Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Warszawa: Wyścig biletu z cukrem

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

?

A Karol Zaremba to kto? Nowy redaktor?

autor: 1234, data nadania: 2011-04-14 20:22:45, suma postów tego autora: 873

Metodą kija nie zapędzi się ludzi do komunikacji publicznej

Tak długo, jak długo szeroko rozumiane efektywność i komfort dojazdu komunikacją publiczną (czas przejazdu, częstotliwość kursowania, komfort podróżowania, jakość infrastruktury towarzyszącej, gęstość tras, bezpieczeństwo etc.) będzie DRASTYCZNIE odbiegał od tego co oferuje transport indywidualny - ludzie będą stawać na głowie żeby jednak mieć i używać swoich czterech kółek.

autor: west, data nadania: 2011-04-14 20:23:11, suma postów tego autora: 6717

TESTAMENT KADDAFIEGO

Wspomnienia mego życia - Mu'ummar Qaddafi

Recollections of My Life: Col. Mu'ummar Qaddafi, The Leader of the Revolution. April 8, 2011.
April 09, 2011 "Information Clearing House"

W imię Allaha, Dobroczynnego i Litościwego

Przez 40 lat, czy nawet dłużej, już nie pamiętam, robiłem wszystko aby dać ludziom domy, szpitale, szkoły, a gdy byli głodni dawałem im jeść, zamieniłem nawet pustynny rejon Bengazi w kraj rolniczy, przetrzymałem atak tego kowboja Reagana, kiedy zabił on moją adoptowaną córkę-sierotę, gdy chciał zabić mnie a zamiast tego zabił to niewinne dziecko. Następnie pomagałem mym braciom i siostrom z Afryki przy pomocy pieniędzy dla Unii Afrykańskiej, robiłem wszystko co mogłem by pomóc ludziom zrozumieć koncept prawdziwej demokracji, gdy Komitety Ludowe zarządzają naszym krajem. Ale to nie było nigdy wystarczające, jak mi mówiono, nawet ludzie którzy mieli już domy z 10 pokojami, z nowymi meblami w ich apartamentach, nigdy nie byli usatysfakcjonowani, gdyż ciągle chcieli więcej i mówili Amerykanom i innym odwiedzającym nasz kraj, że potrzebują "demokracji" i "wolności". Nie dostrzegali oni, że jest to podcinający gardła system, gdzie największy pies zżera wszystko. Oni byli zachwyceni tymi słowami, nigdy nie zauważając, że w Ameryce nie było darmowej służby zdrowia, ani mieszkania za darmo, bezpłatnej edukacji i jedzenia za darmo - za wyjątkiem sytuacji gdy ludzie musieli żebrać i stać w długich kolejkach by dostać talerz zupy. Nie istotne co ja robiłem, to nie było nigdy wystarczające dla niektórych. Jednak dla innych, którzy wiedzieli, że byłem synem (w znaczeniu symbolicznym) Gamala Abder Nassera, jedynego prawdziwego arabskiego oraz muzułmańskiego przywódcy, jakiego mieliśmy od czasów (pogromcy Krzyżowcow) Salah' a' Deen (Saladyna), który przejął Kanał Sueski dla swego narodu, tak jak ja zrobiłem to z Libią i w jego ślady starałem się iść, by trzymać mój naród wolnym od kolonialnego panowania - od złodziei, którzy będą nas okradać.

Obecnie jestem obiektem ataku największej siły militarnej jaka kiedykolwiek istniała w historii. Mój mały afrykański syn Obama chce mnie zabić, by zlikwidować wolność mego kraju, zabrać darmowe mieszkania, bezpłatną służbę zdrowia, bezpłatne nauczanie, darmową żywność i zastąpić je złodziejstwem w stylu amerykańskim, zwanym "kapitalizmem". Jednak my wszyscy w Trzecim Świecie wiemy co to oznacza, to oznacza korporacje rządzące państwami, rządzące światem i cierpienie ludu. Tak że dla mnie nie ma alternatywy, ja muszę być tam gdzie jestem i jeśli Allach zechce, to zginę idąc jego śladem, śladem który zrobił nasz kraj bogatym w ziemię uprawną, w żywność i zdrowie, a nawet zezwolił nam pomagać naszym afrykańskim i arabskim braciom i siostrom pracować razem z nami w libijskiej Jammohouriyah (Republice Mas).

