Koalicja PiS i SLD miałaby doprowdzić do rozwalenia PiS i SLD to ja już jestem kibicem takiej koalicji
z "Gazety Polskiej", którzy zawsze uważali postkomunistów za esbeckich szpicli, zdrajców Narodu i ruskich agentów a braci Kaczyńskich za mężów stanu?
A u niego słowo droższe od pieniędzy. Tak jak wtedy, gdy mówił, że nie będzie premierem albo że nie będzie koalicji z Samoobroną.
Wiatr i Reykowski już ją zapowiadali
Ciekawe czy i w tym wypadku można by liczyć na rozłam w SLD...
straszy, gdyż panicznie się boi rządów PiS.
Wie, że pod tymi rządami skończą się złote czasy dla przyjaciół Kulczyka i Ałganowa.
W tym wypadku można liczyć, może nie na rozpad, ale na marginalizację SLD. Zostanie im już tylko tęczowa flaga
PO i związane z nią media straszą koalicją PiS-SLD, a PiS i jej media koalicją PO-SLD. W obu przypadkach motywy i cel są takie same. Strach, że 6 letni postsolidarnościowy monopol na władzę zostanie przełamany.
Chyba idioci oddadzą głos na tego i innych baranów z KCPZPR.
Nie spierdalają do lamusa!
Tam od dawna jest ich miejsce!!!
ten "monopol" już raz został przełamany.
Wtedy monopolistycznie rządziliśmy my.
WOŁODIA AŁGANOW GRISZA JAKIMISZYN LOWA RYWIN
jesli z PiS odeszliby ci wrazliwi spolecznie, ktorych razi radiomaryjnosc etc, a z SLD ci wrazliwi spolecznie, ktorych razi przeszlosc komunistyczna i liberalne poglady na gospodarke, to moglaby jakas nowa sensowna lewica powstac....tak hiper hipotetycznie mowie :)
Po wyborach powstanie koalicja PO-SLD (+PSL, jeśli dostanie się do sejmu). PiS nie ma zdolności koalicyjnej, a wyborców zbyt mało aby rządzić samodzielnie, więc skazani na wieczną opozycje.
"Zostanie im już tylko tęczowa flaga"
oby, byłaby szansa, że z sensem mówic i działać będą...
...ograniczone durnie od spraw nur fur większość...
proponuję... wyląduj ;-)
a co jest złego w Radiu M?
sformuje rząd samodzielnie