A anarchiści idą śladem Solidarnych 2010:
http://www.rozbrat.org/dokumenty/kontrola-spoleczna/2417-dosc-antyspolecznej-polityki-platformy-obywatelskiej
... a nic nie robią. I z góry odpowiadając na zarzuty pisowców: projekty ustaw dot. spraw socjalnych też zostały złożone i to już dawno, np. odnośnie płacy minimalnej.
młodzi Polacy nie będą już musieli poszukiwać chleba i dachu nad głową poza granicami kraju. tak trzymać, to Sojusz będzie rósł w siłę a wszystkim żyło będzie się lepiej.
Ciekawi mnie bardzo, jakie będą dalsze losy tego projektu.
dzięki nieobecności tego przepisu armia łysych cierpiących katusze w zagranicznych fabrykach popijając łyski poważnie myśli o powrocie do kraju któregoś dnia mając dość oglądania zadowolonych jednopłciowych
ustawa nie będzie przyjęta, ale jeśli jednak, to gdzie biedacy pójdą teraz? do ugandy już tylko chyba
będzie lewicą kulturową, taką fajniusią dostawką do Platformy Obywatelskiej
lepiej żeby byla lewicą ignorującą...
spadają na łeb, na szyję.
Po wyborach, ta partia będzie miała dość czasu na szlifowanie ustawy o związkach partnerskich. Może nawet aż za dużo.
"Żądanie tych środowisk, których reprezentantem dzisiaj jest SLD - można powiedzieć, że to jest partia środowisk homoseksualnych - jest żądaniem afirmacji - uważa prezesa PiS Jarosław Kaczyński".A ja chciał bym się w końcu dowiedzieć o jakich to homoseksualistach mówił Zimny Lech w Brukseli,którzy piastowali bardzo wysokie stanowiska w rządzie brata Jara.
co to nas obchodzi?
śp. Lechu Kaczyńskim łatwo pisać "Zimny Lech" w internecie.
Był taki "młody wyksztalcony z dużego miasta", który powiedzial o nim "Kaczor".
Przyznam, że widok jego twarzy po interwencji dyskusyjnej pewnego "mohera" nie był apetyczny.
"Zimne Lechy" będa spisane i zapamiętane (nie tylko w celach kronikarskich).
jak tu kiedyś dowcipnie zaznaczył sierp i młot dajmy gejom i lesbijkom zakosztować pożycia małżeńskiego
Ale od SLD, w obliczu ogólnoświatowego kryzysu oczekiwałbym przynajmniej poruszania tematów ekonomicznych i związanych z nierównościami w dostępie do podstawowych dóbr i usług (mieszkania, praca, służba zdrowia)
Ale o czym ja marzę, czyż Belka nie stwierdził że jest postkomunistą, a nie socjalistą?
To samo można odnieść do większości przedstawicieli SLD
Związek zawodowy byłych pracowników PZPR próbuje kolonizować kolejne nisze, nie jest w stanie zdobyć się na żadną wizję polityki społecznej i gospodarczej
Polki na Wyspach rodzą średnio 2,8 dziecka, w Polsce około 1,3
Wymrzemy jako naród, ale oczywiście SLD we współpracy z takimi tuzami ,,lewicy'' jak Mazowiecki czy Hubnerowa zadba już o dopływ tanich pracowników z zagranicy ( temu mają służyc te wszystkie smęty o wielokulturowości)
skąd pomysł że sld nie porusza innych tematów?
Powinno to was towarzyszu obchodzić.Moja partia była,jest i będzie otwarta na wszystkie środowiska.Geje-posłowie w mojej partii nie kryli się ze swoimi preferencjami.Ty jako ten,który o PiSdziarzach wiesz prawie wszystko możesz odpowiedziec na postawione pytanie.A może PiS to partia eunuchów?Jeżeli tak,to taka partia nie powinna nigdy rządzić.Powiem więcej.Takiej partii nie powinno być nawet w opozycji.Polska nie jest krajem bajek!Nie powinni w niej rządzić mężczyżni bez jajek!:))
ZIMNY LECH
że nie może być ojcem dziecka Anety Krawczyk i generalnie kobiet nigdy nie molestował.
