakie siły sprawują władze. Tyle, że tamte w PRL miały większą wartość artystyczną.

autor: mlm, data nadania: 2011-04-04 14:56:58, suma postów tego autora: 4284

Lepsze będą

"Przygody Tomka pod kilkoma nickami, czyli z dziejów horroru na lewica.pl".

autor: Durango 95, data nadania: 2011-04-04 16:06:28, suma postów tego autora: 3848

mlm,

kto sprawuję władzę?
Ekipa, ktora już nie wypiera się swojego rodowodu z polskiego stalinizmu. Odbudowuje też przyjaźń i sojusz z Moskwą.
W pierwszej dekadzie III RP, okrągłostołowi liberałowie trochę zgrywali się na antykomunizm. Ale teraz uważają się jawnie za kontynuację (również bezpośrednio rodzinną) Wolińskiej-Brus, Jaruzelskiego-Wolskiego, Kiszczaka, Stefana Michnika, Ozjasza Szechtera, Bermana i innych "tragicznych bohaterów historii" oraz "ludzi honoru", którzy rządzili twardą ręką "ciemnogrodem", za jaki ta grupa uważa społeczenstwo polskie. Teraz sami chcą ten ciemnogród wziąć za twarz i żałują, że (jeszcze?) nie mogą stosować metod towarzysza Jakuba.
A, z kolei, filmów o grudniu 1970 i pieśni żołnierzy wyklętych domaga się lud idący na palac zimowy "elyty". Lenin, gdyby żył, śpiewałby "Czerwoną zarazę" i "Sokołowski patrol żandarmów" zamiast "międzynarodówki (którą intonuja Michnik i Kwaśniewski, jak się troszeczkę narąbią).

autor: ABCD, data nadania: 2011-04-04 20:44:17, suma postów tego autora: 20871

@ Durango

Panie Remigiuszu jestem dorosłym człowiekiem, a nie słyszałem byśmy kiedykolwiek przechodzili na ,,ty''.

autor: Postsocjalista, data nadania: 2011-04-05 09:02:33, suma postów tego autora: 1953

fakt,

nie jestem na "ty" z byle pyskatym szczeniakiem. Za to o dzieciach, w tym dużych dzieciach, mam zwyczaj mówić zdrobniale.

autor: Durango 95, data nadania: 2011-04-05 14:51:59, suma postów tego autora: 3848

Znasz mnie tylko z kilku wypowiedzi internetowych

zaiste przenikliwym ,,intelektualistą'' musisz byc by na tej podstawie wydawać jakiekolwiek oceny, śmieszny, mały, wyalienowany człowieczku

autor: Postsocjalista, data nadania: 2011-04-05 15:50:35, suma postów tego autora: 1953

a od szczeniaków to możesz wyzywac twego równie wyalienowanego podwładnego

Jesteście śmieszniejsi niż najśmieszniejsi komuniści

Walczycie z duchami i rzekomymi lewakami, bo niestety na prawdziwą walkę z komuną się nie załapaliście

autor: Postsocjalista, data nadania: 2011-04-05 15:56:53, suma postów tego autora: 1953

Postsocjalisto,

domagasz się kultury osobistej w dyskusjach ze sobą, a sam uprawiasz jedynie personalki.
Komuna sprzed dekad mało mnie obchodzi. Interesują mnie natomiast ci jej spadkobiercy, którzy obecnie korumpują kraj i uzależniają go od Rosji.
A ze o tym nie piszą w twojej Biblii: Gazecie Wyborczej i Sigismundi Baumani Opera?
To twój problem.

autor: ABCD, data nadania: 2011-04-05 20:18:33, suma postów tego autora: 20871

Tomku,

ochłoń, bo znowu dojdzie do zapętlenia systemu nerwowego i kolejny raz zmienisz nick.

autor: Durango 95, data nadania: 2011-04-06 08:40:08, suma postów tego autora: 3848

Wasza kultura osobista mnie poraża

i skończcie z tą gadką o Baumanie, nic o mnie nie wiecie ( na szczęście)

