Jak 33 mld? Gdzie one są? Ile to stanowi PKB? ...To co to będzie jak już nie będzie co sprzedawać? Jak ten budżet się domknie? Świątki będziemy strugać i sprzedawać japońskim turystom?
A tak a propo Japonii. Wszelkie informacje mówią tylko o tej elektrowni i skutkach trzęsienia ziemi i tsunami. A przecież zgodnie z regułami tam w cieniu tej katastrofy zapewne już bujnie rozwija się katastroficzny kapitalizm. Jest szok więc pewnie i trwa przyśpieszona deregulacja i prywatyzacja. Ktoś coś wie na ten temat? Są tam już chłopcy z Chicago
W końcu za coś te kilkadziesiąt tysięcy watykańskich urzędników trzeba utrzymać. Tłuste brzuchy, emeryturki, wypasione fury, przepastne plebanie, biskupie pałace - wszystko to kosztuje.
Można powiedzieć, że III RP finansowana jest z wyprzedaży majątku wytworzonego przez PRL. Aż dziw, że po 20 latach jest jeszcze coś do sprywatyzowania. A jak się skończy, to co wtedy.
Jak się skończy wyprzedaż to się ponownie wszystko znacjonalizuje i postanie II PRL, która przez następne 40 lat będzie budować mieszkania, szpitale, fabryki i inne takie dziwactwa. Po to by po 40 latach IV RP mogła znów to wszystko rozkraść.
Ja się na ekonomi nie znam, ale to jakiś taki cykl gospodarczy chyba.
grecja i portugalia w jednym
Czyli nie utrzymujemy się z dochodów z prywatyzacji, bo ona stanowi pas transmisyjny środków z kondominium do metropolii w Watykanie?
No zapewne tak, ale jakim cudem to państwo jeszcze funkcjonuje?
Bo policzmy
33 miliardy z prywatyzacji łykają katecheci, kapelani, proboszcze i inni krzyżacy
Następne miliardy ze zwrotów zagrabionego prze komunę majątku. To też rozchody.
Następne dziesiątki milionów budżet traci na oddawaniu kamienic jakims niekrzyżackim właścicielom
Miliony pakujemy w Afganistan i F16
Miliony na wsparcie opozycji na Białorusi
K... jakim cudem ten burdel się jeszcze nie zawalił?
Burdel pracuje, bo burdelmama z jednej strony tnie wydatki społeczne (zamyka szkoły, prywatyzuje szpitale itd.), z drugiej podnosi podatki, a z trzeciej (3D mi wyszło), najważniejszej, zapożycza się na potęgę.
Zauważyliście, że obecnie żadna inwestycja, nawet plac zabaw nie może powstać bez unijnego wsparcia.
Ja się czasem zastanawiam,; jak My Polacy odbudowaliśmy Polskę po II wojnie światowej bez mateczki Unii ?
I co się stanie jak tych pieniędzy zabraknie ?
Nic już się nie będzie budować ?
Burdel mama dba o inwentarz, ale że do burdelu włamali się alfonsi i paserzy, to co ona ma do gadania?
(*_*)
Półtuska za sutenerstwo i stręczycielstwo pod sąd ! :D
Trzeba jasno powiedzieć, że jeśli ktoś przeciwstawia się sprzedaży LOTOS-u Rosjanom jest wstrętnym rusofobem.
Nastapi definitywny upadek państwa Polskiego niestety!
Akurat to, czy chcą sprzedać Lotos Rosjanom, czy komuś innemu, nie ma większego znaczenia. Prawdziwym nieszczęściem jest to, że w ogóle zamierzają to zrobić, jasne pisiorze?!
Osoby odpowiedzialne za przeprowadzenie prywatyzacji po 1989 r. muszę ponieść odpowiedzialność. Tak, Buzku, Tusku, Lewandowski, Kamelo-Sowińska, Wąsaczu, Gradzie, Balcerowiczu -to was mam na uwadze w pierwszej kolejności! Moja zgromadzona dokumentacja o prywatyzacjach świadczy o tym, że trudno wam będzie uniknąć maksymalnego wymiaru kary. Ale wielu innych, niewymienionych powyżej, również niech się zaczynają bać.
Pozwolę sobie uzupełnić listę przestępstw POPiS-u przeciwko Narodowi Polskiemu. Ze względu na obfitość materiału załączam link. Można tam przeczytać ( ze szczegółami) jak nas wyczyścił Zachód z dóbr doczesnych za zgodą sprzedajnych rządów II RP. Mam nadzieję, że ława oskarżonych będzie dłuższa niż chiński mur. http://www.gralakhen.republika.pl/prywatyzacja.html
nie dość że kradnie, sprzedaje srebra rodzinne za bezcen, to jeszcze kłamie i wmawia sobie że jest najlepsze i najskuteczniejsze i w każdej chwili może skończyć z ćpaniem
To może by tak Kościół znacjonalizować? Dzięki temu w magiczny sposób zlikwiduje się deficyt budżetowy ;-), a armię świeckich urzędników zasili armia kościelnych, przez co dóbr wszelakich, tudzież opieki troskliwej nad ciałem i duchem, przybędzie nam niepomiernie, a nad nimi (urzędnikami i przede wszystkim dobrami (lub czasopismami)) wszystkimi zapanuje król Miller, a my będziemy żyli długo i szczęśliwie...