Krytyka SLD za nieporuszanie ważniejszych tematów jak najbardziej zasadna, ale mimo wszystko news jest pozytywny, więc czemu by za ten kroczek jednak Sojuszu nie pochwalić?
i nazywa się "małżeństwo", homoseksualiści mogą sobie "związek partnerski" załatwić u notariusza.
Obchodzi, obchodzi, bo to kwesti wiarygodności. Jeżeli np. okazałaoby się, że Jarosław jest hipokrytą (oczywiście to czysto teoretyczne założenie), to ludziom mogłoby się to nie spodobać.
"skąd pomysł że sld nie porusza innych tematów? " Czyżby zajęli sie tez problemem eutanazji?
Idą jak burza! Nic nie powstrzyma już socjalizmu!
prawnie regulować "związków" homoseksualnych. Jak chcę niech sobie żyją oczywiście należy się im prawo do prywatności.. no właśnie to jest ich prywatna sprawa i taką ma pozostać. A jak chcą "ślubu" niech założą sobie własną sektę i tam ich udzielają :) Chcą odwiedzać partnera w szpitalu? (jak to oni się tłumaczą) Żaden problem! Niech po prostu napiszą upoważnienie i po sprawie.. Chcą dziedziczyć? Przecież wszystko można zapisać notarialnie. To jest tylko głupie tłumaczenie i tyle..
A o czymś takim jak zachowek słyszałeś? Świat nie jest taki prosty jak go przedstawia Korwin.
dziękuję.
Niedługo się przyda.
i żelazny elektorat SLD.
Największa dla niego obelga - to wyssana z palca supozycja preferencji homoseksualnych.
I wy, towarzysze, chcecie z takim zapleczem iść do Platformy, której liderzy chcą funkcjonować w strukturach europejskich?
Nie dziwcie się, że Donald podbierze wam jeszcze kilku znanych polityków, przechwyci wasz elektorat i powie: do widzenia!
Dla reliktów minionej epoki =- organizowanej przez gen. Kiszczaka - homofobicznej akcji Hiacynt miejsca już nie ma.
Kiedy zbliżają się wybory, szefostwo SLD przypomina sobie nagle o rozdziale Kościoła od państwa, prawach kobiet, mniejszości seksualnych, wyznaniowych, etnicznych i wszelkich innych, legalizacji marihuany itp. itd. (czyli o tym wszystkim jest na ogół standardem dojrzalszych od polskiej demokracji). Staje się taką "forpocztą postępu i wolności". Liczy na głosy młodzieży, liberałów, antyklerykałów etc. Wystawia kilku dobrze opłaconych specjalistów w tej tematyce, czasem zgłasza nawet projekty ustaw, krytykuje konserwatywną prawicę etc. A po wyborach, jeżeli dostaje się do rządu, bierze "odpowiedzialność za państwo", rezygnuje z "wojenek ideologicznych", a zgłaszane projekty ustaw zostawia na dnie szczelnie zamkniętych szuflad. Co ciekawe, polscy politycy - zarówno SLD, jak i np. PO - często kreują się na europejskich salonach na demokratów i liberałów (np. Buzek, jako przewodniczący PE, promuje równe prawa dla LGBT :D). A w kraju..., jak w kraju.
Co do samej ustawy to myślę, że nie jest to nic nadzwyczajnego, przydałaby się o tyle tylko, aby naruszyć obłudę i podwójną moralność państwa Dulskich. Ale czy Dulscy, jakich przecież nie brakuje w SLD, mogą przeskoczyć samych siebie? Skoro z projektem dotyczącym in vitro - cieszącym się przecież większym poparciem - były takie problemy i go w końcu nie uchwalono, to z czym do kogo... Nie przejdzie. I być może właśnie o to chodzi.
Taka ustawa w państwie ogólnego bałaganu i niskich standardów praw człowieka w różnych dziedzinach życia jest potrzebna, ale na pewno nie jest czymś priorytetowym. Gdyby działaczom partyjnym dobrze zapłacono np. za promowanie zakazu propagandy homoseksualnej, to prawdopodobnie wielu z nich robiłoby to równie chętnie, jak w tym przypadku.
