Polsce ludzie solidaryzujący się z ofiarami narodowej tragedii z 10.04 2010 są dyskredytowani i prześladowani.
czy nie są one godne miejsca na Wawelu?
Na świecie ginie rocznie 1.2mln osób, czyli jest to 3.000 osób dziennie. Gdzie dla nich pomniki? Gdzie solidarne marsze i mowy żałobne?
Co to ma być, takie wybiórcze traktowanie śmierci? przecież sama śmierć jest równa dla wszystkich. Umierasz i cię nie ma. Każdy jednakowo. Kaczyński umarł tak, jak każdy inny człowiek. Traktowanie tego wydarzenia jako czegoś wyjątkowego to przesada.
ratownicy zaczęli mówić o tym, że wśród gruzowisk natrafiali na szczątki materiałów wybuchowych?;P
A jakby tak naszego ukochanego Gajowego w lesie jakiś importowany Sasquatch poszarpał?
to wiadomo nie od dziś,ta wiadomość tylko to potwierdza
ps. ABCD gratuluje manii wielkości,nie tylko jako były członek PZPR po 1990 podjąłeś walke z komunizmem,ale teraz jesteś tak odważny jak ratownicy z WTC.Chylę czoła przed bohaterem i męczennikiem!!
ABCD każdą informacje wykorzystuje do opłakiwania "męczennika".Dobrze że lewica.pl nie podaje prognozy pogody.
Wracając do wiadomości , myślałem że PiS nikt nie przebije ale republikanie jankescy zaskoczyli mnie absurdalnym pomysłem.Jankes potrafi.
Bo dla każdej władzy zwyczajny obywatel to TERRORYSTA!!!
Widać to chociażby w czasie kampanii wyborczych.
to ja z ciekawosci poprosze prognoze pogody...
"to ja z ciekawosci poprosze prognoze pogody..."
A więc tak, jutro nad ranem w całej Polsce przeważać będą wiatry zachodnie porywiste, pojawi się też mgła. Temperatura od dwuna...
Zaraz zaraz, mgła, to też zbyt polityczne...
nie ukrywam, że cenię Lecha Kaczyńskiego i zależy mi na wyjaśnieniu powodów jego śmierci i odpowiednim jej uczczeniu.
Ty natomiast swoim nickiem honorujesz postać raczej mało poważną. Ernesto Guevara próbował obalić kapitalizm na Kubie, który jego towarzysz, Fidel Castro, teraz z wielkimi bólami wprowadza. Wynika stąd, że gdyby Castro i Guevara nic nie robili, Kubańczykom było lepiej.
Ernesto Guevara doprowadził do upadku kubański bank centralny, którym podjął się kierować, mimo iż na niczym się nie znał. Słynął z życia w spektakularnym luksusie. A robotnikom z kubańskich plantacji trzciny cukrowej nie wypłacal pensji, wieszcząc że w praca w socjalizmie powinna być przyjemnością.
Próbował też obalić panowania imperializmu amerykańskiego, organizując wycieczki do egzotycznych krajów z kilkoma słabo uzbrojonymi amatorami. Chłopi musieli błagać miejscowe wojsko, żeby ich uwolniło od tego kabaretu, mocno im przeszkadzającego w robocie i normalnym życiu.
Są hipotezy, że Guevara był postacią nie tylko śmieszną, lecz i trochę straszną, gdyż podobno lubił osobiście wykonywać wyroki śmierci (także na dzieciach). Nie jestem skłonny w to wierzyć.
Myślę, że Guevara po wystrzeleniu nawet z korkowca rozpłakałby się ze strachu.
Podczas jednej z kabaretowych wycieczek, Guevara został złapany przez Boliwijczyków. Prosił, żeby go dostarczono do Amerykanów, ktorym - według swoich obietnic - miał się przydać. Oferta ta została wówczas odrzucona.
Poźniej jednak koncerny amerykańskie wykreowały Guevarę na gadżetowego "męczennika". Wniosek, że jak kapitał wypuści, to i z kija wypuści.
żeby robić z niej macę? :D
Opowiedz o swojej heroicznej walce z komuną w szeregach PZPR.
ABCD:
"Ernesto Guevara próbował obalić kapitalizm na Kubie, który jego towarzysz, Fidel Castro, teraz z wielkimi bólami wprowadza. Wynika stąd, że gdyby Castro i Guevara nic nie robili, Kubańczykom było lepiej."
Nie, nie wynika, bowiem jeszcze nie wiadomo, czy restauracja kapitalizmu pomoże, czy jak wcześniej zaszkodzi Kubańczykom.
która zamieniła Kube w burdel,jak to się ma do "wartości" katolickich
Reszte bzdur o Che które powypisywał ABCD powinien przeanalizować psychiatra,wiele mówią o stanie umysłu autora.