czy my naszych dobrych tradycji nie mamy? - przecież mamy! Dlaczego nie mielibyśmy móc nawiązać do tradycji kibicowania w PRLu? czyżby Niemcy mieli być nam z jakiegoś powodu bliżsi niż my sami sobie? Mieliśmy sukcesy w futbolu, mieliśmy kulturalnych kibiców, potrafiących razem świętować. I to do tego, a nie żadnej budnesligi nawiązać powinniśmy.
Mniejsza z tym co Tusk robił kiedyś, ważne co robi dzisiaj. A dzisiaj walczy z bandytyzmem stadionowym i za to mu chwała.
Burdy kiboli na stadionach to tylko wierzchołek góry lodowej. Ci kibole zajmują się handlem narkotykami, handlem żywym towarem, rozbojami, wymuszeniami, nawet zabójstwami. Jeśli istnieje w Polsce mafia to jest to mafia kiboli.
Dlaczego ta mafia cieszy się bezkarnością? Tak jak mafia w każdym kraju ma popleczników w kręgach władzy, ta władza musi być odpowiednio opłacana. Tak jest i w tym przypadku, poplecznikiem mafii kibolskiej jest PIS. Który zawsze się za nią wstawia, czy to w mediach czy w sejmie.
Dlatego Tusk słusznie zaczął wojnę z kibolstwem od dołu, od zwykłych żołnierzy-kiboli. Aż dojdzie do prawdziwych bosów oraz ich mocodawców wśród np. wysokich prominentów PIS. Tak po nitce do kłębka.
Tak ancymon, np taki Ziobro bardzo się zawsze wstawiał za chuliganami.
Dlaczego stadiony mają być miejscem demonstracji politycznych?
Oczywiście karanie za wywieszanie ,,transparentów niezwiązanych z meczem'' to gruba przesada.
Jednakże nie liczyłbym na to, że ,,ruch kibicowski'' będzie zawsze wyrażał poglądy bliskie sercu redaktora Machalicy
Autorze, nie porównuj Polaków do kulturalnych i szanujących prawo Niemców.
w Polsce do dziś są ludzie, ktorzy budzą się z krzykiem w środku nocy, jak im się przyśnią kulturalni i szanujący prawo Niemcy.
się na tych, ktorzy - jak opozycja PiS-owska - uważają, że "warto być Polakiem", oraz na grupy proreżimowe, które zawsze chcą kogoś naśladować (np. Bundesligę) i komuś się podlizywać (np. Gazpromowi).
No jak się nie wstawiał a chuligani spod krzyża?
co - twoim zdaniem - reżim PO miał zrobić z "chuliganami spod krzyża"?
WsZystkie środki znane z historii bojówek totalitarnych: groźby, inwektywy, bicie itd. zostały wobec nich zastosowane.
@ABCD, pobudka. Mamy XXI wiek, a nie pierwszą połowę XX.
Jezuuuuumariaaaa kolejny tekst pt. byłem z dziadkiem na meczu ligi okręgowej jak miałem 10 lat, więc teraz napiszę coś o "ruchu kibicowskim" :-) Ludzie zejdźcie na matkę ziemię z pisaniem o kibolach, albo wejdźcie w ten ruch (to raczej nie możliwe) - wtedy zmienicie tę wyidealizowaną optykę patrzenia na kiboli o 180 stopni.
Polacy to barbarzyńcy bez kultury,zwykły motłoch i bydło najgorszej maści nie to co ci wspaniali i dumni germanie nosiący płomyk cywilizacji prawda? Obserwuje komentarze pod artykułami na tym portalu od jakiegoś czasu i nie widziałem jeszcze człowieka, który tak kompromitowałby się każdym swoim postem.
http://www.youtube.com/watch?v=ISwbpbnyh_Y
Eintracht Frankfurt-FC Köln 7 maja 2011 w cywylizowanej Germanii jak widać też mają tych "bandytów stadionowych".
Przy okazji witam,jestem z tej prawej strony barykady ale zawsze lubiłem dyskutować z innymi poglądami,więc pozdrawiam :)