to o czym i po co dyskutować?
Żeby potem dłuuuugo to opisywać...
No to nie przeżywaj.
Jeżeli szpitale są rzekomo prywatyzowane po rzekomo bardzo niskich cenach, a wy chcecie by zostały oddane w ręce "załóg i lokalnych społeczności" to zróbcie zrzutkę po 10 zł i je kupcie. Chyba że boli was że wtedy szpital będzie się nazywał prywatnym i jako właściciele będziecie za niego i za długi które narobicie odpowiedzialni.
ostatni weekend, PiS bardzo ostro wystąpił w obronie publicznej służby zdrowia,
JarKacz domaga się dymisji Kopacz i referendum, które zablokuje plany prywatyzacyjne.
Świetnie, że ludzie z PPP myślą podobnie, ale czy nie mogliby swojej działalności antyprywatyzacyjnej kontynuować w strukturach PiS (ew. Solidarnych 2010 czy ruchu im. Lecha Kaczyńskiego).
Zatrzymamy neoliberalizm pod warunkiem, że nie będziemy rozdrabniać sił.
Z klawiatury mi to wyjąłeś."Zdónek przestrzegł, że grupa ludzi związana z władzą ma szanse się uwłaszczyć na majątku (ponad 200 mld)"Uwłaszczać się każdy może.Jeden lepiej,drugi gorzej.
POza tym nie życzę sobie żadnych przymusowych składek na ubezpieczenie zdrowotne. Ja jestem młody, zdolny, wykształcony, silny, zdrowy i niestraszne mi żadne choroby ani wypadki! Nie chcę być przymuszany do odprowadzania składek na republikę kolesiów! Za te same pieniądze, z których państwo co miesiąc mnie okrada zamówiłbym pizzę XXXXXXL! A jeżeli mohery PO zawodówkach chcą się ubezpieczać, to niech same sobie te składki opłacają w komercyjnych firmach zamiast fundować biznesmenom w czarnych kieckach helikoptery i Maybachy. Amen!
Swoją drogą lekarzem jakiej specjalizacji jest ten bolszewik Zdónek i co osiągnął w zawodzie? Ilu ludzi wyleczył i z jakich chorób? NajprawdoPOdobniej jest marnym konowałem i dlatego działa w bolszewickich organizacjach.
Niby mnie to nie obchodzi, ale ile Kaczorowi wzięli milionów od firm farmaceutycznych, którym na tej dymisji najbardziej zależy?
Miało być "żażądają". Kurde, ten "rząd" jest zaraźliwy.