@rosnące bezrobocie jest głównym problemem dla ok. 83 proc. Hiszpanów
Polaków, Francuzów... etc.
Przypomnijmy więc, Polska Ludowa - bezrobocie 0%. Dlaczego nie wrócić do sprawdzonych rozwiązań?
Kościół?
A rozliczenie z "faszyzmem"?
Widać, że krucjata Zapatero nie zostawiła glębszych śladow w społeczeństwie hiszpańskim.
"Naczelną wartością socjalizmu jest wolność. Wolność, która wymaga, żeby człowiek nie bał się nagłego zwolnienia z pracy i żeby miał dużo czasu wolnego dla innych."
Buaaaahaaaa!!!!!
No popatrz sam. Ci ktorzy mieli ten sprawdzony wspanialy system w pownym momencie pokazali mu srodkowy palec
A ci ktorzy klepia biede jakos nie wala tlumnie do tego raju.
Masz jakies logiczne wytlumaczenie tego nielogicznego zjawiska
@Rebel2 Nauka już dawno to wyjaśniła. Ludzie nie są istotami racjonalnymi. Tu musiałbyś zapoznać się z pojęciem dysonansu poznawczego.
jako problem społeczny numer jeden to rzecz zupełnie oczywista, najściślej związana z obecnym systemem politycznym (czymś państwo w końcu musi trzymać ludzi za pysk). Moim zdaniem ważniejsze jest, że ludzie jako źródło problemów dostrzegają także klasę polityczną czy może - polityczno-urzędniczą.
Bezrobocie to dobra rzecz, bo wtedy maleją koszty pracy, dzięki czemu konsumenci mogą kupować tańsze towary. Ja mam pracę to jestem zadowolony, inni niech się wezmą za siebie ;-)))