Ja nie chcę umierać, ale jak przyjdzie do tego, by ratować mój lud, wszystkie te tysiące, które są moimi dziećmi, niech tak będzie.

Niech ten testament będzie moim głosem dla świata, że ja stanąłem na drodze krucjaty NATO, że sprzeciwiłem się okrucieństwu i zdradzie, stanąłem na drodze Zachodowi i jego kolonialnym ambicjom. I trwam tak wraz z mymi afrykańskimi braćmi, mymi prawdziwymi arabskimi przyjaciółmi, jako znak wskazujący światło. Podczas gdy inni budowali zamki, ja mieszkałem w skromnym namiocie, nigdy nie zapomniałem mej młodości w Syrcie, nie rozrzucałem w sposób głupi naszego narodowego bogactwa, i jak Saladyn, nasz wielki muzułmański przywódca, który odzyskał Jeruzalem dla islamu, dbałem bardzo niewiele o siebie...

Na Zachodzie niektórzy nazywają mnie "obłąkanym" i "zwariowanym", ale oni znając prawdę kontynuują swe kłamstwa, wiedzą że nas kraj jest niezależnym i wolnym, nie w kolonialnym uścisku, widzą że moja wizja, moja droga jest i była jasna dla mego narodu i że będę walczył do ostatniego tchu by nas zachować wolnymi, niech Allach Wszechmogący zachowa nas wiernymi oraz wolnymi.

(za http://wiernipolsce.wordpress.com/2011/04/12/testament-kadafiego/)

autor: BB, data nadania: 2011-04-14 20:31:57, suma postów tego autora: 4605

no fajnie, ale czy Młodzi Socjaliści wiedzą, skąd biorą się pieniądze?

kazać komuś coś finansować może być rzeczą niezwykle przyjemną, lecz jest całkowicie utopijne. Choć do stolicy mam kilkaset kilometrów i w ogóle tam się nie wybieram, też jestem za tym, by komunikacja była darmowa dla wszystkich. Ale się przy tym nie upieram, bo nie wiem, skąd miałyby się na to wziąć pieniądze. Złotówka służy głównie spekulacjom finansowym i dlatego jeszcze totalnie nie upadła. Banki są w obcych rękach, a rząd nie ma możliwości decydować o finansowości kraju. No więc jak to zrobić, by bilety były tanie, albo przejazdy zupełnie darmowe? Jak to zrobić, by cukier nie kosztował 5zł? - w sytuacji, gdy większość naszych cukrowni została zlikwidowana, a te pozostałe przeszły w obce ręce? Buraków cukrowych praktycznie się u nas nie uprawia. Skąd ma się więc brać cukier? Zagranica za darmo nam go nie da. U nich jest tani, a w porównaniu z zarobkami bardzo tani. I oni teraz się z nas śmieją, że jesteśmy tacy frajerzy, że zlikwidowaliśmy nasz przemysł cukrowy.

Czy Młodzi Socjaliści będą protestować także przeciw coraz droższemu paliwu? i co? Napadną na Rosjan, żeby ci dostarczali nam ropy za darmo? Nawet, gdyby Rosjanie nam tą ropę za darmo dawali, to i tak nasz przemysł petrochemiczny nie jest w naszych rękach i paliwo byłoby drogie, bo całe zyski szłyby do właścicieli zagranicznych. Tak jak zyski z telefonów komórkowych, supermarketów i tego, czego jeszcze u nas nie zlikwidowano. Jakim cudem Młodzi Socjaliści chcą dokonać zmian likwidując jedynie skutki, a nie przyczyny problemu?
Ja rozumiem, że coś robić trzeba, bo tak siedzieć bezczynnie jest nieco dennie. Nie mogę się jednak zaprzyjaźnić z pomysłem, bym przebrana za kilkadziesiąt kilo cukru biegała po mieście.
Naprawdę życzę Młodym Socjalistom powodzenia w ich akcjach. Ale jakoś nie mogę wykrzesać w sobie fascynacji ich pomysłami.

autor: nana, data nadania: 2011-04-14 20:48:40, suma postów tego autora: 4653

BB - a co mieszkaniec najsłynniejszego namiotu świata pisze o Lockerbie?

Czy zająknął się na ten temat?