Durango, widzę że niezłe teksty zapamiętałeś z (komunistycznego zapewne) przedszkola
Nie spodziewałem się tego po redaktorze pisma , które chce uchodzić za intelektualne

A znasz ,,Nie dziękuj odrobisz w polu'' albo ,,Kto wypina tego wina?'' to też z przedszkola :-)

autor: Postsocjalista, data nadania: 2011-04-06 23:25:48, suma postów tego autora: 1953

Tomku,

za "intelektualnego" to chcesz w tym gronie uchodzić jedynie ty. Ale to syzyfowa praca w tym przypadku. Podobnie jest z tą kulturą osobistą, której ewidentnie nauczyłeś się w kapitalistycznym przedszkolu.

autor: Durango 95, data nadania: 2011-04-07 09:29:02, suma postów tego autora: 3848

Ciekawe jakie kompleksy Etyliny

kryją się za tym permanentnym imputowaniem innym szczenięcego wieku? Ktoś ma jakiś pomysł?

autor: bolo, data nadania: 2011-04-07 12:49:31, suma postów tego autora: 4522

Pewne jest jedno, bolek:

wobec ciebie i Tomka Es. nie sposób mieć żadnych kompleksów - niezależnie od wieku, w jakim jesteś, bo w jakim jest Tomek, to wiemy i dziwimy się, że tyle lat poszło na marne.

A teraz zwyczajowo napisz coś o OFE i lewicy patriotycznej, umieram z niecierpliwości.

autor: Durango 95, data nadania: 2011-04-07 16:16:06, suma postów tego autora: 3848

Z jednym się zgodzę z Jackiem Zychowiczem

Miejsce lewicy patriotycznej rzeczywiście jest w tych trudnych dniach pod krzyżem, świetnie tam pasujecie

autor: Postsocjalista, data nadania: 2011-04-07 17:56:36, suma postów tego autora: 1953

Ciebie

by stamtąd wy...(powiedzmy), wyproszono.
Zresztą tryb przypuszczający jest tu zbędny.

autor: ABCD, data nadania: 2011-04-07 18:08:21, suma postów tego autora: 20871

ABCD- taką mam nadzieję

ciesze się że ją podzielasz, staram się unikać toksycznych ludzi, dobrze by było gdyby oni także mnie unikali

autor: Postsocjalista, data nadania: 2011-04-07 18:40:25, suma postów tego autora: 1953

Może

byś nie wyrażał sądu o ludziach, których nie znasz, i z których wielu jest więcej wartych niż wszyscy indolentni adepci baumanologii razem wzięci.
A co do konkretnego faktu, to bynajmniej nie "unikałeś". Nawet probowałeś zakładać mowę do ludu, tylko nikt tego nie słuchał.

autor: ABCD, data nadania: 2011-04-07 19:57:50, suma postów tego autora: 20871

Przejdź się

na Czerską, tam znajdziesz miłość, pokój, samo dobro i kult św. Jacka K.

autor: Durango 95, data nadania: 2011-04-07 18:51:45, suma postów tego autora: 3848

Etylina

Co do mnie to pewnie masz rację, prosty ze mnie chłopak. Nie to co aspirujący intelektualiści, zużywający tysiące postów na personalne jazdy pod każdym wątkiem.
Cieszy jednak twoje zainteresowanie lewicą patriotyczną. Może w końcu zaczniesz wspierać obóz patriotyczny, budujący Polskę zarazem nowoczesną i solidarną, zamiast stać de facto po stronie Targowicy.
P.S. Prosty, ale za to wszędobylski. Jako zagorzały zwolennik OFE i interwencji humanitarnych odnajduję się tak samo dobrze na Czerskiej, jak i pod krzyżem na Krakowskim.

autor: bolo, data nadania: 2011-04-07 23:04:56, suma postów tego autora: 4522

Gdybym napisał że wami gardzę

to byłaby zdecydowana przesada, bawicie mnie raczej

Rozumiem że nie istnieją inne wybory niż tylko Jacek K i Jacek Z.

