Komentarze czytelników portalu lewica.pl Komentarze czytelników portalu lewica.pl

Przejdź do menu

Komentowany tekst

Irak: Najwyższy rangą członek Al-Kaidy zastrzelony w więzieniu

Komentarze czytelników

Dodaj komentarz

Mimo wszystko

podziwiam waleczność i determinację tych ludzi

autor: Postsocjalista, data nadania: 2011-05-08 22:24:48, suma postów tego autora: 1953

Ja jakoś nie potrafię podziwiać Al-Kaidy

tym bardziej że atakują oni cywili;/ nie ma co tu podziwiać;/

autor: Fred_BB, data nadania: 2011-05-09 10:16:24, suma postów tego autora: 676

Amerykanie też atakują cywili

tylko że ci którzy naciskają spust siedzą sobie w bazach w USA i ,,wroga'' widzą tylko na ekranach komputerów

Potem wracają do białego domku na przedmieściach i są dobrymi mężami i ojcami, takimi co pójdą oglądac basebalowy mecz syna

autor: Postsocjalista, data nadania: 2011-05-09 12:26:15, suma postów tego autora: 1953

A ja ich podziwiam.

Bo z determinacją walczą z wyzyskiem i dojeniem swoich narodów środkami, jakie mogą pozyskać. Nie dysponują przecież laboratoriami i fabrykami lecz tylko oddanymi ludźmi. Ich przeciwnicy nie poszukują przecież partnerstwa ich narodów lecz sposobów utrzymania nad nimi swojej dominacji wlokącej się od czasów kolonialnych. Tylko Chiny potrafiły się z tego skuteczne wyzwolić...

autor: steff, data nadania: 2011-05-09 12:58:42, suma postów tego autora: 6626

a ilu to zastrzelili Niemcy w czasie ucieczki? (podczas drugiej wojny)

i nawet ubrania podrzucali! Trik stary jak świat (Rzymianie za Cezara podrzucali sandały :))) i tylko naiwny daje się na to nabrać. Dlaczego nikt nie uciekł z Guantanamo? - no bo go tak pilnują,żeby nie uciekł - czyli wiedzą jak. Dlaczego nikt w Guantanamo nie wyrwał strażnikowi pistoletu? - no bo jest to tak zorganizowane, iż jest to niemożliwe = czyli wiedzą jak to się robi, by więzień pistoletu nie wyrwał. W polityce USA nie ma żadnych zdarzeń przypadkowych, czas się tego nauczyć na pamięć, bo może to niejednemu z nas uratować życie.
Jak by nie patrzył, środek ciężkości działań amerykańskiej dyplomacji militarnej przenosi się coraz szybciej na Wschód.

autor: nana, data nadania: 2011-05-09 14:32:37, suma postów tego autora: 4653

Łatwiej

podziwiać walkę toczącą się gdzieś daleko niż samemu walczyć z reżimem Tuskaraka.

autor: ABCD, data nadania: 2011-05-09 15:28:37, suma postów tego autora: 20871

Wielkiemu

pogromcy imperializmu, Emirowi Usamie - chwała!
W obronie demokracji liberalnej przed prawicowym pupulistą JarKaczem!
Bismillach! Il-la-Allach! Mahomet Rosullach!
Krzyż do kościoła!
SCHIZOFRENICZNY LEWAK WARSZAWSKI

autor: ABCD, data nadania: 2011-05-09 15:32:16, suma postów tego autora: 20871

Jeszcze nie słyszałem,

żeby tragarze namiotu obalili jakikolwiek reżim. Więc Tusek pewnie śpi spokojnie.

autor: Stirlitz, data nadania: 2011-05-09 21:40:18, suma postów tego autora: 1578

Hehe no właśnie

Fanatycy islamscy wg lewicy są ok (patrz choćby francja) ale już krzyże do kościoła! I państwo świeckie musi być! Ale tylko jeżeli o chrześcijaństwo chodzi.. za to islam jest cool ;)

autor: Czaro, data nadania: 2011-05-09 22:03:39, suma postów tego autora: 201

Nie pisałem że islam jest cool

podziwiam determinację i odwagę tych ludzi, tylko tyle, ich cele wydają mi się jak na razie dosyć odrażające

autor: Postsocjalista, data nadania: 2011-05-09 23:05:13, suma postów tego autora: 1953

Czaro

Państwo ma być świeckie i neutralne światopoglądowo, a to czy obywatele są chrześcijanami, muzułmanami, żydami czy czcicielami wielkiego obnośnego namiotu państwa nie powinno obchodzić, dopóki w imię swoich przekonań nie łamią prawa.

autor: Stirlitz, data nadania: 2011-05-10 10:25:21, suma postów tego autora: 1578

Ale zdaje się, że Al-Kaida

jednak łamie prawo.. więc nie wiem jak można ich popierać. Z drugiej strony muszę zaznaczyć, że też jestem przeciwnikiem jakiejkolwiek interwencji zbrojnej w Iraku czy Afganistanie jeżeli nie ma bezpośredniego zagrożenia. Dlatego należy jak najszybciej wycofać polskie wojska z Afganistanu a co robi USA to już inna sprawa my nie powinniśmy brać w tym udziału.

autor: Czaro, data nadania: 2011-05-10 13:32:48, suma postów tego autora: 201

Też nie popieram islamskich terrorystów

i też jestem za natychmiastowym wycofaniem naszych wojsk okupacyjnych z Afganistanu. Natomiast nie ma u mnie zgody, żeby zabijać kogokolwiek w jego własnym łóżku, jeśli bez przeszkód można go skrępować jak prosiaka, dostarczyć do USA i osądzić. Hitlerowskich zbrodniarzy sądzono w Norymberdze, mimo, że przy wielu z nich ibn Laden był człowiekiem pokoju.

autor: Stirlitz, data nadania: 2011-05-10 20:49:42, suma postów tego autora: 1578

Ale zdaje się, że Al-Kaida jednak łamie prawo

No właśnie ci się zdaje ;-)
Al-Kaida łamie prawo Ameryki.
Bo prawo Ameryki mówi przecież wyraźnie.
1)USA moga zaatakować każdy kraj na świecie. Pomordować jego mieszkańców, zgwałcic ich kobiety i wywieźć łupy.
2) NA USA nie wolno nikomu napadać, ani dudu

autor: sierp_i_młot, data nadania: 2011-05-11 00:18:17, suma postów tego autora: 6205

Sierpie...

tylko jaki wpływ na to mają przeciętni obywatele USA czy innych sojuszniczych krajów i dlatego mają cierpieć przez sukinsynów rządzących ich krajem? Jak już to powinni zamach na Obamę zrobić a nie na przeciętnych obywateli.

autor: Czaro, data nadania: 2011-05-11 16:23:12, suma postów tego autora: 201

Dodaj komentarz