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2011-04-14 22:44:09, suma postów tego autora: 6199

Próbuje

znaleźć jakiś punkt styczny biletów za 5 złote ze złotymi myślami Kadafiego ale bez podpowiedzi to chyba nie dam rady...

autor: maciej stanczykowski, data nadania: 2011-04-14 23:24:20, suma postów tego autora: 899

cukier cukrem,ale ja trafiłam w necie na takie coś, może być dla kogoś ważne

Strach podnieść słuchawkę

Przyjeżdża do Ciebie kurier i oświadcza, że ma dla Ciebie
paczkę za zaliczeniem.
Koszt około 500 zł.
Na paczce jest Twoje imię, nazwisko i poprawnie napisany adres.
Nadawcą jest firma .X., której nie znasz i w której nic nigdy nie
zamawiałeś..
Kurier oświadcza, że nic mu na ten temat nie wiadomo, jego zadaniem
jest tylko dostarczenie paczki i pobranie pieniędzy, ale skoro są
wątpliwości . to można je wyjaśnić od ręki telefonicznie.
Kurier pyta, czy w takim razie może zadzwonić od Ciebie do firmy i
szybko się wszystko wyjaśni…
99% ludzi, nie podejrzewając podstępu, wpuszcza kuriera do domu i
wskazuje mu, gdzie jest telefon, albowiem chce jak najszybciej sprawę
wyjaśnić…
Kurier wykonuje KRÓTKI TELEFON (1 min) i niby sprawdza w firmie,
czy nie zaszła pomyłka . po czym informuje Cię, że faktycznie jest
to pomyłka, przeprasza grzecznie i wychodzi! (bajki o pomyłkach są
różne w zależności od oceny reakcji wrabianego…).
Po miesiącu przychodzi rachunek telefoniczny… około 10.000 dolarów
w przeliczeniu na złotówki.

Dlaczego?

Ponieważ ten jeden niewinny krótki telefonik obleciał w
międzyczasie cały świat przez przekierowania komercyjne (Seszele,
wyspy Bali, Kajmany i wiele innych -wszystko automatycznie),aby w końcu
trafić na sex linię w Australii.

Jak to możliwe?! . zadasz samemu sobie pytanie.
Przecież patrzyłeś kurierowi na ręce i było widać, że wykręca
numer telefonu stacjonarnego…

Tak, to prawda . kurier wykręcił numer telefonu
stacjonarnego,który jest zainstalowany gdzieś w jakimś wynajętym (po
cichu) mieszkaniu (na dodatek, na lewe papiery) i w tym właśnie
mieszkaniu stoi sobie małe, niepozorne urządzenie, które natychmiast
dokonuje przekierowań, jak się tylko
do niego dodzwonisz.

Podoba Ci się?
Czy masz szansę na reklamacje w TPSA?

Nie, ponieważ połączenie wyszło z Twojego numeru telefonu, a co
za tym idzie za Twoją zgodą więc nawet w sądzie przegrasz…

Numer “na Tepsę”

Dzwoni do Ciebie człowiek i podaje się za pracownika
Telekomunikacji Polskiej SA.
Informuje Cię o tym, że właśnie wymieniono: skrzynkę kablową,
rozdzielczą lub cokolwiek innego.
W związku z powyższym monterzy TPSA testują połączenia i
proszą o potwierdzanie ich poprawnego funkcjonowania poprzez
naciśnięcie klawiszy:9, 9#, 09, 09#, 90, 90#
Nie naciskaj! Niczego nie potwierdzaj!
Jeżeli to zrobisz . jesteś. przekierowany na sex linię (NA TWÓJ
koszt oczywiście) do Wielkiej Brytanii przez pół świata na Pacyfiku
(Wyspa Niua w tym procederze króluje!!)i nawet jeżeli natychmiast
rzucisz słuchawkę na widełki .
NIC CI TO NIE DA!!! .
połączenie nie skończy się przed upływem 5min.
Podoba Ci się? Koszt . około 1500 zł.

JEŻELI KTOKOLWIEK DO CIEBIE ZADZWONI I POWIE, ŻE COŚ WYGRAŁEŚ
rzuć natychmiast słuchawkę i niczego nie naciskaj! żadnych cyfr,
gwiazdek lub krzyżyków.

Jeżeli zadzwoni do Ciebie ktoś, kogo nie znasz nieważne czy będzie
to firma, czy osoba prywatna i poprosi Cię o oddzwonienie w dowolnym
czasie… NIERÓB TEGO! . nie znasz osobiście nie oddzwaniasz bo może
Cię to KOSZTOWAĆ 320 ZŁ ZA SAMO POŁĄCZENIE!