A co do Krzyża, to przeszedłem się tam w koszulce z napisem MORO, która została odczytana jako ukryte poparcie dla PO :-)

W sumie zabawny incydent, zastanawiam się czy osoby spod Krzyża nie są pod działaniem środków halucynogennych

autor: Postsocjalista, data nadania: 2011-04-07 21:48:57, suma postów tego autora: 1953

I

po co tak zmyślać?
Próbowałeś przemawiać, tylko że nikt nie rozumiał, o co chodzi, więc się obraziłeś. I nikt z opcji liberalnej nie podszedł, żeby ci otrzeć łzy.
Żal...

autor: ABCD, data nadania: 2011-04-09 15:07:57, suma postów tego autora: 20871

Żałosne to są twoje insynuacje

i to że obrażasz np red. Lachowieckiego

Nie masz odwagi mówić ludziom prawdy w oczy, pozostaje ci działalność internetowa, gratuluję

autor: Postsocjalista, data nadania: 2011-04-09 17:57:32, suma postów tego autora: 1953

A

ta seria wpisów - tylko dlatego, że ktoś widział, jak wystąpienie publiczne ci się nie udało.

autor: ABCD, data nadania: 2011-04-12 16:21:35, suma postów tego autora: 20871

Jesteś tchórzem i eskapistą, ABCD

A ludzie pod krzyżem mnie zaatakowali fizycznie, kiedy próbowałem zrobic im zdjęcie- to zaczęli krzyczec że jestem z Gazety Wyborczej albo PO ot cała historia, rzeczywiście smutna, cholernie smutnym jest fakt że w ludziach pod krzyżem nie ma uczuc prawdziwie chrześcijańskich

Nazwałbym cię bezczelnym sfrustrowanym knurem, ale wiem że jesteś osobą zbyt tchórzliwą by powiedziec mi to o czym piszesz w twarz- nie posiadasz w moich oczach elementarnej zdolności honorowej, zresztą nie spodziewam się by posiadał ją ktoś piszący jednocześnie do FK i 44

autor: Postsocjalista, data nadania: 2011-04-12 20:17:57, suma postów tego autora: 1953

Abstrahując od śmiesznych argumentów przytaczanych w tej dyskusji

Zastanawiam się, jak bardzo nieszczęśliwym trzeba być, żeby będąc w wieku co najmniej średnim, mając tytuł naukowy czy zawodowy, poświęcać większość czasu na przesiadywanie na portalu, który reprezentuje zupełnie inną opcję polityczną i wdawać się w absolutnie nic nie wnoszące dyskusje o niczym (albo ciągle o tym samym).

Porównać mogę to tylko do tego faceta, który prowadzi blog Głos Rydzyka i nagrywa wszystkie audycje w Radiu Maryja.

autor: Pikos, data nadania: 2011-04-13 12:23:13, suma postów tego autora: 876

Postsocjalisto,

wytłumacz, dlaczego pod krzyżem wszyscy się wzajemnie "kamerują" i raczej rzadko się zdarza, żeby kogoś z tego powodu pobito.
Po prostu nikt nie rozumiał twojej baumanologii, więc nie chciano cię słuchać. Z frustracji tym wywołanej zacząłeś obrzucać ludzi spod krzyża niesympatycznymi epitetami. Niestety, baumanologię od biedy znosi się na seminariach (gdzie w jej trakcie można sobie uciąć drzemkę) lub na forach dyskusyjnych (gdzie można jej nie czytać). "Live" - to trochę co innego. Lepiej się tego naucz i wyciągnij wnioski.

autor: ABCD, data nadania: 2011-04-13 15:08:29, suma postów tego autora: 20871

Tak trzymaj PT ABCD - im głupiej tym lepiej

a lepiej być nie może.

autor: szczupak, data nadania: 2011-04-25 13:47:06, suma postów tego autora: 3747

Dodaj komentarz