podziwiam waleczność i determinację tych ludzi
tym bardziej że atakują oni cywili;/ nie ma co tu podziwiać;/
tylko że ci którzy naciskają spust siedzą sobie w bazach w USA i ,,wroga'' widzą tylko na ekranach komputerów
Potem wracają do białego domku na przedmieściach i są dobrymi mężami i ojcami, takimi co pójdą oglądac basebalowy mecz syna
Bo z determinacją walczą z wyzyskiem i dojeniem swoich narodów środkami, jakie mogą pozyskać. Nie dysponują przecież laboratoriami i fabrykami lecz tylko oddanymi ludźmi. Ich przeciwnicy nie poszukują przecież partnerstwa ich narodów lecz sposobów utrzymania nad nimi swojej dominacji wlokącej się od czasów kolonialnych. Tylko Chiny potrafiły się z tego skuteczne wyzwolić...
i nawet ubrania podrzucali! Trik stary jak świat (Rzymianie za Cezara podrzucali sandały :))) i tylko naiwny daje się na to nabrać. Dlaczego nikt nie uciekł z Guantanamo? - no bo go tak pilnują,żeby nie uciekł - czyli wiedzą jak. Dlaczego nikt w Guantanamo nie wyrwał strażnikowi pistoletu? - no bo jest to tak zorganizowane, iż jest to niemożliwe = czyli wiedzą jak to się robi, by więzień pistoletu nie wyrwał. W polityce USA nie ma żadnych zdarzeń przypadkowych, czas się tego nauczyć na pamięć, bo może to niejednemu z nas uratować życie.
Jak by nie patrzył, środek ciężkości działań amerykańskiej dyplomacji militarnej przenosi się coraz szybciej na Wschód.
podziwiać walkę toczącą się gdzieś daleko niż samemu walczyć z reżimem Tuskaraka.
pogromcy imperializmu, Emirowi Usamie - chwała!
W obronie demokracji liberalnej przed prawicowym pupulistą JarKaczem!
Bismillach! Il-la-Allach! Mahomet Rosullach!
Krzyż do kościoła!
SCHIZOFRENICZNY LEWAK WARSZAWSKI
żeby tragarze namiotu obalili jakikolwiek reżim. Więc Tusek pewnie śpi spokojnie.
Fanatycy islamscy wg lewicy są ok (patrz choćby francja) ale już krzyże do kościoła! I państwo świeckie musi być! Ale tylko jeżeli o chrześcijaństwo chodzi.. za to islam jest cool ;)
podziwiam determinację i odwagę tych ludzi, tylko tyle, ich cele wydają mi się jak na razie dosyć odrażające
Państwo ma być świeckie i neutralne światopoglądowo, a to czy obywatele są chrześcijanami, muzułmanami, żydami czy czcicielami wielkiego obnośnego namiotu państwa nie powinno obchodzić, dopóki w imię swoich przekonań nie łamią prawa.
jednak łamie prawo.. więc nie wiem jak można ich popierać. Z drugiej strony muszę zaznaczyć, że też jestem przeciwnikiem jakiejkolwiek interwencji zbrojnej w Iraku czy Afganistanie jeżeli nie ma bezpośredniego zagrożenia. Dlatego należy jak najszybciej wycofać polskie wojska z Afganistanu a co robi USA to już inna sprawa my nie powinniśmy brać w tym udziału.
i też jestem za natychmiastowym wycofaniem naszych wojsk okupacyjnych z Afganistanu. Natomiast nie ma u mnie zgody, żeby zabijać kogokolwiek w jego własnym łóżku, jeśli bez przeszkód można go skrępować jak prosiaka, dostarczyć do USA i osądzić. Hitlerowskich zbrodniarzy sądzono w Norymberdze, mimo, że przy wielu z nich ibn Laden był człowiekiem pokoju.
No właśnie ci się zdaje ;-)
Al-Kaida łamie prawo Ameryki.
Bo prawo Ameryki mówi przecież wyraźnie.
1)USA moga zaatakować każdy kraj na świecie. Pomordować jego mieszkańców, zgwałcic ich kobiety i wywieźć łupy.
2) NA USA nie wolno nikomu napadać, ani dudu
tylko jaki wpływ na to mają przeciętni obywatele USA czy innych sojuszniczych krajów i dlatego mają cierpieć przez sukinsynów rządzących ich krajem? Jak już to powinni zamach na Obamę zrobić a nie na przeciętnych obywateli.