Pamiętaj, że oszuści bardzo często podszywają się pod
różnego typu instytucje lub wydziały spółdzielni mieszkaniowych.

Jak administracja lub inna instytucja będzie miała do Ciebie
sprawę to wyśle Ci pismo!

A teraz: Jak się bronić?

1. Myśleć i nic na huraa.. Niczego nie naciskać i niczego nie
potwierdzać.
2. Zadzwonić do swojego operatora np. TP SA(9393)i zażądać
zablokowania wszystkich numerów komercyjnych: 0-700…, 0-300…,
0-400…, jak i możliwości przekierowania na nie.

3. Zablokować wszystkie numery: międzymiastowe, międzynarodowe i
komórkowe.

Każdy operator ma obowiązek udostępnić Ci kod aktywujący takie
połączenia i drugi kod
dezaktywujący takie połączenia.

Nie ma innego wyjścia!

Dostaniesz od operatora dwa osobiste hasła i nikomu ich nie pokazuj.

Pamiętaj!
Zapisz datę i godzinę połączenia się z operatorem w celu
zablokowania
powyższych numerów.

Zapisz imię i nazwisko osoby przyjmującej zgłoszenie.
Zapisz numer zgłoszenia.

Potem żądaj od operatora pisemnego potwierdzenia faktu, że
zgłaszane przez Ciebie zadania zostały zrealizowane.

Jak to będziesz miał na piśmie, to jakby co wygrasz w każdym
sądzie.

To jest wiadomość, którą przekazał pracownik działu reklamacji
w TPsie!

Jeśli zadzwoni jakiś gość, że wygrałeś coś w konkursie
(przeważnie ekskluzywną wycieczkę)i w dodatku poprosi o naciśnięcie
klawisza 9,żeby potwierdzić wiadomość, i jeśli to zrobisz, to
jesteś. załatwiony na cacy- łączność z tą linią kosztuje 20
funtów za minutę, ponieważ rozmowa przekierowana jest przez Kajmany
do sex linii w Anglii.
Nawet jak natychmiast rzucisz słuchawkę na widełki, to dużo nie da,
bo rozłączy Cię za 5 minut.

Ale jeśli dasz zrobić się w balona i dasz im swoje dane, to możesz
już strzelić sobie w łeb, bo po następnych dwóch minutach
dostaniesz potwierdzenie, że oczywiście nic nie wygrałeś.
Koszt takiej rozmowy to około 260 funtów.
Jedyne, co można zrobić, to natychmiast po odebraniu takiej rozmowy
rozłączyć się. I to jak najszybciej.

Jeszcze jedno.

Może zadzwonić ktoś podający się za technika TP SA i poprosić o
potwierdzenie numeru telefonu poprzez naciśnięcie klawisza 9. Efekt
jak powyżej.

Problem dotyczy też komórkowców.

Nigdy nie należy naciskać 9, lub 9,0,#, lub 0,9,# w tych
kombinacjach.

Przeważnie numer dzwoniący to: 07090203840.

Numer może się różnić ostatnimi 4 cyframi. Pojawia się na
początku jako nieodebrane.
Nie oddzwaniać na ten numer, bo połączenie kosztuje 320 zł/min .
sex linia w Australii.

Ponieważ w Anglii ten proceder jest już nielegalny, to farmazony tego
typu Ă przeniosły się do Polski.

Tak więc nie gadać z kim., kto wciska Ci kit, że coś
wygrałeś…

Proszę o rozpowszechnienie tej informacji wśród swoich znajomych!
[blog P.Bein]

autor: nana, data nadania: 2011-04-14 22:55:55, suma postów tego autora: 4653

pisze to tylko dla ułatwienia porównania:

w manchester transport publiczny jest drogi w porównaniu z większością miast w uk działa kilku prywatnych przewoźników, którzy podzielili pomiędzy siebie dystrykty (najwięksi z nich to stagecoach, arriva i findlands)

każdy z tych przewoźników ma swoje własne bilety

są też bilety honorowane przez wszystkich przewoźników wydawane przez organizatora komunikacji miejskiej GMPT

całodniowy ważny od północy do północy dnia zakupu we wszystkich autobusach 4.50

miesięczny 60

autor: nikyty, data nadania: 2011-04-15 00:44:21, suma postów tego autora: 3572

Kaddafi a sprawa warszawska

Macieju to proste - gdyby allah obdarzył nas naszym Kaddafim , ropa trysnełaby szerokim strumieniem pod Warszawą , a autobusy w związku z tym byłyby za darmo.