Powtórzę, że nie ma lewicy ani prawicy, są prawie tylko aparatczycy wykonujący odgórne zlecenia, zabiegający - w ramach panujących struktur - o indywidualne korzyści i kariery.
Jak byłem dzieckiem to na takie strachy miałem jedną odpowiedż:Nie stras nie stras bo sie zesras.
o największej inicjatywie SLD?"SLD chce uznania przez Trybunał Konstytucyjny niekonstytucyjności przepisów o Komisji Majątkowej."Tylko jak wygrać z spolegliwym wobec czarnej mafii Trybunałem Konstytucyjnym i ojcami chrzestnymi w POPiSdolonych ugrupowaniach.Oto jest pytanie niewyobrażalnej wartości dla kraju.!
sierp - wystarczy na ich strone sobie cholera zajrzeć
west - skoro notariusz twoim zdaniem wystarczy, idź sobie do notariusza zamiast do USC i powiedz mi potem czy warto było
czaro - szkoda słów
abcd - nie mogę się doczekać
Taaa. To bardzo charakterystyczne dla pewnej konstrukcji mentalnej. Ciekawe kto wymyślił to hasełko? Z tego co wiem twórcami takich puszczanych w Sieć wierszyków czy powiedzonek są często przedstawiciele naszej "elity" (oczywiście nie czynią tego z własnej inicjatywy, jak zresztą nic i nigdy w swym glizdowatym życiu). W każdym razie ów zimny lech ot tak sobie na Sieci się nie pojawił, a już z całą pewnością nie zrobił furory wśród np. "młodych, wykształconych". Nebenbeigesagt: gdybyście moi drodzy zimnolechowcy byli takimi piwoszami, na jakich wskazywać może tu owo prostacko-onetowe powiedzenie, to syfu w rodzaju piwa lech nie zwielibyście do pyska.
Nie musisz snuć głupawych teorii spiskowych. Hasło zimny Lech wymyślił browar jako hasło kampanii marketingowej i to jeszcze za życia denata. Może nawet nikt by tego nie skojarzył, gdyby nie ogromny billboard z tym hasłem widoczny z Wawelu. Popularność określenia zimny Lech jest łatwo wytłumaczalne. Absurdy najlepiej zwalcza się śmiechem, a te histeryczne próby sekty Kłamczyńskiego zrobienia z Lecha wielkiego człowieka i wybitnego polityka, wbrew pamięci i ocenie ogółu, sa właśnie takim absurdem.
A co słychać u nowego polskiego kartofla?
Jak jesteście takie kozaki, to pojedźcie do waszej radzieckiej ojczyzny i zażartujcie z Władimira Wladimirowicza.
Ziewnikarz rosyjski, ktory lubi kpić z Putina, porównując go np. do Breżniewa, został bestialsko pobity przez nieznanych sprawców.
do końca swoją prawdę: największym człowiekiem w historii Polski był Grzesiek Piotrowski, zgadłem?
A czy ja mówię o takim jego zastosowaniu?
A zaraz po nim, niewiele mniejszy, jest niejaki Zychowicz. Kiedyś przykładny komunista i partyjniak, potem socjalista i socjaldemokrata, teraz prawacki inkwizytor, piewca słów wodza i ojca dyktatora. W dobie politycznego qrestwa, obalając teorię ewolucji, znów na świecie zapanują bezkręgowce. Ludzie posiadający kręgosłup moralny i przekonania wyginą jak dinozaury. I dlatego jest on wielki, bo to człowiek nowej ery.
po pierwsze, dlaczego kłamiesz, pisząc o "komuniście"? Po drugie, dlaczego z tego kłamstwa robisz zarzut?
No widzisz, doskonale jesteś świadomy, czym była peerela i partia w niej rządząca.
A zwrot o "kręgosłupie moralnym" u SLD-owskiego agitatora...To już rekord.
Dobrze być uczciwym komunistą, gorzej politycznym kameleonem i konformistyczną chorągiewką na wietrze.