Teraz łapiesz?

autor: adv, data nadania: 2011-04-15 01:55:29, suma postów tego autora: 194

Misiu

Dla grafomana to obojetne czy ma cos wspolnego czy nie.
On musi pisac

autor: Rebel2, data nadania: 2011-04-15 02:58:04, suma postów tego autora: 3910

SUMIENIE,

spytaj o to, Musę Kusę. Zresztą po co, przecież to już wolny człowiek z odblokowanym kontem - OBYWATEL WOLNEGO ŚWIATA.

autor: BB, data nadania: 2011-04-15 04:24:31, suma postów tego autora: 4605

TO CI PODPOWIEM

Nie sądzisz, że wojna w Libii ma wpływ na ceny ropy naftowej?
Bezpośrednio może nie, ale poprzez spekulantów niewątpliwie.
Dalej to już jak po maśle. Tylko się wypnij, to zrozumiesz.
Światowa cena baryłki ropy naftowej, w takich krajach jak Polska, przekłada się na wzrost cen paliw, a ten prowadzi wprost do wzrostu cen biletów.
Jak chcesz to możesz go sobie osłodzić. Tylko nie panikuj, bo znowu ceny wzrosną, zwłaszcza gdy poczujesz oddech Trzeciej Wojny Światowej.

autor: BB, data nadania: 2011-04-15 04:40:12, suma postów tego autora: 4605

P.S.

Całość przekłada się na wyścig zbrojeń, a ten na wzrost podatków (również pośrednich) i wyzysku.

autor: BB, data nadania: 2011-04-15 04:53:45, suma postów tego autora: 4605

nana - nie histeryzuj

Jako że piszesz z Austrii tłumacze różnice kulturowe :

U Nas w Polsze telefon komórkowy ma nie tylko każdy kurier ale też i co drugie 5 letnie dziecko.

Na pytanie czy mogę zadzwonić ze stacjonarnego większość ludzi odpowiada : A co to jest ten stacjonarny ?

A tak na serio :

Nie znam żadnej osoby która miała by jeszcze stacjonarny telefon ?

Telekomunikacja Polska wycofuje się ( wbrew wcześniejszym ustaleniom prywatyzacyjnym ) z montażu budek telefonicznych bo w erze komórki za 1 zł nikt z nich nie korzysta.

autor: Cud2, data nadania: 2011-04-15 08:10:49, suma postów tego autora: 3207

No patrz a ja

Myslałem, że prawdziwą przyczyną jest wstęp do prywatyzacji usług transportu publicznego w Warszawie ale teraz rozumiem nareszcie. Jednym słowem MS tracą cenny czas protestując przeciwko biletom za 5 złotych i zamiast tego winni skoncentrować swoje wysiłki w antywojennej kurcjacie przeciwko bombardowaniu Libii. Hasłami. "Nie będziemy biletami ZTM finansować waszych bombardowań". Nie wiem tylko czy przekaz nie będzie zbyt skomplikowany ale zawsze można potencjalnych zdezorientowanych przechodniów zaprosić po więcej informacji na lewica.pl zakładka komentarze pod dowolnym newsem. Gdzie awangarda rewolucyjna zagadke wyjaśni.

autor: maciej stanczykowski, data nadania: 2011-04-15 09:16:18, suma postów tego autora: 899

?

A dlaczego M.S. utajnia swoje akcje - nie widziałem zaproszenia (nawet na lewicy pl) do udziału w proteście i o akcji dowiaduję się po fakcie. Może potencjalni sympatycy nie są potrzebni?

autor: 1234, data nadania: 2011-04-15 09:53:16, suma postów tego autora: 873

Pomijając jego teatralne wyznania miłosne do libijskiego narodu

Dobrze opisuje czym jest suwerenność i wolność... Ta wolność najważniejsza...od głodu, bezdomności, umierania na uleczalne choroby etc.
Czyli takie tam pierdoły, którymi nieautorytarna lewica nie zawraca sobie głowy. Podczas gdy kilo cukru i bilet tramwajowy nie mogą się ścigać po ulicach Trypolisu, to co jeszcze może mieć znaczenie?

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2011-04-15 11:03:50, suma postów tego autora: 6205

Życie Warszawy na pierwszej stronie podaje że

w Warszawie wzrosną też ceny za parkowanie.

Jak nie pałką ich to kijem.

A i nie zapomnijcie w następnych wyborach zagłosować na PO bo jako rzecze Janina Paradowska : PiS NADAL GROŹNY.

PO wprawdzie obciążeń fiskalnych nie zmniejszy ale zawsze jest szansa, że w ramach oszczędności zlikwiduje ten straszny IPN.

A więc neo liberalna gra warta jest lewicowej świeczki.

autor: Cud2, data nadania: 2011-04-15 12:07:55, suma postów tego autora: 3207

Następne pomysły na oszczędności

czyli wprowadzenia odpłatności za osadzenie:
http://www.skutecznyadwokat.pl/wiadomosc,artykul-dyskusyjny-czy,822.html

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2011-04-15 13:36:27, suma postów tego autora: 6205

Macieju,

Jedno drugiemu nie przeszkadza.

Co innego Muammar Kaddafi.

autor: BB, data nadania: 2011-04-15 15:53:47, suma postów tego autora: 4605

Ten

happening jest plagiatem z JarKacza (dokładniej: z jego zakupów w sklepie osiedlowym).
Nie mam nic przeciwko temu, że grupki skrajnie lewicowe naśladują JarKacza. Znaczy to, że wreszcie poszły one po rozum do głowy.
Ale może odważyły by się one być ze zwolennikami JarKacza również tam, gdzie nie jest to łatwe, bo POlicja i SStraż Miejska biją?

autor: ABCD, data nadania: 2011-04-15 17:24:56, suma postów tego autora: 20871

Czy wykręcasz takie numery?

Nana, a cóż to za głupoty?! Zadziwiające, czego to ludzie nie wymyślą, gdy się wyda, że wydzwaniali na jakieś sex-linie, horoskopy, konkursy, czy pod inne zero-siedem-zgłoś-się...

--

AC/DC:

"SStraż Miejska"

Czy takie porównanie nie jest przypadkiem antysemickim z definicji bagatelizowaniem zbrodni nazistowskich? ;-)

autor: Miś_Bucharin, data nadania: 2011-04-15 17:48:03, suma postów tego autora: 3566

west

wszystko west pieknie, tylko tego fizycznie nie da sie zorganizowac w miescie, chyba, ze wymyslisz pojazd ktory potrafi skurczyc sie w przestrzeni i przemiescic obiekt po nitce z punktu a do b hahaha:)

przyszlosc to komunikacja publiczna, indywidulana to zboczenie.

autor: dyzma_, data nadania: 2011-04-15 18:33:24, suma postów tego autora: 2960

Te przekręty z telefonami to pikuś, młodzi, wykształceni z wielkich miast

przeszli od akcji "Schowaj babci dowód" do "Przerób babcię metodą na wnuczka".

I to się nadaje do prasy, a nie ciągle o kurierach!

autor: Sumienie Narodu, data nadania: 2011-04-15 18:58:43, suma postów tego autora: 6199

W imię Allaha, Miłosiernego i Litościwego

Miłosierny brzmi lepiej niż Dobroczynny.
(oficjalne tłumaczenie)

autor: Roger, data nadania: 2011-04-15 21:36:03, suma postów tego autora: 514

Dyzmo, co siię nie da? :-)))

Budować normalnych sieci metra czy szybkich tramwajów się nie da? Puszczać autobusów co trzy minuty, a nie co piętnaście się nie da? Budować przystanków chroniących przed wiatrem, deszczem i słońcem, a nie tylko zastępujących słupy reklamowe się nie da? Co tam się jeszcze nie da, Twoim zdaniem? Zapewnić w komunikacji miejskiej normalnych siedzeń? Dokształcić krajowych bida-konstruktorów z ergonomii czy wentylacji/ogrzewania/klimatyzacji? Zadbać o czystość w pojazdach?
Co tam się jeszcze "nie da" zdaniem prawdziwego socjalisty? :-)

autor: west, data nadania: 2011-04-17 09:47:34, suma postów tego autora: 6717

A co robi

kukła lewicowej patriotki Gilowskiej w otoczeniu neoliberalnych maszkaronów???

autor: bolo, data nadania: 2011-04-18 19:50:45, suma postów tego autora: 4522

Dodaj komentarz